Левски с героично равенство в Удине

Сините измъкнаха много ценен резултат и макар, че италианците доминираха, най-чистото положение бе на Емил Ангелов
9 мар 2006 23:49,
Левски с героично равенство в Удине
Сините футболисти записаха добър резултат в Удине

Ревенство 0:0 записа отборът на Левски срещу Удинезе в първия осминафинален сблъсък от турнира за Купата на УЕФА. 

 

Двубоят започна без почти никакви изненади в стартовите състави на двата отбора. Очаквано за домакините на терена не се появи звездата им в нападение Якинта, който освен че не е във форма има проблеми и с клубния си президент.

 

Българският вицешампион започна със самочувстивие мача на стадион “Фриули” и в първите минути не позволи на италианците да окажат домакински натиск. Мачът се игра на хлъзгав терен, заради изсипалия се преди мача над Удине дъжд.

 

Още в 5-та минута голмайсторът на сините в турнира за Купата на УЕФА - Емил Ангелов получи топката от ляво и подаде на Христо Йовов. Той обаче бе блокиран навреме  от защитниците на домакините.

 

В 16-та минута французинът Седрик Бардон би отдалеч, но неточно – топката мина над вратата. Две минути по-късно Дзенони опита удар от воле от дъгата на наказелното поле, но топката отново се озова в трибуните.

 

Първата по-серизона опасност пред вратата на Петков дойде в 29 минута. Даронио постави топката на главата на Росини, чийто удар мина съвсем близко до дясната греда на синия страж. Две минути след това Петков отново имаше работа. Той пресече умело паса на Ди Натали, който бе останал сам в наказателното поле.

 

В 33-та минута зрителите на стадион “Фриули” се посмяха с футболиста но домакините Даронио. При изпълнение на ъглов удар той се подхлъзна на мокрия терен и тупна на земята, а опитът му за центриране хвръкна директно в аут.

 

В последните минути на първата част сините се прибраха в своята половина и домакините се вдигнаха на щурм. В 42-та минута имаше много опасно положение пред Петков. Винсент Кандела стреля със скоростта на куршум, но за щастие синята врата остана суха – аут.

 

Домакините започнаха на пълни обороти и второто полувреме. Георги Петков показа отличен рефлекс в 50-та минута след далечен удар на домакините. Пет минути по-късно сините имаха претенции към съдията, който не свири нарушение срещу Йовов до наказателното поле.


След още 5 минути, роденият в Своге нападател бе изведен по десния фланг, центрира ниско по тревата, но играч на Удинезе изби.

Златен шанс за Левски пропусна Емил Ангелов в 63 мин, когато бе намерен с перфектно центриране в малкото наказателно поле и без да бъде притесняван от никой от 2 метра стреля над вратата на Морган де Сантис.

 

В 88-та минута Валери Домовчийски предприе нестандартно решение. Младият нападател стреля почти от центъра на терена, след като нямаше с кой да комбинира пред вратата на домакините. Ударът му обаче бе неточен.

 

Така Левски удържа героично равенство срещу много силен противник и запазва реални шансовете си преди реванша в София. В предишните 5 домакинства от Купата на УЕФА, сините записаха 5 победи без да допуснат нито един гол.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание