Кои са признаците, че може би страдате от дефицит на въглехидрати?

Постоянно главоболие
26 авг 2023 11:12, Михаела Лазарова
13
Кои са признаците, че може би страдате от дефицит на въглехидрати?
Снимка: Istock

Въглехидратите са смятани за враг на стройната фигура. За някои хора те са враг и за кръвната захар, инсулина, поддържането на здравословното състояние при диабет, както и превенцията му. По тези и много други причини въглехидратите са смятани за враг номер едно в храненето и често биват твърде рестриктивно изключвани от менюто.

Прекалено драстичният подход към въглехидратите обаче не е здравословен избор. Те са една от основните хранителни групи наред с протеините и мазнините, като имат немалко основни жизненоважни функции и значения за нормалното протича не на метаболитните процеси.

Изключването на въглехидратите и драстичното им намаляване в храненето могат да доведат до дефицита им, което от своя страна да се отрази зле на цялостното здраве.

Кои са признаците, че може би страдате от дефицит на въглехидрати?

Чести настинки и вирусни инфекции

Въглехидратите са необходими на имунната система. С тяхна помощ организмът образува антитела срещу различни патогени. При дефицит на въглехидрати в диетата е възможно да се наблюдават чести боледувания.

Колкото по-разнообразна и богата на храни е диетата ви, толкова по-силна и здрава ще бъде имунната ви система. Изключването на цели групи храни, носещи ценни макронутриенти, е грешка, която може да отслаби имунитета.

Силна умора

Въглехидратите са един от главните източници на енергия за тялото. Когато в диетата липсват въглехидрати, енергийните нива спадат, а резултатът е силна умора и липса на дееспособност.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 8 месеца
Може би, при постоянно главоболие при жените, всъщност липсва - желязо...
11
0
 
0
 
! Отговори
.. преди 8 месеца
хахах , дефицит на вълехидрати. Новата полит-наука. В старата наука пише че има незаминими мазнини и протенини , за незаменим въглехидрат нищо не пише. И дам , глъкозата , до което се разграждат всички въгехидрати е толкова важна, че ако не се яде организма сам си я произвежда , та странно откъде тоя "дефицит"
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това е само за модерни хора от града
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Високи сини планини, гори и златни долини, овцете пасат тревичка като от коприна това е моята Подквасена с Кисело Млако Родина. България - Центъра на Киселото Мляко, Центъра на Овчето Сирене, Центъра на на Живота на Земята.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Чистото Българско Кисело мляко с двете бактаерии Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus живеят в червата на овцете пасящи по балканите и са здравословни. Затова всяка година по няколко пъти българия изнася тия бактерии до япония и америка, понеже овцете живеещи и пасящи на други места по земята нямат тиа здравословни бактерии. Едно време... преди 200 години хората са се лекували с Кисело Малко. Не се знае, какви бактерии слагат в киселото мляко сега по магазините в България?
7
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И киселото мляко е вредно. Аз съм веган от 11 години. Киселото мляко развъжда и подхранва бактериите в дебелото черво и способства за рак.
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Когато ядете много въглехидрати и правите тлъсти шкeмбeта, развъждате вредната бактерия кандида в голямо количесто и като престанете да ядете много въглехидрати тя ви прави постоянно гладни. Та си помислете. Престанете да ядете хляб. Яжте овесени ядки с кисело мляко и всичко ще ви е наред.
5
2
 
7
 
! Отговори
Просто Киро преди 8 месеца
Няма такова животно "дефицит на въглехидрати"!
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Хахахахаха ... Как мислиш Хахахаха? По добре е ти да гониш кокошката или тя да те гони?
3
1
 
3
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 8 месеца
До Анонимен 2, абсолютен нон сенс е написаното от вас. Лекувайте се! И не гонете кокошката!
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Яжте хляб от еднозърнест лимец и всичко ще е наред. Инжектираното месо с растящи хормони за бързо растене на животните и биотици не консумирайте.
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нашето тяло е природно тяло. Преди хиляди години сме бягали след кокошката, но тя е по бърза и сме си хапвали яйца. Гладували сме по три дни докато намерим яйцето и нашата имунна система е била на високо омайно ниво. Тоест, три пъти през годината гладувайте по три дни и ще имате прекрасна имунна система бореща се срещу всички червеи. паpазитяни, метили и не добри бактерии... Поддържайте добрите бактерии чрез кисоло мляко и всичко е наред.