Как да приготвите здравословно смути - бройте калориите!

Внимавайте със захарите
6 фев 2020 23:31, Иванка Гъркова
6
Как да приготвите здравословно смути - бройте калориите!
Pixabay

През последните няколко години приготвянето на смутита за закуска стана рутина за много хора, които се опитват да водят по-здравословен начин на живот. Те съдържат диетични фибри, витамини и минерали. Може би не всички са вкусни, но пък едно е сигурно – дават на организма необходимата енергия за деня. 

Чрез смутито тялото може да получи достатъчно протеини, мазнини и въглехидрати, стига да бъдат подбрани правилно неговите съставки. Понякога, поставяйки любимите си продукти, най-вече плодове, ние приемаме твърде много захари, било то и естествени. Друга грешка, която допускаме, е да не броим калориите, които има в една чаша, пълна с току-що приготвено смути.
 
Специалисти по хранене и диетика обясняват пред „EverydayHealth“, че е за предпочитане да не разчитате на готови смутита от магазина, някои от които са пълни с вредни съставки, най-вече захари.
 
Не подслаждайте със захар
 
Сигурно много от вас обичат да си похапват сладичко, но все пак не забравяйте, че смутитата са част от вашия здравословен режим и не бива да ги овкусявате с бяла захар. Всъщност, единственото сладко нещо, което поставяте вътре, трябва да са плодовете. Все пак, ако не ви допада вкусът на онова, което забърквате в блендера, може да сложите 1 лъжица мед или малко стевия.
 
Може да сложите кисело мляко и шепа замразени горски плодове, които не са твърде сладки и същевременно са богати на витамини, минерали и фибри. Банани и ябълки, са другите сладки плодове, които да използвате, но все пак знайте, че са достатъчни няколко парченца.

Добавете зеленчуци към плодовете
 
Миксът между зеленчуци и плодове е идеален за сутрешно смути. Спанак, бейби моркови, сварена тиква, целина, са нещата, които може да смесите с ябълки, например. Може да комбинирате зеленолистни зеленчуци – например спанак, с боровинки и други горски плодове.
 
Още съвети за по-здравословно смути четете в Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
3
 
! Отговори
Прокопи преди 4 години
Хайде стига с глупости!!Яж и пий каквото ти иска душата, но в нормални количества и много движение.А не да стоиш на *** си по цял ден и да спазваш диети.
5
4
 
6
 
! Отговори
0.o преди 4 години
Как да заспите - бройте овце.Как да отслабнете - бройте калории.Как да използвате новия си скъп и безполезен кухненски електроуред - съберете изостаналите единични бройки плодове и зеленчуци, останали в хладилника и си пригответе нещо, което прилича на повръщано.
4
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1.авокадо без костилката2.два банана 300 мл. Schweppes bitter limonСлагате в блендер и разбивате 1мин.Пълните чашата две три кубчета лед и имате свежо и хранително смути.
3
8
 
8
 
! Отговори
моята рецепта преди 4 години
печете 2 часа 30 минути свински ребра докато почнат да капат от кокала, изипвате в чаша, пиете крехката свинска плът и вкусна свинска мас!
2
3
 
18
 
! Отговори
х преди 4 години
Дава енергия трънки. Избухай няколко яйца с бекон да видиш какво е енергия.
1
4
 
19
 
! Отговори
кон Стипаций преди 4 години
А бе , я си яжте и пийте като нормални хора !На Ванчето Гъркова баба й само смутита е пила !