Майката на Беран, искал да атакува концерт на Тейлър Суифт: Все още го обичам!

Той се променил след неуспешна връзка
Обновена: 10 сеп 2024 10:50 | 10 сеп 2024 10:40, Нели Христова
46
Майката на Беран, искал да атакува концерт на Тейлър Суифт: Все още го обичам!
Снимка: БГНЕС

Беран А. има снимки в интернет с мачете, ножове и символи на радикалната ислямистка терористична групировка ИДИЛ. Говори се, че във Виена той е планирал да изгори стотици фенове на концерт на световната звезда Тейлър Суифт с киселинна бомба.

В началото на август 19-годишният Беран А. искал да предизвика кървава баня на концерт на Тейлър Суифт във Виена. Няколко седмици по-рано той се закле във вярност на Ислямска държава (ИД). Но плановете му бяха осуетени, преди да бъдат осъществени.

Обвиненията в тероризъм срещу Беран А. дълбоко шокираха майка му. Сега тя говори публично за първи път пред австрийския вестник "Kronen Zeitung". Тя твърди, че детето й се е променило много от края на 2022 г. и се е потопило в паралелен свят. Изолирал се е, загубил е приятели и е започнал да приема наркотици и психотропни лекарства.

"Често му се карах, но си мислех, че ще му мине", казва тя. Но семейството не подозира, че Беран А. се е забъркал в екстремистки кръгове.

Майката не повярвала, когато научила, че синът й е арестуван.

"Първо си помислих, че е нещастен случай", спомня си тя. Новината научила от своя съседка.

Но как майката обяснява радикализацията му? В интервюто за "Kronen Zeitung" тя обяснява, че на сина й никога нищо не му е липсвало. Той бил добре интегриран, но след неуспешна връзка се промени много.

"Винаги е бил самотник, но изведнъж спря да се среща с малкото си приятели", казва тя и допълва, че през това време той се променил и физически, пуснал си брада и станал все по-затворен.

Семейството очевидно не е имало представа, че Беран А. е попаднал в лапите на екстремистите: "Той никога не ни е говорил за такива радикални възгледи."

Родителите на Беран А. редовно посещават сина си в затвора. Майката подчертава, че любовта към сина й не е угаснала въпреки сериозните съмнения за престъплението. "Той плаче на всяка среща и се извинява за това, което ни е причинил“, казва тя. "Все още го обичам. Той е моето дете."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от ЕС
Не дали, а кога: САЩ изоставя Европа, независимо кой ще е президент
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Поредният беден неуспял неудачник мислещ си че ще стане голям, силен и велик ако започне да бие и убива наред. Когато започнат да ги екзекутират по бързата процедура веднага останалите ще влязат в час. Сега какъв сигнал им подават ? "палете,стреляйте ,убивайте мародерствайте ако после ви хванат нищо няма да ви направят"
22
2
 
28
 
! Отговори
Аз преди 1 седмица
В задачата се пита "Какво въобще прави Беран във Виена?!"
21
1
 
14
 
! Отговори
Баба му преди 1 седмица
Той е дубро мумче, като трябваше да се коли кокошка, винаги викаше бабо дай на мен, после малко се пипаше по чурката, но кое мумче не го прави
20
10
 
3
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 седмица
Поредната жертва на пропагандата!Щял да взриви,щял да убие,щял да пърди!Тейлор Суйфт що не я съдят, тя по голямо влияние има на неокрепналите душици на децата отколкото целия имлямски свят!
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Объркало се е момчето бе, случва се.
18
1
 
8
 
! Отговори
Е щом се е променил преди 1 седмица
след неуспешна връзка, няма ли да потърсите другия човек от тая връзка да го разпитате малко? Може пък жената да го е вербувала.
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Беранчо ще гние в килия. Там му е мястото на такива като Беранчо.
16
2
 
8
 
! Отговори
До 8 преди 1 седмица
Защото в нормалните правови държави имената се обявяват чак след като подсъдимия е осъден. Така би трябвало да е и в Бг, но понеже никой не го спазва, ти си си въобразил че само на непълнолетни имената не се разкриват. Толкова сте опростачени и промити. Иначе поредната история на комплексар зарязан от някое гадже и решил да си отмъщава на света. Добре че за разлика от рашистанските служби, австрийските са чули предупреждението на ЦРУ и реагирали навреме.
15
1
 
4
 
! Отговори
Кукунела Снайпера преди 1 седмица
"Майката на Беран искал..."Боже пази България от родните национални предатели и пр0дажни еФтини джурнаГлисти!
14
2
 
11
 
! Отговори
ИСЛЯМА Е ПРЕСТЪПНА преди 1 седмица
УЛТРА-ФАШИСТКА РЕЛИГИЯ
13
1
 
4
 
! Отговори
Кукунела Пасквила преди 1 седмица
"Майката на Беран искал..." Боже пази България от родните национални предатели и еФтино платени джурнаГлисти!
12
1
 
31
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 1 седмица
Това на беран е от благодарност , задето германците ги посрещаха на гарите с мечета и букети. Джихатите така я разбират благодарността към гяypите-клане . А за младите гяypku-групово изнасилване.Но важното е да сме свръхлиберални евроатлантици.
11
8
 
6
 
! Отговори
Свобода преди 1 седмица
Този Кадировец ли е, човек на Путин, а? Готов да коли нормални хора, а наш Костя и компания бяха в Русия миналия месец да изнасят информация на тези терористи.
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пускайте го този ценен член на обществото!
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сандокан с двта ножа...
8
2
 
8
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 седмица
Няма никакъв смисъл от тия информации. Щом политическата мафия в света допуска да живеят сред нас някакви генетично луди подобия на хора ,то такива информации са ненужни. Такива като тоя съществуват,защото са част от рврейската политика на големите държави. Та те избиха с Ковид французите от Южна Франция,за да настанят каталунски роми,че такивс като тоя са вече смешни с мачетета си.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Защо му е скрита самоличността, нали е пълнолетен?
6
1
 
22
 
! Отговори
Ken преди 1 седмица
"Майкатка на Беран, искал да атакува концерт на Тейлър Суифт: Все още го обичам!" --- О, боже ! Докога ще ни мъчите с подобни заглавия ? Отделете 10 секунди и ги прочетете преди да публикувате.
5
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Каква поредна евроатлантическа драма Дами и Господа
4
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Неуспешната връзка с чичо Али ли е била? Такива дето се дупаат да се молят и си миришат срадливите г30ве и крака докато се молят лесно озверяват.