Незадоволителен секс - как да говорите с половинката?

Ето какво да направите, за да запазите отношенията си
18 апр 2020 18:30, Екип на Tialoto.bg
28
Незадоволителен секс - как да говорите с половинката?
Pixabay

Липсата на секс или неудовлетвореността от него могат сериозно да разклатят една връзка. Когато единият смята, че всичко е наред, а другият е разочарован от представянето му в леглото, доверието между двамата започва да се губи. В един момент човек се чуди дали да признае какво мисли или да премълчи, за да запази отношенията си.

 
Има неща, които е по-добре да не споделяте с половинката си, но разговорите за качеството на секса не бива да бъдат отлагани. Ако поговорите нормално, заедно може да разрешите проблема, смятат специалисти.
 
Какво да направите, когато сексът не върви?
 
#Потърсете медицински причини
 
Вие или вашият партньор може да имате проблеми с либидото, за които не знаете, коментира пред „Womansday“ секс терапевтът Алисия Пинкстън. Тя съветва да потърсите дали има медицински причини за липсата на желание за секс или незадоволително представяне всеки път.
 
„Първото нещо, което винаги правим, е да се уверим, че медицински не се случва нищо. Ако приемате антидепресант или лекарство за кръвно налягане или диабет, например, това влияе на либидото“, казва тя.
 
#Говорете открито с партньора си
 
Според Пинкстън, най-доброто нещо, което може да направите, е да повдигнете темата пред своя партньор. Не трябва да го обвинявате, а да изложите открито фактите и да обясните, че се притеснявате за вашия сексуален живот.
 
Терапевтът посочва, че част от терапията се гради на общуването в двойката. И изтъква, че понякога има различия, които могат да бъдат изгладени само чрез разговори. Така например единият може да иска да прави секс всеки ден, докато другият да вижда това за прекалено.

#Приемете го за предизвикателство, с което ще се справите
 
Много често във взаимоотношенията има проблем, с който мъжът и жената се справят, ако са заедно и взимат правилните решения. Проблемите в секса са поредното предизвикателство, което трябва да приемете и да не драматизирате излишно.
 
„Само защото партньорът ви няма голямо желание за секс, не означава непременно, че не е привлечен от вас и вече не ви желае“, коментира още секс терапевтът.
 
Още по темата четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
32
 
! Отговори
Boko bo преди 4 години
Няма ефект от говорене. Или става и ти идва отвътре или нищо. Как ли не съм пробвал. И с добро и с лошо. Ис подаръчета и със заплахи.... Не става. Един път неудовлетворени става така за цял живот. За това и има ***.
1
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прекалявате с простотиите!