Как да премахнете плаката от зъбите?

Плаката представлява лепкав филм от бактерии
10
Как да премахнете плаката от зъбите?
Снимка: Istock

Красивата усмивка, за която всеки жадува, не е непосилна задача и може да се случи по естествен път. Важно е обаче да имаме добра орална хигиена, да ходим на профилактични прегледи при стоматолог, да мием зъбите си редовно (поне два пъти на ден) и да следим да не се образува плака по зъбите ни.

Плаката представлява лепкав филм от бактерии, който се образува по зъбите ни и може да доведе до много болезнени проблеми, ако не се почиства редовно. Ако не се премахва периодично, плаката става все повече и може да доведе до загуба на зъби, болести на венците и лош дъх.

В следващите редове ще ви запознаем с няколко идеи как да почиствате плаката в домашни условия и да се предпазвате от образуване на нова плака.

Важно е да уточним, че ако нямате добра орална хигиена и не посещавате редовно зъболекар, само с тези мерки няма да постигнете ефект. Те могат да са ефективно допълнение към вашата хигиена.

Домашен разтвор против плака и за свеж дъх

Трябват ви: анасон, масло от мента, лимон и вода.

Смесвате по няколко капки от всяка съставка в чаша с вода и изплаквате устата със сместа по няколко пъти на ден. Препоръчително е до 5 пъти, не повече.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Елена преди 1 месец
След като ми премахнаха нервите на зъбите с пулпит ми взеха доста пари,но разбрах от стоматолога, след като му разказах за д-р Саид Алзахер, че е имало и други негови клиенти по същия начин, като мен потърпевши от този стоматолог. Моят съвет е да не ходите при него, макар че визима малко пари за пломби, после това ще ви струва скъпо. Аз нямам и 30 години а всече имам умъртвени и 5 зъба. Всяка година ходя на стоматолог.Не заслужавах такова зверство към себе си. Само заради парите!
6
0
 
0
 
! Отговори
Елена преди 1 месец
От много стоматолози не съм доволна последният при когото ходих ед-р Саид Алзахер(гр Варна) работеше на улица Баба Тонка, нарочно не ми чистеше изцяло кариологичната маса и ги пломбираше, накрая го разбрах, защото получавах солидно главоболие и виене на свят,ходих в Стоматологията град Варна след като по случайност ми се отчупи един горен зъб.Те ми направиха обща снимка на цялата устна кухина, така и разбрах, че той ми е пломбирал около 4 зъба по този начин и имам пулпити.Всички ги умъртвиха.
5
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Повечето русофоби да не забравят, че майките и бащите им, както и дядовците и бабите им, са били комунисти ;)А че устите им миришат всички знаем. Дори без да ги отварят.
4
0
 
5
 
! Отговори
До 3: преди 1 месец
Стига писа щуротии! По този начин ще си повредиш венците.
3
3
 
6
 
! Отговори
do1 преди 1 месец
Плаката на евроатлантизма броди из Европа. Пригответе си разтвора
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Смесвате сол и хлебна сода. И, с четката за зъби яко търкате с тази смес зъбите си....ха ха
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След 30 г. сичко почва да пада зуби коса и тн. Бесмислено е