Мицкоски: Това не са европейски ценности, а диктат

Изпраща се лошо послание към македонските граждани
Обновена: 26 сеп 2024 16:29 | 26 сеп 2024 16:01, Стела Стоянова
212
Мицкоски: Това не са европейски ценности, а диктат
Снимка БГНЕС, архив

Толкова ли е трудно първо българският парламент да ратифицира протокола за присъединяването на Северна Македония към ЕС, а след това ние да осъществим конституционните промени. Ние сме единственият случай, при който двустранните споразумения са условия на рамката за преговори с ЕС. Това не са европейски ценности, а диктат.

Това заяви македонският премиер Християн Мицкоски по повод на новината, че Албания е отделена от РСМ в преговорния процес с ЕС. Очаква се Тирана да започне преговори с блока на 15 октомври, предаде БГНЕС.

Мицкоски твърди, че е разбрал за това решение на ЕС още при посещението му в Брюксел миналата седмица.

„Изпраща се лошо послание към македонските граждани, защото като държава сме изминали дълъг път, откакто започнахме пътя към пълноправно членство в ЕС. Много неща, които никой не е направил, а ние сме направили, и които нямат нищо общо с критериите от Копенхаген. Ние сме единственият случай, в който двустранните споразумения са условия на рамката за преговори. Съжалявам, че предишното правителство приемаше всичко ексхибиционистки и развяваше европейското знаме, докато ограбваше хората. Ние виждаме ситуацията такава, каквато е. Споделям впечатлението на огромното мнозинство от македонските граждани, че не трябва повече да приемаме условия на базата на национални отстъпки, без гаранции. За мен това е диктат. Ако това е условието за Македония, тогава не, благодаря. Това не са европейски ценности“, каза министър председателят.

По отношение на вписването на българите в конституцията на РСМ, което е условие за старт на преговорите между Скопие и ЕС, Мицкоски каза следното:

„Обсъдих това с австрийския министър на външните работи Шаленберг. Стига вече двойни стандарти на гърба на тази малка държава. Ние искаме да преговаряме. Какво толкова трудно има да се приеме нашето предложение и тези конституционни поправки да влязат в сила, когато българският парламент ще ратифицира протокола за присъединяването ни към ЕС. Очевидно е, че някой няма честни намерения", посочи министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още по темата: РСММицкоски
Още от Русия
Русия се превърна в най-големия износител на пшеница
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
прав е, дано макетата се усетят навреме и да бегат от съюза на новия световен ред като дявол от тамян.
165
7
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 7 часа
До Сата НАТО... Марш да копаеш окопи в Курск бре резил руски!!!! Maaaaaaти руска.
164
0
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 7 часа
Мицко мekepeто... Нимога, търкалям се от смях :))))))))))))))))))) Ще охлажда таратора яко :)))))))))))))))))))))))
163
0
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 7 часа
Мицкоски да обясни на македонците, защо в Хърватия нямаше македонско знаме. ----///----- Мицковски не е държавен глава, оли го френ...
162
0
 
8
 
! Отговори
Гоце преди 7 часа
Хахаха тоя сериозно ли иска да играем на човека взе парите и каза ще видим
161
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Мицко-лапай и се потапяй!! *** смотан, сърбомански!
160
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Цялата антибългарска кампания на Скопие се дирижира от сръбските служби за сигурност. Македонските политици са техни пионки.
159
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Няма държавица от 1992г. Тя вече изчезна, има нова държавица Северна Македония на 4 години, три пъти по-млада и от Косово.
158
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Македония без българи - огън да я гори! - Иван Михайлов
157
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Не ти требе на тебе ЕС.Брикс брикс сите са ваши ора .Тва като почнеш бразилци,индийци ,турци ,араби сите са македонци. 1 към 1
156
0
 
6
 
! Отговори
Довиждане преди 7 часа
Аре у лево.
155
0
 
12
 
! Отговори
Ек преди 7 часа
А така! Първият шамар по македонците.
154
0
 
16
 
! Отговори
Мара Бунева преди 7 часа
Мицко се е объркал с тези ценности:той си мислел, че югосръбските нрави и обичаи са като европейските,а сега разбрал,че българските били истински европейски ценности.И в кризата на родоотстъпничеството сега Мицко се държи като по-голям сърбин и от Вуцата.Но сърбите също взеха да отричат ,,македонскиот идентитет"; според тях това били ,,прави срби",объркани от ,,бугарската пропаганда".А сега накъде, друже Мицкович?Пътят към Брюксел минава през София, а този през Белград води към Србска бановина..
153
1
 
12
 
! Отговори
Това преди 7 часа
...че не в искат бълга.ите в Конституцията , е добра новина! Защото всичкитесабълга.и! Този или е здраво глътнал джама, или е евтин тарикат? Ясно е , че младите ще искат във ЕС, въпросът е как да ги излъжат, че друг им е виновен, че не са вътре!
152
0
 
5
 
! Отговори
Айре бе преди 7 часа
Да се оправят
151
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Добро утро!
150
0
 
11
 
! Отговори
123 преди 7 часа
Ха,ха,ха, какъв диктат бе кло-н! Ти искаш да влезеш в Европа с мръсните си калев-и, а ние да те приемем и да гледаме, как твориш магари-те си вътре! Като не ти изнасят правилата, стой си отвън, а министрите ти, тайно ще се редят за европейски "пасоши"! Жал-к циркад-ия!
149
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
РСМ преговаря с ЕС по договоа за добросъседство с България. В Брюксел нито веднъж не казаха, че България трябва първа да пусне РСМ, чак след това Скопие да впише българите в конституцията си. Не България иска членство в ЕС, а РСМ и не може, от РСМ да идват диктати и всякакви предложение за промяна на договореното. Още по- малко, страна от третия свят, каквато е държавицата, създадена през 1992, да говори да европейски ценности, които не познава. Побоищата над българи, европейски ценности ли, са?
148
0
 
23
 
! Отговори
23452453234 преди 8 часа
Мицкоски, какъв диктат, бе бро? Никой не ви кара насила да влизате в ЕС, стойте си с Белград и Москва и мизерувайте.
147
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Ясно, Мицкоскич изпълни заданието дадено му от Београд.В никаков случай Вардарска Бановина да не започне преговори с ЕС, преди Сърбия да е влязла в ЕС.