Дават още 5 млн. лева за ин витро процедури

Средствата се отпускат заради големия брой желаещи
Обновена: 14 окт 2010 12:18 | 14 окт 2010 12:16,
73
Дават още 5 млн. лева за ин витро процедури
Снимка: БГНЕС

Още 5 млн. лева са осигурени за "Фонд за асистирана репродукция" до края на годината. Това каза министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов при откриването на реновираното отделение за образна диагностика в "СБАЛ по онкология" в София.

Фондът отпуска до 5000 лв. за провеждането на ин витро при двойки с репродуктивни проблеми. Всяка жена има право на до три опита.

Допълнителните средства ще гарантират нормалната работа на фонда до края на тази година.

Отпускането им се налага заради големия брой желаещи за ин витро процедури.

9800 заявления са приети във фонда към този момент, а 6421 от тях вече са одобрени.

За финансирането на процедурите пък от януари до сега са усвоени 10 млн. лв.

Благодарение на средствата, отпускани от фонда, вече има 707 бременни жени и 363 родени бебета. Това означава, че успеваемостта на ин витро процедурите у нас е 27,7%, колкото е и в ЕС.

"За да се гарантира по-ефективната работа на фонда за ин витро, към него ще се създаде регистър на клиниките и резултатите от работата им", каза още д-р Константинов. Освен това ще се направи и електронен сайт на фонда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: фондин витро
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
1
 
! Отговори
Ива преди 13 години
Хей "niakoi si" нямаш право!!!Искаш да кажеш, че ако например се разболееш от плевмония и имаш нужда от лекарска помощ иначе ще умреш, то тя не трябва да ти се осигури, защото така е рекъл Господ - каква ти помощ, природа-от къде на къде ще даваш пари за да се излекуваш?!.Как се чувстваш сега?Човекът е оцелял защото се е борил и слава богу че не всички са такива като теб да казват "НЕ", просто защото така е най-лесно.Ако някой ден желаеш нещо отчаяно и не можеш да го имаш ще ме разбереш.
71
0
 
1
 
! Отговори
четвъртък преди 13 години
Какви хубави куклички -----гъбки-червенушки
70
0
 
1
 
! Отговори
10 2008 преди 13 години
Браво, Ванче! Страшни сладурани са станали!
69
1
 
0
 
! Отговори
Глезената-Гледаната преди 13 години
Ще ми се да кажа същото и за теб...но не мога!!!
68
5
 
1
 
! Отговори
lol преди 13 години
Да бях,.....добре.,че си ти да ми кажеш алеле какво бих правил, без, такъв, като теб.Аман от заблудени хора!Съжелявам, но не мога да издържа на подобна простотия.Виж, някой друг от форума.
67
1
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 13 години
Да беше ходила на училище, да беше понаучила един език, да беше поработила година-две, да придобиеш опит и квалификация, преди да родиш... нямаше да тънеш в "мизерия", да чакаш държавата да ти гледа детето и да се оплакваш от минималната заплата (която между другото неработили, с претенции и прочие *** въобще не трябва да взимат като майчинство). А що се отнася до Кодекса на труда - има го за общо ползване в интернет и е написан на български. Но чукча не читатель, чукча - писатель, знаем.
66
4
 
1
 
! Отговори
хах..... преди 13 години
Не ми прави неправдоподобни анализи нито ме знаеш, нито ме познаваш!
65
0
 
2
 
! Отговори
Ей, не си избивайте преди 13 години
комплексите тук. Това се отнася специално за теб - ти направо си казваш от къде ти идва ниското самочувствие.
64
5
 
1
 
! Отговори
хах..... преди 13 години
Ходи се снимай някъде кифла къде работа си е моя работа, а как го правя ИСКАШ ЛИ ДА ЗНАЕШ ТПС в превод *** ***.Знаеш ти от кой град съм много ИСКАШ да знаеш Дългонос Клепоух.
63
2
 
5
 
! Отговори
Охо селяните са се преди 13 години
активирали. Браво !Хора, новината е много добра , това има значение . Другото са глупости за убиване на времето....
62
1
 
1
 
! Отговори
Пичо преди 13 години
Ох,колко *** и папарутки има тук да пишат,аве гледайте си магистралите и бардаците ве,буклуцииииииииии
61
3
 
14
 
! Отговори
sd преди 13 години
HR експерт - гръмко име за елементарна секретарска работа, която включва ровене в linkedin и разпращане на мейли. Всеки който е чувал за IE и Outlook може да го прави това. Ама гледам, че много се гордееш със себе си. Явно това е максимумът на възможностите ти.
60
0
 
7
 
! Отговори
най-хубавата снимка преди 13 години
Мамини български слънчица, да са живи и здрави на родителите си!
59
7
 
3
 
! Отговори
До хах 52 преди 13 години
Тс, чиста софиянка, трето поколение и работя като HR експерт, тъпо селско парче такова :)))
58
0
 
6
 
! Отговори
и аз съм майка преди 13 години
Е какво повече искате.... В Испания имат по 3 деца и майчинския им е 3 месеца. Няма болничен преди раждане, няма 2 години мандахерцане на бюджетен гръб....
57
1
 
1
 
! Отговори
аha преди 13 години
Ако не си ром а пак си на този праг или понеже КОЛЕГАТА КАЗАЛ ЧЕ ДРУГИЯ КОЛЕГА Е РОМ ТРЯБВА ДА МУ ВЯРВАШ НА БОЛНИЯ МОЗЪК ТОВА СИ Е ПОДСЪДИМО И ЕДИН ИСК ЗА ОБИДА И КЛЕВЕТА ДОБРЕ ЩЕ ДОЙДЕ НА ЖЕРТВАТА.Така самия човек може да бъде дискириминиран от Обществото като ром и да бъде отхвърлен това е още един иск.Не може да се вярва безприкословно на хора, които са пълен въздух под налягане!Това е издевателство над личността и унижение тормоз.
56
13
 
1
 
! Отговори
колекционера преди 13 години
КАК може да се отпускат пари за такива дейности ......Тези пачи имат зад гърба си по 15 аборта ..А сега искат деца
55
0
 
0
 
! Отговори
по твойта логика.... преди 13 години
По твойта логика по улиците не трябва да има повече от 10 000 автомобила,по кафетата и моловете трябва да е празно.А аз имам наблюдение че е точно обратното..
54
0
 
9
 
! Отговори
Да се хванат на .... преди 13 години
Р А Б О Т А, пък макар и ниско платена. Не говоря за ромите - те от това най-се плашат . Говоря за българите - имам братовчедка, която от месеци е безработна, и си намира работа,но за 450-500лв, а тя не иска толкова -"знам перфектно немски" -казва тя, "Искам поне 1000 лв." Да, ама освен немския ,друго не може да предложи ,а 1000лв не дават само за език. И така вече7/8 месеца си седи вкъщи , спи до обяд и... нищо. А е млад човек / 29г /, но това е ..хората си мислят,че са родени за велики дела.
53
0
 
1
 
! Отговори
Приоритети преди 13 години
до nexst...Защо, трябва да страдат невините създания, заради невежеството на други некомпетентни? Невинните създания няма да ги има, за да страдат от ... некомпетенноста на възрастните към момента.Да си чувал за реален майчински инстинкт, а за женски егоизъм, алъчност, глупост, наивност.Разграничавай нещата. Не е толкова сложно в България.