Путин обвини Запада за дестабилизацията на Украйна

Русия ще продължи да насърчава реализацията на "Южен поток"
Обновена: 1 юли 2014 17:34 | 1 юли 2014 16:40, Анисия Иванова
172
Путин обвини Запада за дестабилизацията на Украйна
Владимир Путин. Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин обвини Запада, че се опитва да дестабилизира целия район посредством украинската криза, предаде Ройтерс.

Още по темата
В ежегодната реч пред дипломатическия корпус той увери също, че Русия ще продължи да защитава етническите руснаци в чужбина, в това число и като използва политически, икономически и хуманитарни средства.

Относно кризата в Украйна и това, че не беше удължено прекратяването на огъня там, Путин посочи, че той и неговите европейски партньори не са успели да убедят украинския президент Петро Порошенко за това удължаване.

"За жалост президентът Порошенко взе решението да поднови военната операция и ние, имам предвид себе си и моите европейски колеги - не можахме да го убедим, че пътят към стабилен, силен и дълготраен мир не минава през войната", каза руският президент.

"Сега Порошенко носи пълната не само военна, но и политическа отговорност за войната в Източна Украйна", добави Путин. Руският президент подчерта още във връзка с Украйна, че зад "хубавите слова за свободен избор, за европейско бъдеще се скриват опити да се превърне Украйна в зависима територия с всички произтичащи от това политически, икономически и социални последствия", предаде ИТАР-ТАСС.

Путин увери, че Русия ще продължи да оказва помощ на бежанците от Украйна. Относно случаите на убийство и раняване на руски журналисти в Украйна, руският президент посочи, че в тази страна се води целенасочена дейност по ликвидиране на представители на пресата.

Руският президент предупреди, че съвестните потребители и доставчици на газ не трябва да страдат от действията на украинските политици.Той обвини Киев, че е поискал напълно неоправдано намаляване на цената за доставките на руски газ и обвини украинските власти, че използват методите на шантажа по време на преговорите за цените на газа.

В речта си държавният глава увери, че Русия ще продължи да насърчава реализацията на газопровода "Южен поток", независимо от известните трудности пред него, предаде ИТАР-ТАСС. Путин припомни, че съвместно с европейски компании Русия е изградила Северен поток.

Относно отношенията на Русия със САЩ Путин увери, че Москва не се готви да ги преустанови, въпреки, че те се влошиха, но не по руска вина, предаде ИТАР-ТАСС. "Ние изобщо не се готвим да закриваме нашите отношения със САЩ. Двустранните ни отношения сега не са в добра форма, това е истина, но това не е по наша вина, не е по вина на Русия", каза Путин.

Говорейки за световния ред, руският президент отбеляза, че еднополюсният модел на устройство на света не се е реализирал, предаде ИТАР-ТАСС. "Народите и страните все по-силно заявяват своята решимост сами да определят съдбата си, да съхраняват своята цивилизация и културна идентичност, което е в противоречие с опитите на някои стани да съхранят доминиращата си роля във военната сфера, политиката, финансите, икономиката и идеологията", предупреди Путин.

В тази насока той поясни, че западните партньори са убеждавали Русия в добрите си намерения и в готовността си съвместно да изграждат стратегическо сътрудничество. Но паралелно с това те са разширявали НАТО и са придвижвали своето подконтролно военно-политическо пространство все по-близо до руските граници.

В края на речта си Путин говори за обстановката в Сирия, Либия и Ирак и призова всеки в Европа да направи необходимото, за да може сирийският, либийският, иракският и украинският сценарии да не превърнат в заразни.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
27
 
! Отговори
до 100 преди 10 години
На запад имаш всичко осигурено и на пръв поглед изглежда лесно, затова всички се бутат натам, друг е въпросът колко малко хора ще се реализират наистина, а в Русия трябва да превиваш гръб както у нас, за да се осигуриш. Проблемът, когато всички масово се юрнат да си търсят късмета в друга държава, твоята собствена държава започва да страда, губи идентичност, национално самосъзнание и накрая става както в България- 2 милиона зад граница, 2,9 милиона хранят 7,3 милиона и се променя етноса, тъжно е
87
1
 
27
 
! Отговори
Джони преди 10 години
МИШЕЛ ОБАМА НЕ Е ЖЕНА А МЪЖ ТРАВЕСТИТ!!! - Колко пъти ще ме триете?!? ХОРАТА ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ ИСТИНАТА. ИМА ДОКАЗАТЕЛСТВА - ПОТЪРСЕТЕ В НЕТА.
86
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
русия е агресор в европа и ще си плати. следва яко въоръжаване на полша украйна румъния молдова балтийските държави и грузия,общо над 100 милиона население. същотръби от либия- италия, алжир-франция, алжир-испания плюс терминалите за втечнен газ в германия полша естония.сега ВСЕКИ ДЕН русия получава по 300 милиона евро от ес за нефт и газ.с това си плащат заплатите за администрация военни полиция пенсии здравеопазване училища.скоро това ще спре и ще има кон боб яде ли.
85
19
 
16
 
! Отговори
до Бонев преди 10 години
Не знам до колко си прав,но поне милиони българи намериха убежище и работа на Запад.Сега и Молдова,Украйна и Грузия пътуват натам.На Путин ще остане Китай или Русия ще остане на Китай.
84
10
 
