6 техники срещу стрес в критични ситуации

Дъвчете дъвка
14 фев 2024 20:34, Михаела Лазарова
14
6 техники срещу стрес в критични ситуации
Снимка: Istock

Стресът е неизменна част от нашето ежедневие. Но може би вместо да се опитваме да го избягваме, трябва да се научим как правилно да го управляваме, за да успеем да се справим с него и последствията му. Споделяме няколко прости антистрес техники, с които да успеете да направите това.

Направете пауза и си поемете дъх

Когато забележите, че сте в стресова ситуация, спрете за момент. Отделете минута, за да отпуснете мускулите си и поемете дъх дълбоко, съзнателно. Умът и тялото са свързани и вашите дихателни ритми могат да повлияят на емоциите ви, така че съсредоточаването върху дъха ви може да ви помогне да успокоите тялото и ума си.

„Фокусирането върху забавянето на дишането може да върне тялото в състояние на покой“, казва Нийна Лал, лицензиран клиничен социален работник и терапевт в онлайн групова терапия.

„Дихателните упражнения са може би най-достъпният механизъм за справяне със стреса, така че бих препоръчала да започнете оттам“, допълва тя. Поемането на въздух може да ви помогне да натиснете бутона „нулиране“, създавайки малък „джоб“ между вас и стресиращата ситуация.

Примирете се с нещата, които не можете да промените

Някои източници на стрес са неизбежни. Не можете да предотвратите или промените стресови фактори като смъртта на любим човек, сериозно заболяване или национална рецесия. В такива случаи най-добрият начин да се справите със стреса е да приемете нещата такива, каквито са. Приемането може да е трудно, но в дългосрочен план е по-лесно, отколкото да се противопоставяте на ситуация, която не можете да промените.

Още по темата четете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Автомата преди 3 месеца
И в парламента,най-доброто облекчение за нерви!!!
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тренирайте се със стрес за да издържате на още стрес. Проверерете колко ви държат нервите. Ако стреса не е цял ден всеки ден не се брои за стрес. След това отидете на лозето и/или наковете дъската.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пари ми дай акъл не ми давай :)))
8
0
 
1
 
! Отговори
Тео преди 3 месеца
... извън България :). А това за хляба и оная работа го казвам от опит. После е кофти ...
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Критична ситуация е като роботниците искат да им дигам заплатите. И без това едвам ги издържам, се некви претенции, не можели да работат повече от 12 часа на ден, искали да почиват в неделя поне, ас не съм ги земал да ми се скатават, направо побесневам като ми искат три хиляди иначе да си работа сам!
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ръкоблудство - също помага
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Теоти от кой град си?
4
2
 
2
 
! Отговори
Тео преди 3 месеца
Не прекалявайте с кафетата! Ако усетите, че деня от сутринта е крив, максимум 2(според здравословното състояние). Ако сте на работа и сте мераклия на колежката, ама и двамата сте женени - отивате и си удряте една злобарка в тоалетната(за жените не знам как да се оправят в тая ситуация)! И преди някой перко да дойде и да каже, че оправя колежките, нека послуша опита - меда е хубав, когато е в буркана! Там, където си вадите хляба, не вкарвате оная работа!
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Щом ше дъвчиш дъвка ситуацията далеч не е критична
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
дъвка ако имате зъби хахахахаха
1
3
 
3
 
! Отговори
ToPhD преди 3 месеца
Алкохол и орална любоффф!