ЕС започва преговори с Албания за членство, с РСМ - не

Постоянните представители на ЕС взеха решение
26 сеп 2024 08:13, Елка Василева
81
ЕС започва преговори с Албания за членство, с РСМ - не
Снимка: архив, БГНЕС

Постоянните представители на ЕС единодушно решиха да започнат преговори с Албания за членство в ЕС на днешното си заседание в Брюксел.

Стартът ще бъде даден на 15 октомври в рамките на междуправителствена конференция ЕС - Албания в Люксембург.

Тогава ще бъде отворен "клъстър 1 "Основополагащи въпроси".

На практика това означава разделяне на Албания и Северна Македония, уточняват дипломатически източници в Брюксел, посочва БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от ЕС
Испания ще даде на човекоподобните маймуни човешки права
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
23
 
3
 
! Отговори
бачкатор преди 18 часа
В Албания няма пътища. Какъв ЕС?
35
4
 
29
 
! Отговори
Ицо преди 18 часа
АХхаа кой твърди че македонците са ни братя?? Отдавна всички истински братя македонци са си в българия. Тези които са останали там са сърбомански еничари, нямащи нищо ама нищо общо с нас. Изключително обидно е някой да ни сравнява с тези под-човеци там.
34
3
 
15
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 18 часа
Нищо ново под слънцето, съвсем очаквано беше, а сереверномакакедонските зорлем си го издялаха обратното-на-остър и неошкурен (от не особено мъдро крушово / сливово / дюлево дърво, по-северно вирее), а после си го и втъкнаха (с песок у вазелино), с кулминация през последните два месеца :). Да ходят сега да реват дека им видят очите, щото "Европската уния" - "утре сабахлян, рано" / "на върба в сряда" :).
33
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 18 часа
Баси, комшии що така настъпи мотиката...10 години ви чакат албанците да се светнете, жалко за всички, че ще строите отново югославия. Сега ще ревнете, че не сме ви защитили и ще ни плюете...Е, как да стане като сами скачате в трапа на кремъл. Не е късно да обърнете курса, имате 2 седмици.
32
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 18 часа
ЕС е много хубаво нещо! Хубав проект даващ възможности! В някои случаи е добре за народа като в Словения, в други е добре за олигархията като у нас! В Албания и Македония ще е като у нас! За народа пак ще е зле!
31
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 18 часа
И сега всичко е наред у нас! Тази новина решава всички ни проблеми!
30
2
 
39
 
! Отговори
aa1830 преди 18 часа
Тея дървари захапаха сръбското дърво както си го искаха. Могат и да си забучат знамето отзад за да са напълно щастливи.
29
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 18 часа
ЕС е най-добрият проект създаван в световната ни история. От както го има в Европа няма войни. Каквото е и идеята на този проект. Много хора смятат , че ЕС трябва да ги направи богати. НЕ богати трябва да се направим сами с работа и акъл. ЕС само помага и дава възможностти. Осъзнайте ги тези неща вече, че звучите Нелепо.
28
3
 
28
 
! Отговори
Зозо преди 18 часа
Една стотинка не давам за бившите българи в РСМ. Да ги подгонят сега шиптърите. Сърбоманите си надробиха попарата сами. Да се оплачат в Мордор :)))))))))))))))
27
2
 
29
 
! Отговори
aa1830 преди 18 часа
Мицкоски да почерпи!
26
2
 
33
 
! Отговори
Зозо преди 18 часа
Хахааааа, шиптърите търсят Мицко да го бият :)))))))))))))))))))))) На Баба Гордана ще й сложат знамето oтзaдe, че по-уважително :)))))))))))))))))))
25
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 18 часа
Никакъв ама НИКАКЪВ брат не съм с ***, който ме мрази. Хора, които се събират на групички и се подиграват с народа ми, държавата и всичко свързано с нас. Хора, които не виждат отстрани те самите колко са жалки. Тия няма как да са ми братя, или са такива само докато искат БГ пасоши за да ходят по чужбина. После се подиграват с тях, били парцали и им трябвали само за пари
24
5
 
33
 
! Отговори
Itso преди 18 часа
Пътят на макето към Европа е през българското гражданство (паспорт) - :-)))))
23
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 18 часа
От когато сме членове на ЕС усвояваха се пари от мафията и сега те владеят положеното! Ако Македония е мафиотска държава като нас с купени политици, прокуратура, полицейски служби и съд, където ида са член все ще са зле! Ще са като нас! Според вас защо намляхме с 3 милона! Нали СЕМ членове на ЕС? Колко по-ред избори имаме? Какво е нивото на справедливост? Каква е свободата на словото? Какви закони въвеждаме?
22
42
 
6
 
! Отговори
шамар преди 18 часа
Уви, това е шамар не само за управляващите в Македония, но и шамар за нас. Твърдим, че македонците ни са братя, а им забихме нож в гърба; Всъщност управляващите в България и Македония само изпълняват повелите на путин. Нима България има интерес Македония да е далече от нас? Или Македония има интерес да е далече от България?Като се има в предвид интелектуалната немощ на силно податливото на манипулации население в тези две държави....путин е щастлив, ние и нашите братя македонци страдаме.
21
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 18 часа
Все пак това е идеята на русия. Да пречи на държави от Балканите да влизат в ЕС и да се опитва да ги контролира. Македонският народ неможа да осъзнае 20г , че външна сила им подкопава бъдещето. Проблема им , не е България , а на север .
20
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 18 часа
ЕС е добре само за държави като Словения или подобни! България където и да е член видимо трудно се оправя! Ние от като сме членове в ЕС не сме се променили много! Можеби сме по-богати, но като хора сме по-зле! Всеки ден убийства, катастрофи по пътищата и жертви, бой по дискотеките, корупция на всякъде, шуробаджанаащина, разделение, 7-ми поредни избори, *** навсякъде, какво ни е подредено и добре! Парите не са основното в живота на човека!
19
2
 
38
 
! Отговори
Зозо преди 18 часа
Айдееееее, Мицко ще пътува в багажника за Белград при Господаря :))))))))))))))))))))
18
1
 
21
 
! Отговори
До 18 преди 18 часа
Мдааааа....явно ще предпочитат да са всичко друго но не и северно македонци
17
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 18 часа
Македонците ще взимат Албански паспорти вече! Ще може да си купуват на по-ниска цена! При конкуренция цената спада!