14
 
! Отговори
ZABOBOL преди 10 години
VLADOLF *** v poslednata si tragi-komichna rolq pred zavesata na Bolshoi teatar-na snimkata gore.USA+ROSSIQ/bez KGB PUTIN/=hubav svqt.Vijdam 50-100g. napred.OT BELIQT ZABobol.
83
15
 
20
 
! Отговори
илиев преди 10 години
путин пилее богатствата на русия.други,като норвегия от продажбите на нефт и газ са направили държавен инвестиционен фонд с 900 милиарда долара.така всеки гражданин на норвегия от пеленачето до пенсионера е осигурен с 250 000 долара или четиричлено семейство с един милион. това е за времената когато запасите от нефт и газ ще намалеят. руснаците обръщат всички пари в кражби и оръжие или както се казва- ***
82
20
 
23
 
! Отговори
До Анонимен преди 10 години
Вие сте или под 20 год., или имате амнезия! Забравили сте, че СИВ/СССР се разпаднаха преди 20 г. Кой да ни купува социалистическото производство- мотокари и компютри Правец? Вие лада, москвич или БМВ искате да карате? В Русия някои обяснява, че са произвеждали много коли през социализъма и много се купували (в БГ след 15 г. чакане)! Може ли изостанала страна като НРБ да произвежда и какво? Домати ли? Заради демагози ми се иска коминизма да се върне, че да чаката за кола 15г., банани по Коледа.
81
5
 
45
 
! Отговори
тя преди 10 години
Винаги съм се възхищавала от изказванията на Путин. Казва всичко на място , кратко и ясно ..Няма недомлъвки и увъртания , характерни за западните политици.
80
7
 
21
 
! Отговори
илиев преди 10 години
до 86никога не сме били 5-ти по износ на оръжие. само в сив, чехия и гдр ни изпреварваха. да не говорим за ссср сащ великобритания франция германия швеция. югославия също беше по голям износител на оръжие
79
3
 
41
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
Да го напиша и тука. Около Луганск,днеска са били унижтожени 6 танка ,8БТР ра на Киевските *** Данните ще се доуточняват А да ,укр.армията по погрешка е доставила 3 контеинера с оборудване на позиция на проруските сили
78
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 78: Ако предположим, че това което твърдиш е вярно, то само подтвърждава, Г***за е по важен за Кремъл отколкото за останалия свят !...с изключение на троянските коне в България.
77
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ПУТАРАНКИН Ето точно за такива *** говоря дето за да им обясниш нещата ще минат години. Пишеш простотии защото друго неможеш. Даже и за шефа ти Боко си мисля че изобщо не разбира какво може да причини на БГ ако задлъжнеем на МВФ, а ако го разбира е отвратително и такива народни предатели ги наказват жестоко или съдбата на децата им. САЩ унищожи всяка държава в Близкия изток където отиде, Уредени с пари, а сега децата са с оръжие и само се трепят. Това е САЩ и демокрацията им. УЖАС
76
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига с тези старчески сенилности - как било преди 25, 35, 45 години! Гледайте СЕГА какво става, мислете УТРЕ какво ще бъде и че САМО интересите на БЪЛГАРИЯ са важни, стига сте си извивали сервилнически гърба, стига сте повтаряли каквото на големите не им се нрави - това си е ТЯХНА ПОЛИТИКА, това си е ТЕХЕН ИНТЕРЕС. И нас дребните ще ни претопят. Слепи ли сте?
75
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
85 бяфай в Сибир
74
2
 
36
 
! Отговори
АнонимСлисан преди 10 години
Хора, мислете с главите си, научете малко повече за сравнителната политика от последните 25 години. Дали по-черният дявол за Бг интереси днес е Русия? Дали можем да сложим знак за равенство между спомените на дядовци и бащи или да мислим сега, днес, утре кои са нашите полезни ходове. Сигурни ли сте, че тези, които ни забраняват Южен поток ще ни компенсират с друго полезно решение? Стига идеологеми, днес те не са важните, виждате ли че всички се бият заради ресурси и контрола над тях?
73
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
84 кога си нил 7 ти в ред ли си бе да може да бил 7-ми ,но в СИВ защото в там няхме предпоследну преди Румънуя ,стига с прпстотиите бе
72
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разбирам че има 5-6 тъпанара тук дето слагат минуси, но нека кажат какво спечелихме за 25г. Били сме 7икономически силна държава и нормално 20 от разпродажби да се издържаме. То е все едно да си продадеш япяртамента и да имаш пари 1г и после? Какво сме увеличили като производство или как живеем по-добре или повече работа ли имаме. Качеството на образованието ли се повиши или на здравеопасването. Или може би няма цензура на печата или полицията ни пази или държавните органи. Какво чакаме Боко ли
71
2
 
24
 
! Отговори
До тези под мен преди 10 години
A вaшaтa позиция нa орaлнa любов хaресвa ли ви. Явно ги предпочитaте черни, мaзни и подрязaни.
70
18
 
21
 
! Отговори
КРАДЕЦА КАПУТКИН преди 10 години
БРЕ ДРУГАРЯ УБИЕЦ , МАРОДЕР И КРАДЕЦ И ПРЕДВОДИТЕЛ НА ВСИЧКИ РУСКИ ФАШИСТИ КАПУТКИН , ВИКА ДРЪТЖТЕ УБИЙЦИТЕ , МАРОДЕРИТЕ И КРАДЦИТЕ И ФАШИСТИТЕ !!!
69
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
част от организаторите и финансиралите фашизма и комунизма и сега ни командват !!така че какво да очакваме !!! просто пак са в тях парите!!

Спонсорирани публикации