Екатерина Захариева става еврокомисар на иновациите

От декември се очаква новата комисия да започне да функционира
Обновена: 17 сеп 2024 12:13 | 17 сеп 2024 12:00, Стела Стоянова
33
Екатерина Захариева става еврокомисар на иновациите
Снимка БГНЕС, архив

Екатерина Захариева става еврокомисар на стартъпи, научни изследвания и иновациите.

Това бе обявено във вторник сутринта в Европейския парламент в Страсбург след седмици на отлагане, задкулисни договорки и изнендващи трусове във високите структури на ЕС. България бе спрягана и за ресор "Кохезия и реформи", но той бе поверен на италианеца Рафаеле Фито.

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен представи структурата и състава на 26-те еврокомисари за следващия си мандат пред ръководството на Европейския парламент. Като лидер на институция, която усилено защитава равенствоото между половете, за новия си състав тя си бе поставила трудната задача да постигне баланс между пол, принадлежност на политическа партия и география.

Преди да поеме официално ресора обаче Захариева трябва да премине през дълго и задълбочено препитване от членовете на ресорната комисия в ЕП. Тяхна е думата дали кандидатът е достатъчно компетентен, за да получи ресор в ЕК. Очаква се всички интервюта на кандидати за еврокомисари да приключат около началото на ноември, а от декември новата комисия да започне да функционира.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от ЕС
Цял град в Полша е евакуиран заради наводненията
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Пазарджик ликува!
12
3
 
9
 
! Отговори
ясер арафат преди 2 дни
На тази макетата казаха че е фригидна хахахахсхах
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Браво! Еврокомисар на СтарТъп!!
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Това бе обявено ... след ... отлагане, задкулисни договорки и изнендващи трусове ... Тук не се иска да разбираш това или онова. Както четем - на друг принцип става тук избора. Това нещо като съвременен вариант на байганьовата мечта за солунската митница. Да се докопаш до висш пост в ЕС за един мандат и да си оправиш живота - твоят, че и на децата, че и на внуците... Иска се да разбират от нещо обикновените хора, които всеки ден разпращат милиони CV-та по фирмите с надеждата да получат работа.
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Зозко това не гербаджийско назначение а на Прокопиев, защото тази беше секретарка на Плевнелиев. Но избирателите гербоппдебилите сте еднакво тъъпи.
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
някакви парашутисти и парашутистки спуснати от незнайно кой си, одобрени от незнайно кого си, договорени с еди кой си, ще решават проблемите на гражданите или ще се правят че решеват някакви проблеми. съсипаха автоиндустрията в ЕС с *** си политики. Сега колите имат малки двигатели, които замърсяват на практика повече от преди години когато двигателите бяха по-големи и работеха на по-ниски обороти. Колите станаха супер скъпи, за да им се угоди на чиновниците в Брюксел. ВРЕДИТЕЛИ!!!
7
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Катето Захарова разбира от най-различни видове пrашки! Тя има опит! Тя е завършила Българската Академия за Пpашки. Така че всичко е наред. Браво че я изпращат нея да прави прашки, а не някой ГейКатоСериГей!
6
3
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 2 дни
Мъкаааааа, Ники пак няма да пътува :)))))))))) Ъъъъъ, ще пътува с тролея :))))))))))))
5
1
 
24
 
! Отговори
баба мара преди 2 дни
и какво разбира тя от това важното е да бъде от енп и да вдига ръката когато икажат 28 безделници с огромни заплати на наш гръб
4
1
 
23
 
! Отговори
ъ преди 2 дни
Катето Захариева пък какво ли разбира от иновации? Колкото аз от синхронно плуване. Но тя цялата им работа на онези в Брюксел е такава. Смешният съюз...
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
и на кой му пука ква става някаква?
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ако разбираше от тези неща, цена нямаше да има !
1
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Грешката е вярна, Захариева става наистина евро-КОМИКАР. Думата идва от КОМИК.