Защо няма смисъл да пазите диети?

Те често са нито полезни, нито - балансирани
10 май 2016 18:34, Александър Попов
4
Защо няма смисъл да пазите диети?
Снимка: Instagram

Всички искаме да изглеждаме добре и да се чувстваме така, а това често минава през подлагане на диета. Учени обаче подлагат на съмнение това, доколко всъщност диетите са полезни, дори и да са балансирани.

Ето 5 причини:

1. Диетите не водят до стабилни резултати

Изследване, публикувано в здравен журнал, посветен на затлъстяването, показва, че едва 20% от подложилите се на диета запазват резултатите си в продължение на година. Процентът пада още повече след минаването на въпросната година. Според учените процентът е още по-малък, тъй като много хора, започващи диета, се отказват от нея заради промени в настроението и депресии.

2. Вместо да се свалят килограми, се качват

Тук вариантите са два: или познатият йо-йо ефект след твърде ограничаваща диета, или качване на килограми след връщане на нормален калориен прием, ако тялото е свикнало с по-малко калории.

3. Диетите забавят метаболизма и увеличават усещането за глад
Когато намалим приема на калории, тялото влиза в т. нар. икономичен режим. То забавя функциите си, за да оцелява при ниските калории, които приема.

Още по темата четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е трудно, просто заменете смисъла на думата "диета" с тези на "режим" и "баланс". А за по-сериозно заинтересувалите се и разбиращи английски, предлагам едно име от многото изобилсващи в мрежата - Mike Matthews. Има какво да се научи от него по темата. Успех!
2
0
 
9
 
! Отговори
Koko преди 8 години
то човек като е глупав, и диетата и резултатите са му такива. Ама най-зле е такива да раздават мнения...
1
0
 
5
 
! Отговори
KFC преди 8 години
Вервайте ми!!!