Рецептата Dnes: Пролетна тарта

С пресен лук и витаминозен спанак
7 апр 2019 09:10, Иванка Гъркова
7
Рецептата Dnes: Пролетна тарта
Снимка: Wellcometomykitchen

 Пролет е и на пазара се продават по-вкусни зеленолистни зеленчуци. Те са пълни с полезни вещества, които дават енергия. С тях могат да станат много вкусни гозби, подходящи за сезона. Ако искате да сготвите нещо подобно и витаминозно за вашето семейство, може да опитате днешната ни рецепта, предоставена от кулинарната блогърка Десислава Киликчийска.

За масленото тесто:

250 г. брашно;

125 г. студено масло;

1 голямо яйце;

1 к. л. сол;

1-2 с. л. студена вода (при нужда).

За плънката:

1 малка тиквичка;

2 стръка пресен лук;

2 стръка пресен чесън;

1 двойна шепа нарязан спанак;

20-30 листа леворда (див чесън);

250 г. крема сирене;

100 г. настъргано сирене (пармезан или грана падано), може и кашкавал;

щипка сол;

2 с. л. олио.

Начинът на приготвяне вижте в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
Ерджан Роко преди 5 години
Елате при Ерджан Роко правя банички като от едно времеМАЗНА ЛЕКО ЗАПЕЧЕНА КАТО СИ ОТХАПЕШ И ТЕ ВРЪЩА В МИНАЛОТО ЧАК СЪЛЗИ ТИ ИЗЛИЗАТ НА ОЧИТЕ то туй ся кой глупости
5
4
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Какво е тарта?
4
2
 
6
 
! Отговори
Mama преди 5 години
То пък кой ли им ги яде тези степани теста, не е нужно да се слага тесто за да ядеш пресни зелении , но нали трябва да измислят рецепти и да си запълват новините.
3
2
 
8
 
! Отговори
до гошо преди 5 години
Прав си *** , чудна е баничка с лапад и Бг сирене ,или чорбичка от коприва , ама нали сме си дупИдЪвци на яжте степано тесто с грана падана .
2
6
 
8
 
! Отговори
Coolinar преди 5 години
Това на снимката прилича на нещо, което вече веднъж е било ядено.
1
3
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
В Кривунделово понеже нямаме пармезан,ядем лапад на...корем.Имам го в двора,саморасъл.Много е полезен на супи,задушен за...баничка и каквото ви се иска готвено,например с ориз и пресен гюзум.Вжното да ви е вкусно и...полезно.наздраве..