Турция надцака Гърция за чужди туристи, руснаците се активизираха

Туристи от Украйна, Северна Македония и Израел също кацат в курортите
16 авг 2020 18:20, Ния Христова
41
Турция надцака Гърция за чужди туристи, руснаците се активизираха
Снимка: Pixabay
Турските курорти отчитат все по-голямо посещение от чуждестранни туристи, след като редица държави премахнаха ограниченията за пътуване на свои граждани в чужбина, предаде БНР. В съседна Гърция е обратно - отчитат драстичен спад в полетите и пристигащите. 
 
Турските медии съобщават за значителен брой туристи, който са пристигнали от Русия, Украйна, Северна Македония и Израел. Те летуват в почивните комплекси и плажовете на курорта Мармарис, където намират за задоволителни мерките, въведени в хотелите и комплексите срещу коронавируса. Мерките представляват измерване на температурата, дистанция - на плажа и в хотела, обслужващият персонал да носи предпазни маски.
 
Съседна Гърция вчера затегна допълнително мерките по туристическите дестинации. В страната отчитат спад от над 74% на пътниците по летищата.
 
Вчера Хърватия, която също е една от най-популярните туристически дестинации, въведе нови ограничителни мерки, след като регистрира над 200 заразени само за денонощие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
7
 
7
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
В Гърция ходят бедняците, със самуните хлеб, преоценени краставици и домати, пастет, русенско варено и Лидълска бира в туба, в Турция ходят една идея по-заможни семейства, така наречената 'средна класа', заради в пъти по-добрия ол-инклузив, за предимството и разнообразието на турската кухня каквото и да се каже е малко, така че база за сравнение няма....
28
1
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
До Да не говоримТи май живееш само в нета и телевизора
27
7
 
10
 
! Отговори
Истината преди 3 години
До Анонимен 15Ганю нека да уточним на турските курорти няма жени с фереджета има красиви рускини и украинки !!! И на турските курорти се пие каквото поискаш никой няма да те арестува !!! Стига си гледал СКАТ и АЛФА тв !!! Ако беше така както си го описал в Турция никой нямаше да почива а може да провериш колко милиона туристи са почивали в Турция миналата година(51 милиона) !!!
26
5
 
7
 
! Отговори
Запознат преди 3 години
До Анонимен 9В Гърция не ходят нормални а много търпеливи хора като българите,които са напълнили багажниците с домати и кренвирши !!! В Турция ходят да почиват милиардери а те не обичат да чакат на километрични опашки в жегата !!!
25
4
 
5
 
! Отговори
Истината преди 3 години
До Анонимен12От превземането на Константинопол турците надцакват гърците !!! Като погледнеш картата и ще разбереш колко надцакана е Гърция !!!
24
2
 
5
 
! Отговори
Тогава преди 3 години
До Анонимен15Почивай на нашето кафяво море !!!
23
5
 
9
 
! Отговори
Турция има икономика преди 3 години
До АнгелТурската лира е 22 стотинки а турците строят инфраструктура за милиарди и поддържат армия с бюджет 20 милиарда $ !!! Корабите им за проучване на морското дъно стуват по 1 милиард $ парчето и свеки ден по хиляди долари разходи за кораб (изследователските) не включвам фрегатите и корветите от ескорта +двете подводници !!! Турция има бази в Сомалия,Катар,Либия,Босна и Херцеговина и на много други места !!! Пиша го за да не се заблуждавате,че турската лира струвала 22 стотинки за 1 лев !!!
22
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С 2000 Хил случайя на ден заразени и държавата пълна диктатура,на добър път на които му се ходи
21
6
 
10
 
! Отговори
дявол преди 3 години
До Ангел 21И като свалят Ердо,ти какво ще спечелиш?Аман от *** ей...
20
2
 
