Евродепутат: Не е нужен посредник за отношенията между България и РСМ

Някои държави трябва “да си напишат” домашното
29 сеп 2024 19:00, Инна Ангелова
41
Евродепутат: Не е нужен посредник за отношенията между България и РСМ
Снимка: БГНЕС

“Единната европейска преговорна рамка за Република Северна Македония няма да се пропука, колкото и Виктор Орбан да си предлага услугите”, на мнение е евродепутатът от ЕНП Андрей Ковачев във връзка с разделянето на РСМ от Албания по пътя на интеграцията в ЕС.

Той припомни, че бившият македонски премиер Никола Груевски избяга в Унгария, а голяма част от македонските "медии на ВМРО-ДПМНЕ са в ръцете на унгарците и не са, най-меко казано, много приятелски настроени спрямо България и духът на добросъседство липсва".

Още по темата
По повод предложението на Виктор Орган страната му да бъде посредник между България и РСМ, Ковачев допълни, че не е необходим такъв.

По думите му основната теза на управляващите в Северна Македония е, че "пътят на РСМ към Европа е спънат от София, българите са лошите и те са виновни за всичко”.

"Това се опитват да го прокарват като основна теза и в македонските медии. Политиката на Християн Мицкоски и неговото правителство и това, че не спазват преговорната рамка - те самите са виновни за това, но не искат да го признаят”, каза евродепутатът пред БНР.

Несправедливо беше Албания да продължава да чака заради това, че РСМ не покрива критериите за започване на преговори за членство в ЕС, подчерта евродепутатът.

"Въпросът е защо Северна Македония не покрива тези критерии. Говорим за основни човешки права, така че българите в РСМ да се чувствата спокойни и да имат възможност за кариерно развитие. В момента няма нито един, открито заявяващ своята идентичност българин, който да е на някаква позиция в каквато и да е институция, защото това не се счита за добре, това е опасно. Това трябва да бъде променено. Ние ги подкрепяме толкова отдавна, първи ги признахме”, каза Ковачев.

България винаги е искала и продължава да иска интеграцията в ЕС на всички държави от Западните Балкани, но те "трябва да си напишат домашното", заяви Ковачев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от ЕС
Австрия гласува, избира нов парламент
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Андрей Ковачев е тотален некадърник.
36
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
НЯМА СПЕЦИАЛНИ ОТНОШЕНИЯ МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ.
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
И най-вечв Орган!
34
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Един път да съм съгласен с тов соростак, ама явно сега тоя ги дрънка такива от няма накъде. Ако някой такъв го беше казал това много по рано и беше отрязъл янките можеше да се подготви и организира референдум за присъединяване. И тогава щеше да стане. Ама не, първо клякаш на янките, после им осигуряваш въздушно пространство да бомбят сърбите, въоръжените от американците шиптъри от АОК да нахлуят в македония заради това. Посланник Джеймс Пардю от София да лети до бюрм и да им направи 4 дпс от АОК
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
За всичко е виновен Путин! И за дупките по пътищата, и за неграмотните ни деца, и за скапаното здравеопазване... Абе, за всичко! И македонците също!
32
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
РАЗБИРА СЕ, НО БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВАШАТА НЕКАДЪРНА И ОТКРОВЕНО КАЗАНО ПРОСТАШКА ПОЛИТИКА ВЕЧЕ Е НУЖЕН.
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Македонците като казват , че са македонци трябва много тихо да го казват- такава народност няма. И не е вярно, че българите там не са подтискани и гонени, просто сега на северно македонците им е по-трудно да то правят.
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Този е голям ***! Това не хо казва Николовски, а аз !
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Все си мислят, че с Македония ще им мине номера по време на избори! Мицоски, благодари на ЕС и каза,че се отказва от членството! Не те са ни виновни за нивото на корупцията,убийствата по пътищата, кражбите ,мутрите, мафията която управлява политиците,полицията, прокуратурата! Не те са виновни за дървенуците в БДЖ!Не те са винивни за ниското ниво на свободата на словото! Македония е е винивна за дупките по пътищата,,а инфлацията,за наркоманията, проституцията ....
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Според мен първо е необходимо да има сериозен посредник за отношенията вътре в България! Видимо няма никакви отношения между партиите! Видимо това се пренася и в отношенията със съседите ни! Много сте интересни, как Ние нещо искаме от Македония,а Ние не го правим! И спрете с тези политици,които само лъжи пускат за Македония! В Македония винаги е имало Българи и те не са били никога дискриминирани! Дискриминацията е била насочена към хората без пари!Там е като у нас! Нямаш пари, си никой!
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Това клише за "домашното" е толкова тъпо...
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Вече бойкотирам всякакви и унгарски стоки... Да не забравя - повече нема да им стъпим в Будапеща с бутафорните им средновековни замъци от XIX век...
25
2
 
2
 
! Отговори
Soli Invicto преди 4 часа
Трябва ви върховен жрец посредник между Непобедимото Слънце на Македония и вас, простосмъртните. О, Кокорчо, върховен жрец на Непобедимото Слънце бог Аполон, само ти си достоен да преговаряш с македонските богове и полубогове и наследниците на Херкулес!
24
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Ще има посредник, факт.
23
14
 
6
 
! Отговори
Аман от експерти преди 5 часа
Тоя бездарник уреди превозвачите в ЕС и сега се захвана с Македомия!?В македония плашаме старите грехове на тогавашните "политици", защото сме били *** и съюзници на Фюрера и като такива сме били окупатори в Македония! Хората помнят, не са като нас!
22
6
 
6
 
! Отговори
Смешник преди 5 часа
Тия не разбраха ли че макетата са сърбомани и симпатизират на Русия и им е през оная работа ЕС
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
При българите е характерно, че винаги са се наричали българи, така е от 1 век, то и затова сме най-древната държава в Европа, мейби и в света, но за съзаление повечето сега искат в Сибир :)))
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Шо е маке се е***
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Македонската академия на науките са направили генетичен тест на нацията.Оказва се че той е същия както На омразните българи.Тези които смятат че произхождат от турци,татари и всякакви варварски племена.ДНК- то им няма нищо общо с това на гърците и сърбите.Албанците са отделно.Те произхождат от древните илири нищо че изповядват ислям.При албанците нещата ще докарат до това че Македония да се разцепи на две части.Което е трагедия за тази измислена от Сталин и отделно ухажвана от Тито държава.
18
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
До Анонимен 17 Те са мюсюлмани, в ЕС са само християнски държави мен, ако не си го осъзнал досега де :))