Путин обвини Запада за дестабилизацията на Украйна

Русия ще продължи да насърчава реализацията на "Южен поток"
Обновена: 1 юли 2014 17:34 | 1 юли 2014 16:40, Анисия Иванова
172
Путин обвини Запада за дестабилизацията на Украйна
Владимир Путин. Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин обвини Запада, че се опитва да дестабилизира целия район посредством украинската криза, предаде Ройтерс.

Още по темата
В ежегодната реч пред дипломатическия корпус той увери също, че Русия ще продължи да защитава етническите руснаци в чужбина, в това число и като използва политически, икономически и хуманитарни средства.

Относно кризата в Украйна и това, че не беше удължено прекратяването на огъня там, Путин посочи, че той и неговите европейски партньори не са успели да убедят украинския президент Петро Порошенко за това удължаване.

"За жалост президентът Порошенко взе решението да поднови военната операция и ние, имам предвид себе си и моите европейски колеги - не можахме да го убедим, че пътят към стабилен, силен и дълготраен мир не минава през войната", каза руският президент.

"Сега Порошенко носи пълната не само военна, но и политическа отговорност за войната в Източна Украйна", добави Путин. Руският президент подчерта още във връзка с Украйна, че зад "хубавите слова за свободен избор, за европейско бъдеще се скриват опити да се превърне Украйна в зависима територия с всички произтичащи от това политически, икономически и социални последствия", предаде ИТАР-ТАСС.

Путин увери, че Русия ще продължи да оказва помощ на бежанците от Украйна. Относно случаите на убийство и раняване на руски журналисти в Украйна, руският президент посочи, че в тази страна се води целенасочена дейност по ликвидиране на представители на пресата.

Руският президент предупреди, че съвестните потребители и доставчици на газ не трябва да страдат от действията на украинските политици.Той обвини Киев, че е поискал напълно неоправдано намаляване на цената за доставките на руски газ и обвини украинските власти, че използват методите на шантажа по време на преговорите за цените на газа.

В речта си държавният глава увери, че Русия ще продължи да насърчава реализацията на газопровода "Южен поток", независимо от известните трудности пред него, предаде ИТАР-ТАСС. Путин припомни, че съвместно с европейски компании Русия е изградила Северен поток.

Относно отношенията на Русия със САЩ Путин увери, че Москва не се готви да ги преустанови, въпреки, че те се влошиха, но не по руска вина, предаде ИТАР-ТАСС. "Ние изобщо не се готвим да закриваме нашите отношения със САЩ. Двустранните ни отношения сега не са в добра форма, това е истина, но това не е по наша вина, не е по вина на Русия", каза Путин.

Говорейки за световния ред, руският президент отбеляза, че еднополюсният модел на устройство на света не се е реализирал, предаде ИТАР-ТАСС. "Народите и страните все по-силно заявяват своята решимост сами да определят съдбата си, да съхраняват своята цивилизация и културна идентичност, което е в противоречие с опитите на някои стани да съхранят доминиращата си роля във военната сфера, политиката, финансите, икономиката и идеологията", предупреди Путин.

В тази насока той поясни, че западните партньори са убеждавали Русия в добрите си намерения и в готовността си съвместно да изграждат стратегическо сътрудничество. Но паралелно с това те са разширявали НАТО и са придвижвали своето подконтролно военно-политическо пространство все по-близо до руските граници.

В края на речта си Путин говори за обстановката в Сирия, Либия и Ирак и призова всеки в Европа да направи необходимото, за да може сирийският, либийският, иракският и украинският сценарии да не превърнат в заразни.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
16
 
! Отговори
християнка преди 10 години
Всеки трябвя да го слуша! Да няма да слушаме Обама и ЕС? Видяхме до къде ни докараха, а сега и Украйна ги чака същото.
127
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тоя кой го слуша че обвинява
126
1
 
17
 
! Отговори
свако преди 10 години
до 71 Аз бих ти сложила не минус, а чип в главата, може би щеше да е от полза. Значи делиш хората на "червени" и просто ***. Логично, че ако не си "червен" ***, значи си просто ***. Каква е причината за такова низко самочуствие, да не са те малтретирали родителите ?
125
0
 
18
 
! Отговори
свако преди 10 години
до демократ 126 Не искам да те обиждам, но когато човек е глупав, това е тъжно, защото не е заболяване и не се лекува.! Лошото в цялата работа, че глупавият човек е много активен, защото не осъзнава тъпотията си. Имаш ли дечица? Дано да не се метнат на теб, глупостта се предава по наследство. . Но поне да заспиваш спокойно, нали се мислиш за "демократ"?Тъпите също имат право да изкажат своето глупаво мнение, иначе някак си се нарушават правата им. Така че пиши, миличък...
124
0
 
