Явор Бахаров: Вниманието ме изтощава!

Младата звезда от "Тилт" и "Стъклен дом" пред Dnes.bg
Обновена: 17 фев 2011 15:21 | 15 фев 2011 12:21,
101
Явор Бахаров: Вниманието ме изтощава!
Снимка: А+ Films

Явор Бахаров е от младото поколение български актьори, които напоследък гледаме навсякъде: Хари от „Стъклен дом“, Сташ от „Тилт“, Принц Флоризел в „Зимна приказка“ в Сфумато са само част от ролите, с които зрителите го свързват.

Брат на друга звезда от българските театър и кино – Захари Бахаров и гадже на една от най-сексапилните българки – Луиза Григорова – изглежда, късметът на начинаещия, съчетан с талант, при него определено проработва.

Покрай премиерата на "Тилт", в последните дни се занимава главно с даване на интервюта и не беше лесно да се доберем до него за поредното.

Ето какво си казахме...

Кастингът за „Тилт“ продължава години, после следват снимки, монтаж и едва сега – премиера. Какво си помисли, когато най-накрая го гледа?

Когато прочетох сценария, си помислих, че е хубава историята и че искам да участвам в нея. Развълнува ме монологът на Беки, когато казва на баща си: „Не се страхувай, няма да се нагълтам с хапчета като мама. Ще живея, за да видя как ти ще умреш“. Като гледах филма, си мислех за своите грешки – трудно е да се абстрахирам, като участвам. И общо взето съвсем субективно го следях.

Самокритичен си?

Още по темата

Да.

Гледаш ли „Стъклен дом“?

Да, гледам. Естествено, и него не го гледам като обикновен зрител. Любопитен съм да видя какво правя, какво правят всички, гледам технически неща.

Темата за прехода е доста изтъркана в новото българско кино. С какво е по-различен „Тилт“?

Според мен актьорите във филма не сме живели много в соца и това обстоятелство в „Тилт“ ни е било само бекграунд. Не сме му обръщали толкова внимание и сме си играли нещата така, както биха се случили по всяко време. За нас този филм е за любовта, приятелството, предателството, а не за прехода и политиката. Но, разбира се, аз го гледам през моята призма – зрителите може и да са на друго мнение.

Преди седмица беше първата ти премиера в Сфумато. Ти идваш от различен клас, различен тип работа с актьорите. Какво ти направи впечатление в работата по „Зимна приказка“? Ти не беше част от ателиетата в програма Шекспир и влезе направо в дълбокото...

Да, доста беше различно от всичко, което ми се е случвало до момента. И много интересно. Екипът беше от мои близки приятели, с които обаче никога не сме работили заедно на сцена. Маргарита Младенова е от онези мисионери, които носят театъра в мозъка на костите си. Щастие е да се работи с такъв човек. 

Ролята ти е на влюбен принц...

Да, изглежда лековата, но всъщност е трудна, защото текстът е пасторален, моят герой е романтичен, а тази линия е доста по-различна от основната на самия спектакъл. Трудно се удържа. Още повече когато става дума за пиеса на Шекспир. Понякога текстът пребива актьора. Аз се старая да сме равни.

Все любовници и романтици – не ти ли се играе друго?

Всичко ми се играе, ама за това ме канят.

Нещата ти се случват сякаш по сценарий – хубави постановки в сериозни театри, най-гледаният български телевизионен сериал, най-сексапилната българка до теб, сега главна роля във филм...

Така звучи добре, но изисква една огромна концентрация...

Ставаш сутрин в 6, пиеш кафе без захар, взимаш леден душ...

Ха-ха, не чак толкова, но е факт, че всички неща, струпани наведнъж, са трудни. Ако прибавиш и медийните изяви, става сериозно. Хората ме спират постоянно, случват се дивотии, понеже ме познават... Не мога дори да се сетя някаква по-специална, но вниманието е изтощително и като цяло. Особено ако не си в настроение...

Като например сега, хич не ти се дава интервю?

Ами да, нещо такова, ха-ха.

Тогава да ти задам любимия на всички в „Стъклен дом“ въпрос: кое е общото и различното между теб и твоя екранен герой?

Ами имаме общи черти... Ох, ти се шегуваш, а виж аз как механично тръгвам...

Нищо, кажи какво те вълнува извън професията?

Синоптичната прогноза следя с интерес.

Ски или сноуборд?

Ски. Също се вълнувам от въпроса кога ще свърши тази истерия, за да мога да се кача на планина, да се отделя от шума и да си почина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
3
 
! Отговори
xaxaxa преди 13 години
xaxaxa kakvo vnimanie we toq ako go vidq nqkade daje nqma da si pravq truda da go pogledna "GOLQMATA ZVEZDA" snimal se v 1 otvratitelno typo serial4e xaxaxaxa
93
2
 
8
 
! Отговори
аз преди 13 години
този ми е много антипатичен , нито играта му ми харесва , нито поведението му на екрана , нито визията , според мене е много слаб актиор и самия му вид е дразнещ ... ест. това са си мои впечатления , накратко - НЕ МЕ КЕФИ
92
5
 
