Нидерландия ще въведе зверски антиимиграционни мерки

Опозицията разкритикува плановете като антидемократични
14 сеп 2024 07:50, Нели Христова
132
Нидерландия ще въведе зверски  антиимиграционни мерки
Снимка: БГНЕС

Правителството на Нидерландия планира да въведе драстични нови антиимиграционни мерки, които ще бъдат едни от най-строгите в ЕС, пише "Политико".

Неговите планове, обявени днес като част от програмата на управляващата коалиция, включват по-строги гранични проверки, наказания на нарушителите по принципа "око за око", ограничения върху събирането на семейства, засягащи пълнолетните деца да се присъединят към родителите си, и принудителното връщане. Холандското правителство е първото, което включва крайнодясната, антиимиграционна Партия на свободата на Герт Вилдерс, която спечели почти една четвърт от местата в холандския парламент през ноември м.г. Неговата партия излъчи за министър на миграцията и убежището Маржолейн Фабер.

"Стремя се към най-строгата политика за предоставяне на убежище досега", каза Фабер във видео съобщение, посочвайки проблемите в жилищното настаняване, здравеопазването и образованието като причини за това. Планът, каза тя, е "законно да се обяви криза с предоставянето на убежище, което ще ми позволи да предприема мерки за борба (с миграцията)".

Такъв извънреден закон ще позволи на правителството да предприеме мерки, без да чака одобрението на парламента. "Холандия трябва да принадлежи към категорията на страните-членки с най-строги правила за приемане в ЕС", се казва в правителствената програма. Правителството ще поиска от Европейската комисия отказ от политиката на ЕС за убежище и миграция - това искане ще бъде изпратено до Брюксел следващата седмица, каза днес премиерът Дик Шуф.

"Не можем да продължим да търпим големия поток от мигранти към страната ни. Хората преживяват криза с убежището", каза Шуф. Той отхвърли въпроса да посочи число за намалението на притока, което иска да постигне. Вместо това каза, че правителството ще оцени необходимостта от закона за кризата, като редовно „проверява как се справя Холандия в този момент“.

Фабер каза, че иска да спре безсрочните разрешителни; да съкрати процедурите; да ограничи събирането на семейството „съществено, за много голяма част от кандидатите“; и да ускори депортирането на "престъпници, търсещи убежище". Програмата също така предлага промяна в жилищните закони, за да се попречи на търсещите убежище с разрешение за пребиваване да получат приоритетен достъп до социални жилища поради този статут, с което ще се "облекчи натиска върху жилищния пазар".

Членове на опозицията вече разкритикуваха плана на Фабер да задейства извънреден закон, за да ускори миграционните й планове като "антидемократичен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от ЕС
В цяла Европа радикалните левица и десница станаха неразличими
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Ха ха ха, да ги нидерландските лицемери
16
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Всеки ден от Словенската махала тръгва, по един бус с джунгали за Германия хората, пропищяха, там от тия скоро май и те ще вземат мерки
15
24
 
13
 
! Отговори
О, божке преди 5 дни
Не знам като толкова не харесвате ЕС защо живеете в него? Свят широк. И като толкова желаете да се разпадне, какъв ви е плана? На какво ще разчитате за България? На икономиката й? На армията й? Която убива хората си в учения? Ако ЕС, не дай си Боже се разпадне, съдбата на бг е поредна национална катастрофа. Остава сама между две империи на злото - руската и турската. Които просто ще ни поделят. Да не говорим, че имаме съседки откровено вражески настроени като Сърбия и Македония. Кажете вие? План
14
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
А какво стана? Що тъй? Нали лелееха да посрещат бежанци. Как така ще им ограничават правата да лентяйстват,крадат, да точат социала, да се събират с роднините си в държава пожелание.Това не е ли антиевропейско и антиевроатлантическо и дискриминационно отношение.Ама айде като ще е тъй тогава да е за целия ес вкл и за нас.Да не стане да тръгнат да ги махат от страните си и да ни ги докарат при нас.И пак да сме набутани както винаги. Решението е елементарно - да се стреля по границата по нарушители
13
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Западна Европа стига до точката на насищане. Ще започват да ни ги пращат тук. Първо за да се отърват от тях физически ще дават и пари за интеграцията им( за да подкупят управляващите ни ). Ще ми приемат и в еврозоната за да няма откачане. Ще ни заливат с либерастка пропаганда и сълзливи послания. За всеки случай - трябва ни истинско патриотично и консервативно управление.
12
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Сетиха се!!! Пак добре. Но целият ЕС би трябвало да го направи! АнтиМеркел!
11
4
 
7
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 5 дни
До Факт 3 А Русия се възражда от мизерията. Ха,ха...
10
2
 
32
 
! Отговори
Разумен подход преди 5 дни
Украинците, дошли тук, масово търсят работа и много от тях вече работят. Пришълците от ислямските държави да не би да са с привилегии? Една седмица хрантутене, за да си почине, защото може наистина да бяга от нещо. Но след това - на работа там, където България има нужда. Който не иска, прав му път, веднага да го експулсират от страната ни!
9
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Вече е късно. Идете да пазарувате в хипермаркет в Австрия, Германия, Нидерландия....тези дами с хиджаб, бурки тикат претъпканите колички, 2-3, че и 4ри деца отстрани, бъдещето, идилия.
8
0
 
20
 
! Отговори
Нане преди 5 дни
Наще слуги, ко чакат та не депортират всичкото *** влезли у нас нелегално след 2007 година.... Айде стига с таз толерастия на краварските слуги.... ===)))
7
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Кога най-после и ние ще въведем такива мерки? По всяко време на деня по бул."Витоша" шестват кадъни със забрадки или с фереджета. Ние ги хрантутим, те се мотаят безцелно, а България има нужда от толкова много работна ръка! Около НДК здрав и прави младежи пришълци се бият с ножове на 1-2 крачки от нашите тийнейджъри, които по традиция се събират там. Други вадят ножове до ЦУМ, на пъпа на София. След като кръвта им кипи, да вървятда бачкат!
6
2
 
20
 
! Отговори
До3 преди 5 дни
Той одавна, се разпада но лошото е че в тая агония и ние, се разпадаме виж какво става за няколко години инфлацията двойна е те няма, да го признаят но гледам цените от ден на ден по лошо
5
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Ама нали требеше да ги любим безпамено тия инжилери и доктури бе кво стана ся че не вечеряааме ?
4
11
 
31
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 дни
Най-хубавото което може да се случи на България е разпадането ха ЕС.
3
0
 
30
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 дни
Да не забравяме, че холандецът Рюте обиди жестоко унгарците, че трябва да бъдат смсчйани.
2
2
 
18
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 дни
Източният блок трябва да се обедини и изтъргува в рс тези промени които Холандия иска. Унгария да иска да и върнат 200 милиона наказание и допълнително 20 милиардз за да не наложи вето.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Да не земат да се прекъснат от одзверяване.