Проблеми с кожата? Спрете захарта!

Вижте кои храни и напитки да изключите
21 фев 2020 16:33, Иванка Гъркова
5
Проблеми с кожата? Спрете захарта!
IStockphoto

Медицинската козметика е едно от средствата, които ни помагат да се справим с проблемната кожа. Тя е по-скъпа от обикновената, но доста по-ефективна. Ако я ползвате по препоръката на вашия дерматолог, но акнето, възпалението и изсушаването не се оправят, то трябва да откриете каква е причината. Според специалистите, много често това е неправилният хранителен режим.

Колкото и качествена козметика да имате, ако не се храните както трябва, то кожата веднага ще ви го покаже. Ако се чудите защо лицето ви се омазнява повече от обичайното, най-вероятно трябва да спрете да похапвате пържени храни и бургери, пълни с трансмазнини.
 
За да се справите с проблемната кожа, трябва да си наложите някои ограничения. Ето какво е по-добре да не ядете:
 
Захар
 
Кой не обича сладкото? Като много от нас, сигурно и вие ядете по някое десертче всеки следобед, пиете кафе и други топли напитки след като задължително сте ги овкусили със захар. Но това рефлектира върху състоянието на кожата ви.
 
Приемът на бялата рафинирана захар отслабва имунната система и подпомага процеса на стареене на кожата. Вследствие на това намалява количеството на два основни компонента, отговарящи за здравата и опъната кожа – колаген и еластин.
 
Вместо да ядете пакетирани сладкиши и да слагате бяла захар в напитки и десерти, по-добре ги заменете с плодове, чиито натурални захари са по-полезни и не разрушават до такава степен кожните клетки.
 
Бял хляб и всякакви тестени изделия
 
Няма нищо по-хубаво от аромата на топъл хляб и вкуса, който гали небцето ни, когато си хапнем малко. Но белият хляб и въобще тестените изделия, са пълни с много въглехидрати, които повишават гликемичния индекс. Те са пълни с глутен, който при някои хора причинява сърбеж, зачервяване и образуване на пъпки по кожата.
 
Още храни, които да избягвате при проблемна кожа вижте в Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
pepe преди 4 години
Въглехидратите (захрите) са жизнено важни за нормалното функциониране на тялото. Естествнео не става само с тях в големи количества. Трябва баланс! Всички подобнни статии са пълен ...
3
2
 
1
 
! Отговори
Цице Пръцкович преди 4 години
я сам ви казвал не сакайте цукер, когат требе си курер
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не си губете времето със свободни съчинения.Вървете на кожен лекар, пуснете си кръвни изследвания, а жените да посетят гинеколог.Като ви установят причината се лекувайте и не се информирайте от хора, които дори не могат да пишат добре.
1
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всякакви въглехидрати (включително и захар) в големи количества предизвикват проблеми, не само с кожата. Всъщност, проблемите с кожата са вторични, следствие от много други проблеми, които големите количества въглехидрати причиняват - с черен дроб, панкреас, кръвоносни съдове, черва, сърце...

Спонсорирани публикации