ЕК не се изплаши от заканите на Путин

Ще продължи да дава помощ на Украйна
13 сеп 2024 21:42, Инна Ангелова
164
ЕК не се изплаши от заканите на Путин
Снимка: Pixabay

Въпреки заканите на руския президент Владимир Путин, от ЕК са на мнение, че това няма да промени тяхното виждане и подкрепата за Украйна, включително и военната, ще продължи докато руското нападение не спре, заяви говорител на Европейската комисия в отговор на въпрос, свързан с изявления на руския държавен глава.

Говорителят допълни, че Путин постоянно прави подвеждащи коментари.

Той отбеляза, че ЕС няма общо становище как да се използва доставяното на Украйна оръжие. Всяка страна от ЕС преценява сама този въпрос, добави говорителят по повод думите на Путин, че Западът ще влезе в пряка война с Русия, ако позволи на Украйна да нанася удари по руска територия с ракети с голям обсег западно производство.

Руските удари по украинската енергийна система са част от опитите на Москва да изнудва Европа с енергия, посочи говорителят по повод писмото на гръцкия премиер Кириакос Мицотакис до председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен, свързано с високите цени на енергията. Заедно с държавите от ЕС обсъждаме необходимите мерки. Енергийните пазари днес са много по-устойчиви, отколкото преди две години, отбеляза говорителят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още по темата: УкрайнаЕКпомощ
Още от ЕС
В цяла Европа радикалните левица и десница станаха неразличими
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Всички страни в ЕС си казват :не може Путин да ни удари всички и всеки се надява да удари друга страна е това е споделен риск! Но може и да видим ....
129
0
 
1
 
! Отговори
Нико преди 5 дни
Истина е, не е Агент Мръднал. Два самолета B52 са натоварени с атом в Швеция и Полша. Обявиха го.
128
1
 
3
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 5 дни
И в Хирошима не знаеха, ама разбраха истината.
127
12
 
4
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 5 дни
Нато вчера е товарил атома на самолетите, има го вече официално. Рашките в Москва пълнят памперсите. Една грешка и стават на Стъклен музей.
126
2
 
5
 
! Отговори
Запазете спокойствие преди 5 дни
Ами ще си измрем неуплашени . На пук . Пак ще ги изненадаме.
125
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Лобут не е рoмска дума и е перфектна за случая, другарю!
124
2
 
10
 
! Отговори
много преди 5 дни
вннолюбци се навъдиха в България. Байновц, Конвенционалната война е коренно различна от войната до последния човек на противника. Тогава влизат в действие ядрените оръжия, климатичните средства, глобалнитеатаки, използувайки слабите места на сеизмичните зони , всякакави постижения на човешкия ум. Смятяте ли, че България ще оцелее. Първа щебъде столицата, после отаналите населени места. Такае престанете да размахвате лозунги и аключения-
123
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Путин никого не заплашва. В прав прав текст ви предупреждава че един път лъжичка за паничка два пъти лъжичка за паничка на третия път се хсчупила....
122
2
 
13
 
! Отговори
Тъй ще е тя преди 5 дни
Докато светът се управлява от ненор мални алчни човекомразци . Тъй ше е . Уж демокрации пък то мор.
121
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Моля ви спрете се с ромските заплахи и ромския речник. Не знаете ли цивилизовано да говорите ами само закани за лобут клетви и побои.
120
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Дори от кратък преглед на коментарите се вижда че гавазите на комисията заплашват с "лобут" ако някой дръзне да им се противопостави уж че за Путин ама то май заплашват нас хората.
119
18
 
6
 
! Отговори
Самоук социолог. преди 5 дни
До Шефа 111 Путин бил търпелив.. Като е така защо не търпя Украйна , а я нападна само защото искат да вървят по собствен път ?Путин да се замисли какво са правили , че Полша и Украйна ги мразят толкова много. Можеше да им се извини и поддържа добри , мирни отношения с тях и да решат проблемите по мирен път.Но той реши със сила и вижте ме кой съм аз.Е , видяхме. Съсипа собствената си държава и си навлече гнева на цивилизования свят.Спечели две нови членки на НАТО до границите си.Загуби всичко
118
17
 
7
 
! Отговори
Сеирджия преди 5 дни
Руският народ трябва да живее в нищета, за да има за путин и джуджетата в Кремъл! Народът е готов на тази саможертва, защото путин е божество, а народът е yфcъ!
117
6
 
16
 
! Отговори
112 преди 5 дни
След изявлениета на Путин относно ударите по Русия, американски и английски чиновници са звъняли в Кремъл за потвърждение, че той стои зад думите си. Ужасени са, защото знаят, че това означава война за тях. Путин винаги държи на думата си. Оръжия и удари по Русия ще има, но в друг живот. Междувременно в Курск продължава лова на укри, които не искат да се връщат в Украйна и се крият там ог Зеле. Руснаците си ги хранят и поет.
116
3
 
17
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 дни
Преди година ЕК твърдеше, че Русия ще е бъде разбита на бойното поле с помощта на ЕС. ЕС разбиха ли Русия на бойното поле?
115
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Руският народ много съжелява че Xитлер не успя! Сега щяха да си живеят като западняци!
114
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Черната голяма уста ще я изяде тая комисия барабар с парцалките още на закуска. Нищо няма да остане от въшкарките.
113
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
С русия с добра дума не става! Формулата е лобут, лобут и пак лобут!
112
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Ясно е че путин не е навит да остане доброволно с празни ръце! Как ще подсмърча и как ще оправдае пред народа милионите трупове и обедняването? С добра дума не става! Трябва да му се изтръгне откраднатото с лoбут!
111
16
 
2
 
! Отговори
Безпартиино сираче . преди 5 дни
Путин се заканва и отстъпва. Променя ядрената доктрина. Изтегля червената линия от границата / териториалната цялост на Русия / навътре към Москва .Този з-вя-р си търси белята .Ощипе ли САЩ , ще получи мощен ритник. Никой не може да се е..ва със САЩ.