8
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
А пък и гърци и турци надцакаха ***........Станало такова благодарениех на бостанските производни....Ко ви дреме кой кого е надцакал,като всичсиви прецакват,цървулета?
19
13
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
РАЗБИРА СЕ, ЧЕ ЩЕ ГИ НАДЦАКА!!ГЪРЦИТЕ СЕ ПОБЪРКАХА!!КАРАНТИНА НА ИДВАНЕ КАРАНТИНА НА ОТИВАНЕ МАСКИ НА ПЛАЖА ТЕСТОВЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО И КАКВИ ЛИ ОЩЕ НЕ ГЛУПОСТИ!!!!-------------------АБСОЛЮТНО СЪМ ПРОТИВ ВСЯКАКВИ ОГРАНИЧЕНИЯ ЗАРАДИ ЕДНА ХРЕМА КОЯТО 80% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО Я ИМА ЗА ПЪЛНА ГЛУПОСТ!
18
29
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига сте рекламирали на чaлмите курортите. Няма да стъпим там.
17
10
 
11
 
! Отговори
Кой каквото си търси преди 3 години
И турците и гърците са добри търговци с вековни традиции. Хубави хора ама си гледат най-вече алъш-вериша. Нищо лошо де , така се правят пари. Гостоприемството и начина по който са ме карали да се чувствам в къщите за гости и хижи по нашите планини обаче с нищо не мога да го сравня. Няма такова! А съм пребродила половината свят и сума ти 5 звездни хотели. Който не го е усетил, нищо не е видял
16
14
 
19
 
! Отговори
И още нещо преди 3 години
Гърците, като построят курорт с 64 корта на европейско ниво, тогава ще ги призная. Май няма да бъде скоро. Поразходетете се с Гугъл Мапс от Анталия през Белек и Сиде до Аланя и обърнете внимание на червените петна - със сигурност има над 500 корта с червено покритие и още толкова с твърдо, изкуствена трева и макадам. В Кая Палас се провежда и турският Уимбълдън на ест. трева, нищо че е 250-ка.
15
8
 
6
 
! Отговори
запознат преди 3 години
А сега де, на българските източници на информация да вярваме или на руските. Последните дават информация, че след премахването на ограниченията за пътуване, наплива на руснаци към Турция тази година е доста слаб. Голям наплив продължава да има обаче към руските черноморски курорти! Който не вярва- да напише в "тубата" Архипо-Осиповка 2020- плажовете се пукат по шевовете от курортисти.
14
34
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ида се изхвърляте и да не се, освен български турци в Турция българин не стъпва.Ходят си в Гърция.Не са длъжни да слушат имамите, да гледат фереджетата и да се чудят кога ще ги арестуват ако ги хванат да пият бира на улицата.За българите Гърция е нормална държава, Турция - не.
13
16
 
27
 
! Отговори
Kesanli Ali преди 3 години
Турците предлагат топ услуга. Ол инклузивът е с шведска маса на коя има всичко: салати, тестени, скара, алкохол, натурален сок, каквото искаш. Къде ще се сравни със стиснатите гърци, където ти броят залъците. Руснаци, англичани знаят за какво плащат, а за обслужването да не говорим. Там те третират като цар. Скоро ше ги надцакат и за островите около нашият бряг. Само да стъпят накриво маляките и ще ги разбомбим. НАТО ще е със силният.
12
20
 
27
 
! Отговори
Да не говорим преди 3 години
за това, че отдавна ги надцакаха в развлекателната индустрия. След още 10 години турците ще бъдат по-европейци от гърците, да не кажа по-космополити - което се доказва от техните курорти. Който не е ходил, той плюе; а който е ходил, иска пак да отиде. Ако ми предложат Паралия и Кушадасъ, изобщо няма да се замисля. От къв зор ще се навирам в тризвезден бълхарник, дето ми искат само за нощувка толкова, колкото плащам за 5-звезден олинклузив в Турция...
11
26
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турците никога не могат да надцакат Гърци!
10
9
 
14
 
! Отговори
1-н преди 3 години
колко каже Ердо, толко са заразените.Кой му верва да се бута при него и у самолет запълнен на 100% неколко часа.Не, мерси!одете вие