1
 
! Отговори
галя преди 13 години
Дай му на българина да плюе и да плюе,това е,вместо да погледне себе си и да види и наполовина дали е постигнал толкова,ей завистливи злобари боже
91
5
 
6
 
! Отговори
Гого преди 13 години
Към коментаторите:Първо:- пишете на кирилица и грамотно за да може да ви разбираме;- четете цялото интервю (или статия) когато коментирате;- бъдете отговорни предполагайки последствията от това което казватеВторо:- бъдете културни и себецензурни като спазвате законите против дискриминация от всякакъв вид;- не клеветете и вменявайте човешки качества за които не сте сигурни (защото, също, е противозаконно, пък и неморално)Трето:- Явор е ОК;- Елена Пенева е ОК
90
3
 
3
 
! Отговори
фифи преди 13 години
От кога се съди по симпатии?? той е актьор, съдете за играта му!На мен не ми се нрави че говори монотонно и интонацията му не е изразителна, но от началото на стъкления дом има някакво развитие. Млад е, удава му се, а човек се учи цял живот. Има честта да играе със Стефан Данаилов, да се възползва! А че вниманието го изтощава - еми не звучи учтиво спрямо феновете му, но за това пък логично. Вие обаче не можете да сте обективни, щото и до толкова никой не ви оценява! Тъй че - Тихо!
89
6
 
2
 
! Отговори
до 79 преди 13 години
Момчето играе много по-добре от Елена Петрова! Тя освен, че е красива с друго не впечатлява, още по- малко с посредствената си игра!
88
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Басси грозния евреин, човече...
87
8
 
2
 
! Отговори
Ммм преди 13 години
Много е готин, добър актьор... и това идва от мъж :)
86
2
 
6
 
! Отговори
скакуец преди 13 години
язе кат зяпам тоз орунгел,си мислим за бустано и за къро ,требе да го турим за плашило що тогаз ни една гарка нема да улази,токвоз е сташен ,че и гущерите че избегат
85
2
 
8
 
! Отговори
левскар преди 13 години
За българско кино и Бг артисти до 1990 след това само ***,с едно две изключения ,но този не е .А и името му едно дядо бъхъров,авида му е на скитник ей момче поучисе малко от чуждите артисти виж как изглеждат на премиери на интервюта ти си ,като талибан в гуантамо
84
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
доста грозен, мазен, помярски, антипатичен, некадърен и не на последно място къдрав ***
83
2
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
kakav e tozi aktior kato tochilka-darvo,grozen,neugleden sram za balgarskoto kino.ta balgaria niama li sposobni i krasivi aktiori ili sas opit ili imame samo proshtapulnici,sukalcheta koito sega prohojdat.aktiori sas malko opit i malko talant.nasila hubost ne stava imame aktiori sas imidj i vizia i opit da gi ispolzvame tiah a ne neznaeshti,nemojeshti i grozni aktiori.
82
0
 
9
 
! Отговори
П. преди 13 години
"Брат на друга звезда от българските театър и кино Захари Бахаров е гадже на една от най-сексапилните българки Луиза Григорова изглежда, късметът на начинаещия, съчетан с талант, при него определено проработва."Хайде сега аввторът на статията на каже кой е подлогът в това умотворение, кое е сказуемото, липсват ли някакви препинателни знаци и всъщност какво се разбира от изречението. Неграмотност, но пък чак толкова!
81
1
 
9
 
! Отговори
.). преди 13 години
През последните 2 години гледах няколко български филма , киноиндустрията ни спокойно може да се закрие , боклушки филми , лошо озвучение и е такива връзкати като тоя *** горе дето гледа лошо, е предпочитам американските и някои европейски :)
80
4
 
2
 
! Отговори
С.М. преди 13 години
Не мога да разбера защо си харесва прическата... прилича на пудел :-)Хубаво момче, талантливо... но според мен ако се подстриже късо, ще изглежда доста по-добре, а и по мъжествено.
79
4
 
15
 
! Отговори
Незнам преди 13 години
Може да е талантлив , но има много мърляв вид.
78
8
 
1
 
! Отговори
Яна преди 13 години
Както винаги свежо интервю, предвид Елена Пенева, която все читави неща предлага. Гледайте Тилт- не само, защото е български филм и трябва да се гледа, а защото си заслужава продукта сътворен така приятно- Чучков режисьор, прекрасна игра на Явор Бахаров, Радина Кърджилова, Георги Стайков, Ованс Торосян, Ивайло Драгиев, Александър Сано.
77
5
 
8
 
! Отговори
Koko преди 13 години
ABE TOJA LIGLJO KOJ GO PROBUTVA TAKA ZDRAVO - NE VIZDAT LI 4E NE STAVA, UMOREN BIL, 4E MOZE LI NJAKOJ DA SE UMORI BEZ DA PRAVI NI6TO. ZALKO,4E GO PROBUTAHA - SAMO ZAGROZJAVA GOTINATA R A D I N A ......
76
6
 
6
 
! Отговори
Дончо преди 13 години
Махнете тоя *** от снимката и сложете Елена Петрова!
75
6
 
7
 
! Отговори
pa6ata преди 13 години
Po princip i az ne obi4am zlobarskite komentari,ama toq si e *** ot vsqkade