Скандал с паспорти хвърля сянка върху номинацията ни за ЕК

"Политико" се позовава на евродепутата Никола Минчев от ПП-ДБ
10 сеп 2024 14:01, Елка Василева
158
Скандал с паспорти хвърля сянка върху номинацията ни за ЕК
Снимка: архив, БГНЕС

Скандалът с издаване на български паспорти срещу пари преди шест години може да постави под въпрос кандидатурата на Екатерина Захариева за еврокомисар, съобщава "Политико".

Още по темата
"Предвид факта, че сред приоритетите на Фон дер Лайен е върховенството на закона, обвиненията хвърлят сянка върху кандидатурата на Захариева", заявява пред изданието българският евродепутат Никола Минчев от ПП-ДБ и либералната група "Обнови Европа", чийто кандидат Юлиян Попов бе отхвърлен.

"Политико" цитира също изданието "Юрактив", според което бивш служител на отдела за миграция обвинил Захариева, че докато е била правосъден министър в периода 2015-2017 г., е участвала в схема за предоставяне на гражданство срещу заплащане, предаде БНР.

Самата Захариева отрече обвиненията и за нея нямаше последици.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от ЕС
Не дали, а кога: САЩ изоставя Европа, независимо кой ще е президент
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
4
 
7
 
! Отговори
??? преди 1 седмица
Минчев излагаш се кат КИФЛА !!!
129
5
 
6
 
! Отговори
типично по български преди 1 седмица
Да наклеветиш другарчето си в Брюксел с интимната мисъл да го прецакаш и да пробуташ свой кадър ШАРЛАТАНИН!!!!Ай сиктер бе !!!
128
5
 
5
 
! Отговори
Упсььь...шарлатанин преди 1 седмица
Тия НЕМОЖАЧИТЕ от ПП-ДБ пак започнаха да ни клепат пред ЕС с цел да ни злепоставят кат държава!Защо гласувате за такива НЕбългари ??!!!
127
6
 
8
 
! Отговори
Ехааа...Якоо... преди 1 седмица
Поредният ШАРЛАТАНИН -доносник пак наклепа България пред ЕС !!!!
126
7
 
6
 
! Отговори
Никола Минчев преди 1 седмица
Мдааа... високото грозде е кисело...Захариева е висока топка за нас ШАРЛАТАНИТЕ !
125
6
 
6
 
! Отговори
Ха ха, преди 1 седмица
...че те , ПП-тата и ДБ-тата, са първи по доноси? Нищо чудно, че пак са хукнали да клепат? Обществена тайна е , че и "Магнитски" са лепнати пак заради тях! Нали и затова ги натресоха да управляват, защото най-добре топят другите около себе си!
124
5
 
11
 
! Отговори
подпорна стена преди 1 седмица
Като нищо ще стане комисарка, под въпрос е, но всичко е възможно. А у нас това си е правило - колкото по няма качествата, толкова е по-подходяща, щом е вярна на управляващите. ДАтанасова стана съдия в Конституционния съд с 4 години работа като юристконсулт в русенската лудница. Защо пък тая да не ни защитава интересите в Брюксел? Далавера с паспорти?!?! Карай да върви....
123
3
 
16
 
! Отговори
ще е чудо преди 1 седмица
Ще е чудо при тия разкрития Урсула да я приеме за кандидат. За останалото - всъщност някой знае ли нещо за истинския капацитет на тази жена. Имаме една дето се провали на изпита. Да не стане така и с тая. И още нещо - евродепутатите имат право на всякакви въпроси, могат да я питат и за далаверата. Ха, а Бойко сега сигурно е като гръмнат. Той наистина никога не е допускал, че последиците от тяхната брутална корупция ще се върнат и ще ги ударят като бумеранг!?!?
122
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тази изобщо не е корумпе също като шефа си! Те са партия ГРОБ довела до съсипването, опростачаването на нацията, мутренското поведение. Бяхме рамо до рамо с Румъния преди ГРОБ да се появи и край! Баце от банкя с Потока, криха пътната карта, разликата в асвалта, данъците които укйл не плащаше, акъде отиваха?! Съден е от български съд за лъжа два пъти, до Чехия скоро не е ходил, защо ли? И оня с жълтата торбичка, където слизаше по дънки от самолета. Тоя е взел 50 милки комисионна от самолетите. Наздраве
121
3
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 седмица
една краде парфюми,друга вири крачета,трета "шитка" пашапорти....Абе бизнис,какво да праиш ?..Урсуската ги обича такива..
120
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Две пра сета объркаха пътя на България в последните 15 години - Прасчо Пееф и *** Боко. Дори Доги Демента, Льотчика, Корни, Копейката и т.н. са малки девствени ученички сравнени с пра сетата.
119
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Г-н ББ имал ли е къща в Барселона? Нееее! А незаконородено отроче? Нееее! Корумпиран ли е? Неее! Г-жата Захариева участвала ли е в схеми за гражданство срещу парици? Неее! Аре *** доказвай, ако си немаш работа.
118
1
 
13
 
! Отговори
мак преди 1 седмица
Как да има обвинения, нали е гербава, а герб бе на власт тогава. Това няма да й попречи да стане европар.аз.ит. Ако беше от друга партия, щяха да прекратят кандидатурата й моментално.
117
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Лойко от Банкя и партия ГРОБ са специалисти в усвояването на евросредства!
116
8
 
6
 
! Отговори
Някой преди 1 седмица
Ооо, това гей*че с фалцетното гласче пак се обади . Лъжите и кражбите са запазена марка на ПП . Те с такива похвати дойдоха на власт . Киро лъжеца / с двойното гражданство / , пачките от далавери по границите, комисионните от газа - това няма значение , вече сте го забравили , драги избиратели .
115
6
 
3
 
! Отговори
Джо преди 1 седмица
Почнаха доносите. Нема лабаво от най-простия и беден народ.
114
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Скандалът за продажбата на паспорти е от 2019 г.В продължение на пет години 2015 -2019 точно по времето на ГЕРБ,паспорти са продавани на македонски граждани за по 5000 евро.В касата на БАЧГ бяха открити 300000евро .И по настояване на Борисов и за да се заличат следите,Агенцията беше закрита.
113
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бях забравил, какво стана с подпорната стена на хотела на Алепу, който е собственост на съпруга и ???
112
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Щом няма доказателства, Захариева остава.
111
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И на какъв език ще се разбира с евродепутите ? Или ще й плащаме и преводачка.