|
Продукти:
250 г боб от консерва
½ чаша ориз
1 морков
1 чушка
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 супени лъжици доматено пюре
1 щипка червен пипер
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
1 супена лъжица зехтин
1 дафинов лист
1 щипка кимион
1 супена лъжица оцет
1 и ½ чаши зеленчуков бульон, разтворен
магданоз за поръсване
Приготвяне:
Отцедете боба от маринатата и го измийте. Отцедете от водата. Измийте ориза, докато падне нишестето. Нарежете зеленчуците на ситни кубчета. Запържете лука, моркова и чушките в сгорещената мазнина в тиган на средна температура. Добавете намачкания чесън. Разбъркайте. В тигана добавете боба, доматеното пюре, подправките и оцета. Разбърквайте около 5 минути. Добавете ориза и бульона. Оставете да поври, докато оризът поеме течността. След това намалете котлона на слаб огън, похлупете с леко открехнат капак и оставете да се готви за около 30 минути. От време на време разбърквайте, за да не загори. Преди сервиране поръсете със стръкчета магданоз.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Автор: Илияна Николова