Сутрешни навици за контрол на кръвното налягане

Яжте балансирана закуска
27 сеп 2024 09:46, Михаела Лазарова
7
Сутрешни навици за контрол на кръвното налягане
Снимка: Istock

Балансът на кръвното налягане е от изключителна важност за цялостното здраве. Високото кръвно налягане е предпоставка за сърдечносъдови заболявания, инфаркти, инсулти и може да засегне косвено други органи и системи. Недобре контролираното кръвно налягане може да увреди бъбреците, черния дроб, мозъчната дейност, нервната система, пикочната и отделителната системи. Има някои практики всяка сутрин, които могат да ви помогнат да контролирате кръвното налягане по-лесно.

Кои са сутрешните практики за контрол на кръвното налягане?

Намалете кофеина

Прекаляването с кафето е един от навиците, причиняващи високо кръвно налягане. Кофеинът е стимулант, който има свойството да свива кръвоносните съдове и по този начин увеличава натиска върху стените им. Така кръвното налягане се увеличава. Ако ограничите кофеина всяка сутрин и пиете по-малко кафе, ще подобрите стойностите на кръвното налягане.

Можете да направите кафето си по-слабо, а можете да го замените и със зелен чай, който е с по-ниско съдържание на кофеин.

Яжте балансирана закуска

Пропускането на закуската има негативен ефект върху кръвното налягане, а и не само. Ако се преборите с този вреден навик и започнете да закусвате с балансирано меню всяка сутрин, ще се радвате на добър контрол на кръвното налягане.

Здравословната закуска за здраво сърце и балансирано кръвно налягане трябва да включва протеини, полезни мазнини, натурални сложни въглехидрати и много фибри. Тази комбинация спомага за превенция на високото кръвно налягане.

Източник: 5 сутрешни практики за контрол на кръвното налягане

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от Здраве
Есенни храни за повече здраве
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 21 минути
Най-правилният вариянт: изхвърлете апарата за кръвното налягане и нещата ще се подобрят на минутата.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Не мога без сладки неща, това е пристрастяване
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Една злодейка
4
0
 
0
 
! Отговори
Най сетне обяснение преди 1 час
. . . има свойството да свива кръвоносните съдове и по този начин увеличава натиска върху стените им. . . Някой тествал ли е да свие една кибритена кутия като кръвоносен съд за да увеличи натиска върху стените? Под натиск измервателна единица разбирайте Нютон, а за кръвното разбира се измервателната единица е бар, милибар итн. А ако не помогне може с чук и длето да поизкъртите вътрешните отлагания за подобряване на еластичността! Всичко е много просто, когато си необразован!
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Не, не помагат. Трябва да си намериш страна с работещи политици, животът в която е подреден, спокоен и нестресиращ. Ама, има ли такава? Не случайно е носталгията по соца, такъв спокоен живот няма да има. Без значение, че са липсвали лъскавите ***, имитиращите продукти, бананите и тоалетната хартия.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
що си ми дал минус ве - не знаеш ли че когато си издут с уриина и акиита кръвно стои високо и като разпуснеш пада - ама никаква обща здравна култура нямате бре ей
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
за контрол на кръвното сутрин е най-важно да минеш през клоазета,цда са издрънкаша ено хубо и тогаз сииичко ти олеква и си викаш - ОХаааа, Опааааа, иииии х у у у