23
 
! Отговори
свако преди 10 години
до 148 А ти откъде знаеш, кого и кой изпраща? Самолетите, които бомбардират югоизточната Украйна да не би случайно са чеченски? Там се води гражданска война, брат срещу брат. Това е! Хайде да не търсим под вола теле. Трагедията е пълна! С прости думи - братоубийственна война...
123
21
 
17
 
! Отговори
Истината преди 10 години
Тоз *** на снимката праща *** чеченци , които убиват християни - укранци !
122
3
 
26
 
! Отговори
САМО АТАКА!!! преди 10 години
ЗАПАДНАТА ДЕМОКРАЦИЯ Е ФАРС ПОД КОЙТО СЕ ПРИКРИВА ПРОКРАДВАНЕТО НА ИЗВРАТЕНАТА ПОЛИТИКА НА ТАЛМУДИСТИТЕ Т.НАР. НОВ СВЕТОВЕН РЕД В КОЙТО ОКОЛО 100 4ОВЕКА ГОСПОДАРИ ВСИ4КО ОСТАНАЛО РОБИ.ЗА ТОВА БЪЛГАРИ КАТО НЕ ПОДКРЕПЯТЕ АТАКА ЗНАЧИ НЕ ПОДКРЕПЯТЕ СЕБЕ СИ А СВЕТОВНАТА МАФИЯ.ИЛИ ЯВНО ОБИ4АТЕ ДА ВИ .БАТ.ЗАТОВА СИ ГИ ИЗБИРАТЕ БСП, СДС, ДПС, ГЕРБ, НДСВ, А СЕГА И НОВАТА ЗАЛАГАЛКА НА САЩ БАРЕКА КОЙТО ЩЕ ГО ИЗПОЛЗВАТ КАТО БОКО ТИВКО4А/ ЗА ШИСТОВ ГАЗ И ПР./ И ЩЕ ГО ИЗХВЪРЛЯТ КАТО ИЗПОЛЗВАН ПРЕЗЕРВАТИВ !!
121
2
 
36
 
! Отговори
soulburner преди 10 години
Е разбира се! Г-н Путин е феномен на който "западните партньори" не могат да опонират умствено и ментално. Чак след 100 години ще се роди такьв като него. :))
120
3
 
44
 
! Отговори
даааааааа преди 10 години
Прав и точен както винаги........
119
3
 
52
 
! Отговори
Вагнер преди 10 години
Браво на Путин!Както винаги обективен с изказванията си!Реферът на планетата ни.
118
3
 
47
 
! Отговори
россия идет преди 10 години
Мечката стъпи с едната ***,но захапката е смъртоносна. америка се пука братя.
117
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДОЛУ САЩ, ДОЛУ ЕС, ДОЛУ НАТО, ДОЛУ ФАШИЗМА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
116
22
 
15
 
! Отговори
Adam преди 10 години
Skoro 6te qdat huq rusnacite.mamka im v ustata.
115
26
 
17
 
! Отговори
Последно преди 10 години
Има в Моята библиотека един роман на Анна Политковская-Русия на Путин.Много поучително четиво за русофили-путинци.Истината за Русия и Путин.
114
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
127 е такъв какъвто обявява останалите.Ха сега триите.
113
6
 
16
 
! Отговори
славянчо преди 10 години
Че ти що пишеш за РУБЛИ,за да си купиш хляб и да ак...Живота на Земята минава през стомаха.Някой да си спомня за Вавилон,Ур,древен Ерузалем?Къде са хетите?Има ИСТОРИЯ,но и тя се пише.Всичко е СУЕТА.
112
11
 
16
 
! Отговори
демократ до 132 преди 10 години
Не знам защо правиш забележки? Или имаш самочувствие че измисляш нови думи "отредактирате" "изричевие".Навярно някой пиян руснак те е "направил" или си сделон в СССР..ха..ха
111
5
 
14
 
! Отговори
до 133 славянина преди 10 години
И теб мислих за човек,ама ти си бил катерещ по дърветата,май?
110
0
 
31
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
В Киев е станало побойще между протестиращи срещу банките и майданци Също е имало друго побоище между 2 групи майданци Имал ое взривена граната (явно не е била осколъчна) А полицията е гледала сеира
109
0
 
22
 
! Отговори
чекист преди 10 години
До демократНе знам на какво ниво е " ***" и руснаците, но Вие в едно изричевие от четри думи направихте две грешки. Мисля си, че ще Ви е трудно и да отредактирате написаното от Вас.

Спонсорирани публикации