ЕК не се изплаши от заканите на Путин

Ще продължи да дава помощ на Украйна
13 сеп 2024 21:42, Инна Ангелова
164
ЕК не се изплаши от заканите на Путин
Снимка: Pixabay

Въпреки заканите на руския президент Владимир Путин, от ЕК са на мнение, че това няма да промени тяхното виждане и подкрепата за Украйна, включително и военната, ще продължи докато руското нападение не спре, заяви говорител на Европейската комисия в отговор на въпрос, свързан с изявления на руския държавен глава.

Говорителят допълни, че Путин постоянно прави подвеждащи коментари.

Той отбеляза, че ЕС няма общо становище как да се използва доставяното на Украйна оръжие. Всяка страна от ЕС преценява сама този въпрос, добави говорителят по повод думите на Путин, че Западът ще влезе в пряка война с Русия, ако позволи на Украйна да нанася удари по руска територия с ракети с голям обсег западно производство.

Руските удари по украинската енергийна система са част от опитите на Москва да изнудва Европа с енергия, посочи говорителят по повод писмото на гръцкия премиер Кириакос Мицотакис до председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен, свързано с високите цени на енергията. Заедно с държавите от ЕС обсъждаме необходимите мерки. Енергийните пазари днес са много по-устойчиви, отколкото преди две години, отбеляза говорителят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още по темата: УкрайнаЕКпомощ
Още от ЕС
В цяла Европа радикалните левица и десница станаха неразличими
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
92: от 12 Август до сега Осрайнците загубиха 10,000 в Курск. Всичко върви по план.
89
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Путин с ЕК не говори, нито плаши. ЕК е нищо - сборище от назначени от САЩ гАзоLизци. Кой изобщо си занимава с тях? Те се тресат от ужас, че Путин си гледа държавния интерес, спря фанатизираните им мераци за колонизиране на света, създаде икономически съюз, от който ЕК сама пълни Gащите си.
88
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Всички си знаем, че най-много лаят кучета от дребните породи, тип пинчер. А те само лаят, но не хапят. Та и с Путин е така.
87
4
 
17
 
! Отговори
Те и за Украйна преди 5 дни
не се зплашиха преди време па сега безспирно реват!
86
10
 
9
 
! Отговори
Вперьод, Тавагишчи! преди 5 дни
Ламанша ви зове! Кво се размотавате, като мухи без глави? Нали бяхте най-великата, най-страшната и най-непобедимата азиАДска армия. Не се излагайте! :):)
85
16
 
13
 
! Отговори
Путин преди 5 дни
Така се овъртех,че ми се реве...какво ми требва да се правим на Екатерина Велика
84
14
 
8
 
! Отговори
Караджата преди 5 дни
Кво става евроGейчета...бомбандирате ли Москва вече?
83
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Panzer İ&amАбе май 1 година всеки ден в Турция имаше бомбени атентати помниш ли.Изведнъж кюрдите ги обикнаха и САЩ и Русия на Ердоган му правиха преврат.И там нещата не са толко сигурни.Снедна голяма държава почнеш ли да имаш конфликти не е добре.
82
15
 
7
 
! Отговори
Panzer İ&am преди 5 дни
Че те нали още като дадоха танкове заплашваха. Турция показа как да се действа с алкашшите. Сваляш им самолета, бастисваш пилота, после и посланика. Плашиха гаргите два дни, после едно лято не пуснаха рускините на море и това беше. Руската мечка е голяма и умряла. Те три години се бият за десет села около границата и на това разчитат. Че вечно ще плашат с ядреното. Ама те заплахите до едно време ловят дикиш. После ставаш за смях.
81
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Вие правите ли разлика между констатация и закана?
80
9
 
11
 
! Отговори
Мишо преди 5 дни
Не се изплаши, но напълни гащите.......
79
11
 
10
 
! Отговори
Гаргарин преди 5 дни
Според мен на Путин не му е голяма ракетата и за това го е страх да я извади.
78
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Анонимен 76 Ще ви защитят точно толкова, колкото защитиха Кипър!
77
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
В ЕК са събрани дресирани и обучени от САЩ макаци, които за подаяния и гювеч са готови на всичко. Те са безумци и затова понятието страх за тях не важи. Каквото им наредят от СОЩ това и правят и накрая ще са много изненадани, като докарат нещата до размяна на ядрени удари. На запад почти 100 години се води селекция на ограничени умствено, предани безумци, които изобщо не разсъждават, а са сервилни и изпълняват безпрекословно волята на САЩ. Точно тези са насадени на всички ръководни позиции там
76
5
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 5 дни
До Анонимен 76: Колкото ви махнаха визите, толкова и ще ви защитят. После той не плаши noмия pите, а най-вече САЩ, UK, а и Францив и Германия.
75
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Да започва третата ..... ич ми не е
74
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Кой плаши тоя бе?! А нали знае че американците ще ни защитават
73
11
 
7
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 5 дни
Пoтю е в Куба. Да го мислят в Москва. Днес има данни, че Нато са натоварили атома на 2 бомбардировача. Готово е за пущане.
72
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Не не те ще им дадат на укрите ракети за да направят поразията от тяхна територия и след тва ще се крият зад "колективният запад" Разбирате ти Украйна е парццалът който озверелият доберман (русия) ще разкъса. А другите приятели на Укрйна само от време на време ще удрят по една тояга на доберманът и ще теглят парцалът колкото доберманът да не загуби интерес в разкъсването. Кофти е да си укра тия дни ама добре че са те щото иначе бг политиците щяха да са най-глупавите тарикати.
71
9
 
3
 
! Отговори
ЕС преди 5 дни
Не ни е страх