Ердоган: Турция влиза в нова ера

Новият президент призова за единство и помирение
Обновена: 11 авг 2014 14:12 | 11 авг 2014 07:22,
78
Ердоган: Турция влиза в нова ера
Снимка: Reuters

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган, който вчера спечели първите в страната президентски избори с пряко гласуване, отправи послание за единство и социално помирение, в първата си реч след обявяването на победата му на вота.

Още по темата

"Днес приключваме една ера и влизаме в нова ера", заяви Ердоган, цитиран от Франс прес, пред хиляди свои привърженици, събрали се пред централата на управляващата Партия на справедливостта и развитието в Анкара. Аз ще бъда "президент на 77 милиона турци, а не само на онези, които гласуваха за мен", обеща Ердоган, който призова за нов период на социално помирение.

Новоизбраният президент каза още, че опозиционните партии трябва да се откажат от досегашния си стил на общуване с управляващата партия и да започнат да търсят компромиси.

"Вярвам, че опозицията след днешния ден ще преразгледа своята политика и ще се промени в съответствие с образа на нова Турция. Нека започнем нов процес на постигане на обществено съгласие, да оставим разногласията и напрежението в миналото", добави Ердоган, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Победителят в президентската надпревара напомни, че от 2002 г., когато ПСР дойде на власт, тя е спечелила девет избори. "И всеки път получавахме все по-голяма подкрепа. Аз още веднъж благодаря на нацията, че ме назначи за 12-ия президент на Турската република", заяви Ердоган, наричайки вчерашния ден "нов ден за Турция, в който тя се възроди от пепелта".

По данни на Централната избирателна комисия оповести, след преброяването на почти 100 процента от бюлетините, Ердоган е получил абсолютно мнозинство - 51,75 процента от гласовете.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега остава и Боко Шаран да спечели и слагаме фесовете, абе ставаме и ние ислямисти и те така. Геерп!
7
10
 
3
 
! Отговори
лaпaй, лaпaййй целия преди 10 години
aз съм Aтaку пaбеду от москaлия пишa здесь ми е щaб- квaртирaтa ( белaя сгрaдa, отвън с решеткaми нa джaмците) и се възтaновявaм психически и физически от бурните любовни нощи с тaвaрищу Местaну, которого люблю мезмерно, только ***.ин люблю повече.
6
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега вероятно русофобите *** цвилят от кеф, че може да им излезе късмета на задниците!
5
7
 
7
 
! Отговори
Aтaку пaбеду преди 10 години
до 1 ето беше мaю реплику, я волим брaтску слaвянскую Турцию, люблю безгрaнично тройку с тaвaрищу Местaну и СергеЮ! aтaку от москве тaвaрищип.п. пишу от клиникa с рИшеткaми нa джaмовете))))
4
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
" Нова Ера "Turtsia otnovo stava imperiya, a noviya sultan e Erdogan
3
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
" Нова Ера " ?Каква е новата ера , да не станете джихадисти ?И САЩ да ви бомбардира , като тези в Ирак .
2
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аллах-Сейтън-Йехова акбар!
1
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Turzite sa kato nas, izbirat pogrechni politizi.

Спонсорирани публикации