Орбан към Германия: Добре дошли в клуба!

Страната най-накрая се събуди относно миграцията, заяви унгарският премиер
13 сеп 2024 19:28, Инна Ангелова
58
Орбан към Германия: Добре дошли в клуба!
Снимка: БГНЕС

Германия най-накрая се е "събудила" за неблагоприятните последици от войната, каза унгарския премиер Виктор Орбан.

Охраната на границата се превърна в негативна дума в последно време, защото всеки трябваше да пусне мигрантите – който ги спре, е лошият", каза Орбан по време на интервю за унгарското държавно радио. "Сега Германия се събуди: тероризмът, престъпността, социалната и финансова тежест на мигрантите, които не искат да работят, всички тези неща започват да събуждат германците".

Орбан, лидерът на нелибералното правителство на Унгария, от години е твърдо консервативен глас, застъпващ се срещу миграцията в ЕС, докато по-приятелската към мигрантите Германия наскоро предприе мерки за затягане на граничния контрол, докато коалиционното правителство, ръководено от лявоцентристите, се опитва да противодейства на крайнодесния скок.

"Дори канцлерът се събуди и казах "добре дошъл в клуба", защото той настоява границите да бъдат защитени“, допълни Орбан относно германския лидер Олаф Шолц.

"Остава само една стъпка, която западноевропейските лидери трябва да направят – и тя не е особено трудна от интелектуална гледна точка: ако казват, че границите трябва да бъдат защитени, те не трябва да наказват онези, които ги защитават".

През юни Съдът на Европейския съюз глоби Унгария с 200 милиона евро за нарушаване на законите на ЕС за предоставяне на убежище и неприлагане на промени в политиката му за задържане и депортиране на мигранти на нейните граници.

"Унгария е наказана от Брюксел с тежки финансови санкции, защото ние защитаваме границите, докато други държави ни призовават да защитим границите и дори самите те затварят границите си", каза Орбан, имайки предвид глобата и скорошното решение на Германия временно да въведе по-строг контрол по всички сухопътни граници, за да намали миграцията без документи.

"Така че очевидно не е правилно – това е бъркотия, това е политически хаос. Цялата Европейска комисия, европейският законодателен орган създаде тази ситуация", добави той.

Орбан твърди, че вместо да бъде санкционирана, Унгария трябва да получи финансова подкрепа за защита на границите си, като се позовава на съобщението на Будапеща в четвъртък, че е “готова“ да заведе дело срещу Европейската комисия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от ЕС
В цяла Европа радикалните левица и десница станаха неразличими
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
5
 
69
 
! Отговори
Ала бала преди 5 дни
Аааааха да влезем в Шенген и той се разпадна.
28
2
 
73
 
! Отговори
Франц Йосиф преди 5 дни
До къде го докарахме - Унгария да се подиграва на Германия! Хаха
27
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
прекалено социална е и пречи на хората да се развиват.Гледах в Германия - митинг на турци, веят се турски знамена безброй.Никой не се е събудил. Эа децата на арабите от социалните плащат 300 еоро на мемец. Много семейства заради тези пари са тук.
26
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Неонацистка Германия се събуди.
25
114
 
4
 
! Отговори
Загробски преди 5 дни
Този Юда от Унгария,наречен Орбан ще си намери майстора.Всяко начало има и край.Сатана, когато възстане срещу себе си значи му е дошъл краят.
24
5
 
74
 
! Отговори
Петър преди 5 дни
Германия трябва да се съюзи с Русия ,чак тогава Апглосаксонците ще пикаят кръв.
23
5
 
76
 
! Отговори
anonimen преди 5 дни
Никой не се е събудил, Алтернатива за Германия ги е подгонила и затова имитират дейност, много им дреме за обикновените хора. Виждат дебелия на хоризонта, затова се размърдаха. Гледах в Германия - митинг на турци, веят се турски знамена безброй. Дали са се интегрирали тези хора А Лайен си джвака зелената сделка, докато Рим загива
22
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
2 пъти вече над къщата на децата лети дрон и полиц.хеликоптер,2 пъти мигранти наръгваха германците сутринта в 8.00ч на спирката за работа
21
4
 
106
 
! Отговори
Обективни истини преди 5 дни
Орбан ме кефи, баси пича. Казва всичко право в оЧи.
20
1
 
74
 
! Отговори
Факт преди 5 дни
Най-нормалното и правилно решение е укрепването на външните граници,то е и много по-евтино от контрола над всички вътрешни!Европа трябва да се превърне в крепост,недостъпна за пришълците от Изток и Юг!Въобще не е трудно,иска се само воля!
19
62
 
6
 
! Отговори
Сергей Бесскурин преди 5 дни
Поредните глaмавu комунистически коментари... Сигурно и Ердоган който тотално срина икономически Турция ви е любимец
18
28
 
15
 
! Отговори
Пфф преди 5 дни
Европа от 1950 година е западаща. Тук не се създават технологични гиганти и иновации, не се стимулира конкуренцията, прекалено социална е и пречи на хората да се развиват. Като се почне от това, че има огромни ограничения върху извънредния труд, т.е. не ти се позволява да печелиш пари, това да не можеш да уволниш някой, защото просто не ти харесва, а трябва да го съкратиш с обезщетение, гарантирани пенсии, които трябваше отдавна да бъдат отменени, и хората сами да мислят за старините си.
17
2
 
85
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 дни
За поредна път Унгария показа, че е държава с акъл за разлика от германия.
16
102
 
6
 
! Отговори
Хайде холан плондир преди 5 дни
Този плондир да не знае много много. Ако Германия реши да го изрита от ЕС, ще глътне вода на втория ден с мижавата си икономика. Тя Англия, бившата империя го закъса, та маджарите ще я втасат. И като много знае, защо не излиза от лошия ЕС? Германия е много мека с останалите членки-хрантутници. Трябва да играе пръчката. Особено пред такива помислили се за нещо.
15
4
 
104
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Орбан е държавник, който си защитава Унгария. - - - Ние нямаме държавници, ние имаме лакеи, национални предатели. - - - Те разкостват България, като даряват всичко, защото било "с отпаднала необходимост". - - Имаме военен министър шушумига, лакей пълзящ, за да запази столчето си и раздава оръжейните системи на армията, понеже били "с отпаднала необходимост" ! - - Това се нарича национално предателство и за него има наказание ...
14
7
 
39
 
! Отговори
В пушек и пепел преди 5 дни
Надявам се тЪз Вавилонска кула , ЕСССР да се смосрути в пушек и пепел.
13
1
 
15
 
! Отговори
Vlad_ko преди 5 дни
До ПръдлевПропусна да споменеш феномена!
12
19
 
22
 
! Отговори
Пръдлев преди 5 дни
ОРБАН И ДОГАН СА ЕДИНСТВЕНИТЕ ДЪРЖАВНИЦИ!!!
11
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
докато ни приемат, цялата тая система ще отпадне. И нормално на обикновения
10
10
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Западна Европа ще направят точно което Орбан им плюе в ушите от 10г. Събуждат се глупаците, но след известен брой убийства. След 2г ще се събудят и за нацистите в Украйна, след 1г ще се събудят и за зелената сделка. Може да лижат подметките на САЩ, но всичко има своя край дори и бълнуванията на ***.