13 грешки, които забавят отслабването

Прекалявате с добавките в смутита, салати
17 ное 2022 22:00, Михаела Лазарова
5
13 грешки, които забавят отслабването
Снимка: Istock

Загубата на излишни килограми е предизвикателство. Това е продължителен процес, който изисква воля, промяна в начина на хранене към по-здравословен, редовна физическа активност. Очакванията са ни бързо да стопим излишното, но истината е, че всяко тяло има свой ритъм на горене на излишни мазнини, затова не бива да сме нетърпеливи, защото това често проваля отслабването.

Кои други грешки могат да забавят този процес?

1. Не пиете достатъчно вода. Освен че ни поддържа хидратирани, редовното пиене на вода, според последни западни проучвания, може да помогне за загуба на тегло.

2. Не ходите редовно или ходите само в едно и също темпо и не увеличавате продължителността на ходенето.

3. Преяждате със здравословни храни. Ядките, авокадото, пълнозърнестите макаронени изделия, зехтинът, киселото мляко, изварата и т. н. са чудесни за една здравословна диета, но когато целите да сваляте килограми, не бива да прекалявате с консумацията им. Не само че забавяте отслабването, но дори може и да качите килограми.

4. Правите само кардиотренировки. Тренировките с тежести ни помагат да подобрим метаболизма, да натрупаме мускулна маса, укрепват ставите, ето защо е добре да включим и тях. Мит е, че ако имаш да сваляш килограми, трябва да правиш само кардио.

5. Партньорът ви не следва вашия здравословен начин на живот. Понякога се случва в една двойка единият не само да не желае да започне да води по-здравословен начин на живот, но и да саботира опитите на другия за положителна промяна.

6. Отказали сте цели групи храни. Отказът от цели групи храни може да доведе до хранителен дефицит и забавяне топенето на килограми, особено ако се прави без препоръка от лекар, специалист по хранене.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото и да е силна волята ви, пара зитите в организма си искат своето. Ние сме им гостоприемниците и те поръчват на мозъка какво точно искат да ядем. Единствено прочистване от хламидии, гли сти, плоски и т.н. чер веи, които сме насъбрали през годините, би помогнало да се освободим от токсините, с които ни тровят и да спрем да ядем храната, която ги храни.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единствените грешки са: повече папкане и по-малко движение. Всичко друго е бошлаф работа.
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мише, а сексът помага ли? Питам, защото си специалистка.