Албена Ситнилска - жената, за която няма тайни в бойните спортове

Тя е световен и европейски шампион по таекуондо и кикбокс
15 фев 2020 20:45, Дарена Найденова
26
Албена Ситнилска - жената, за която няма тайни в бойните спортове
Димитър Кьосемарлиев за Tialoto.bg

 Ако сте фенове на бойните спортове, няма как да не сте чували името Албена Ситнилска. Тя е световен и европейски шампион по таекуондо и кикбокс. Преди 16 години за нея се заговори като за една от най-силните и опасни българки в бойните спортове. Носителка е на наградата „Златен пояс“ в категория на най-добър спортист при жените от Националната асоциация на бойните спортове. До момента Ситнилска не познава загубата.

 
Залата е мястото, където Албена прекарва по-голяма част от времето си. Казва, че ако наистина искаш да си добър в нещо, трябва сериозно да му се отдадеш. Именно в нейния втори дом се срещаме, за да поговорим за живота, кариерата ѝ и предстоящата гала вечер от веригата SENSHI. В него Албена ще направи своя дебют срещу украинката Анна Издебска, която е европейска шампионка по киокушин.

„Не се притеснявам. Просто се подготвям за тази битка, която наистина ще е интересна, защото е сблъсък на два различни стила и ще се получи нещо интересно“, казва тя.
 
Събитието ще се проведе във Варна, което дава още по-голямо предимство за нашето момиче. Шампионката ни споделя, че родната публика винаги я зарежда и усеща как залата избухва, когато хората са на нейна страна.
 
Признава, че има доза притеснение, както при всеки дебют, но обещава да даде максимума от себе си и да зарадва българските привърженици. Както се казва, в родината дори и стените помагат, но викът на публиката е нещото, което може да те надъха още повече.
 
„Определено е много по-добре, когато имаш подкрепа и усещаш тази подкрепа. Ако е многобройна и гръмне, тогава вече става още по-трудно за съперничката“.
 
Всичко започва за Албена доста отдавна, когато съвсем случайно попада в залата за таекуондо. По ирония на съдбата, точно тогава състезателите се връщат с медали, които блестят в очите на Ситнилска. Това я кара да се запише и тя, за да постигне същите успехи като предшествениците си.
 
Резултатите не закъсняват и Албена започва да жъне успех след успех. Първата ѝ титла идва преди толкова дълго време, че не помни точната дата, но пък усещането ще остане завинаги в ума ѝ. Още по-голям отпечатък оставя това, че всичко се случва пред българска публика.
 
„Емоциите са огромни, еуфория, адреналин, всичко на макс. Винаги ще го помня“.
 
Още за световната шампионка по таекуондо и SEHNSHI четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя има и съпруг, и деца, скъпи загрижени мъжлета :) И какво изобщо ви влиза в работата животът на някой друг, и как въобще си позволявате да критикувате и съдите чуждите животи? Такава злоба, дребнавост и завист само на нашата територия има..
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ами: Може и така да е това с котките, но не е наша работа. Той Ердоган ги определя тези неща - колко деца да имат жените. Ние като него ли ще сме или ще сме европейци?Това момиче Албена има право да вземе решение за живота си- ще се задомява ли, ще става ли майка и т.н. Ние не е редно да обсъждаме тези въпроси. Това са много лични интимни неща.Иначе четох интервю с Ф.Емеляненко и той казва, че не е нормално жени да се пребиват на ринга. То и аз така мисля.
11
5
 
8
 
! Отговори
Ами преди 4 години
Жената тренира, печели, развива се в това, в което може. Труди се! Кажете едно "евала" за този труд, толкова ли е трудно? Не била раждала..И като й мине животът в диети спорт и тренировки накрая какво???Ще остане 50-годишна лелка с един куп медали и спортни грамоти на стената и 5 котки вкъщи, без деца и съпруг??? С медалите и грамотите ли ще си приказва, когато остарее, те ли ще я заведат на лекар и ще й кажат добър ден???Heнормално и противоестествено си прахосва живота тая жена.
10
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чета мненията на миризливи бай - гоньовци тук, които едва ли са стъпвали в зала и носят бирени шкембенца... Жената тренира, печели, развива се в това, в което може. Труди се! Кажете едно "евала" за този труд, толкова ли е трудно? Не била раждала.. Ами, как българката да ражда от такива грубияни, останали в развитието си и в отношението към жените в 19-ти век?
9
4
 
7
 
! Отговори
UFC преди 4 години
До мда..Не. Тия жени мразят мъжете, затуй се занимават, за да не ги чукна някой безплатно (ужас, ужас!) нощя на улицата. Не искат да правят своята женска работа, тоест раждането на деца и прочие. Ето я причината на демографската криза. Щом не искат, трябва да ги изгонят от ринговете и залите и да ги накарат, иначе няма как. Кое е по-важно, децата или медалите? Реторичен въпрос.
8
7
 
7
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
За пищешите минуси само защото не им харесва някое мнение.Правото на мнение не значи право за измисляне,подмяна или игнориране на факти.Тези които пишат минуси когато се цитират факти демонстрират само собственото си невежество.Дори цялото човечество да отрече един факт,той пак ще е верен.Жена-боец е отхвърлен от фактите мит.
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вальо, не е съвсем тъй, брат! Един офицер - руски ветеран от войната в Афганистан през 80-те разказваше за една мадама - снайперист, която се е сражавала от страната на Афганистан. Каза че се е срещнал с с него и е поискала приятелство с него. Разказала му, че го наблюдава от седмици през окуляра на пушката си. Обаче той я отрязал. Каза, че след това повече не я е видял, но тя е избила целия му взвод. Офицера го е оставила жив, но всички други са се простили с живота си.
6
4
 
12
 
! Отговори
Фунакоши Гьоргиев преди 4 години
В залата по карате единственсто което ще научиш е лицева опора--- истинските тупаници са на улицата,та набарат 2джипа мутри па пак се прави на.......
5
13
 
16
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Проблема на вярващите в митове е,че игнорират фактите.Жените не са и не могат да бъдат бойци.Поне в сравнение с мъжете.Големия проблем за тях не е,че чисто физически са точно толкова по-слаби от мъжете,колкото лъвиците от мъжките лъвове,например.Голямата разлика е малкия мозък,центъра за контрол и управление на рефлекторните движения,който при мъжете е почти два пъти по-голям и до 6,7 пъти по- ефективен.Без значение как и на какво е обучавано едно момиче то винаги ще удря като момиче.
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Таекуондото е слабо.Това е духовна практика. Кик боксът е добро нещо най добре е да е комбиниран с кен до.Обаче пък не можеш да се разкарваш с катана по улиците ще те заключат
3
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Побойница. Сигурно е пердашила момчетата в училище.
2
5
 
6
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Тази ще ме бие на почивки ... :D
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде пак...

Спонсорирани публикации