Цените на храните - при кои има драстично увеличение?

Владимир Иванов: Тепърва ще видим ръст при плодовете и зеленчуците
Обновена: 3 яну 2022 17:39 | 3 яну 2022 17:31, Веселина Йорданова
148
Цените на храните - при кои има драстично увеличение?
Снимка: БГНЕС

"В началото на годината имаме стабилизиране на пазара. Това го отдавам на ограниченото търсене и на лошото очакване за предстоящите режийни плащания на домакинствата".

Това каза пред БНР Владимир Иванов, председател на Държавната комисия по стоковите борси и тържища.

"Има натиск върху пазара, той е продиктуван от енергийната криза, от нестабилния пазар на ток. Хубавото при пазара на храни е, че тенденцията на нарастване е бавна и постепенна. Няма да видим шоково скачане на цените. От ноември до декември цената на кашкавала е нараснала с 10%, на сиренето с 11%. Няма ръст на цените при свинското месо и ориза", посочи той. 

Свръх цени има при морковите и зелето заради лошата реколта.

"При плодовете и зеленчуците тепърва ще видим ръст в цените... 2022 година ще е година на по-скъпи плодове и зеленчуци независимо от реколтата, тъй като добивът не може да компенсира по-високите разходи, които вече са направени... Пазарът няма да позволи драстични стойности. Първият ефект от това, което ще усетим, е ниското качество на предлаганите плодове и зеленчуци", коментира Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още по темата: зеленчуциплодове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
19
 
4
 
! Отговори
реалист! преди 2 години
До Тато това Тато онова--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ние сне обречени да сме васали. Въпросът е дали тусрски или руски. Това дори Левски, Ботев и Раковски са го признавали и приемали. Ботев и Раковски са били за Турция, а Левски се е колебаел. Сега народа безспорно е по-клони към Турция, защото те са ни по-близки и по-разбираеми. За това Софи Маринова и Азис пълнят всички стадиони с кючеците си!
101
1
 
17
 
! Отговори
чети внимателно преди 2 години
"В бъдещето няма място за всеки." - Сoрос. На още невярващите ще кажа, да видят некролозите по улиците. Толкова и толкоз млади хора ли бяха на тях в миналото?!
100
8
 
8
 
! Отговори
Тато това Тато онова преди 2 години
но Тато беше нищо, без руската помощ. И българите тук сме нищо, без руска помощ.
99
2
 
1
 
! Отговори
Бананчо преди 2 години
Две за лев и 1 бакшиш. Кеф!
98
12
 
8
 
! Отговори
Таня преди 2 години
В САЩ няма енергийна криза. Важно е САЩ да е добре за да вкара пак света в правия път. През 80-те, 90-те и 2000-те беше много по-лесен живота. После Русия започна да се надига и обърка всичко.
97
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ния не искаме много искаме малко хляб да има и вода и от глад няма да умреш ще преживееш до другия ден не се надпреварваме кои по богат е искаме здраве.
96
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 93 наи скъпия ядем със златни прибори и златни зъби имам златен стенд на сърцето.
95
3
 
17
 
! Отговори
Хехе преди 2 години
Въпросът е при КОИ няма увеличение?
94
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тая промяна, ще почнете да си варите старите обувки, и да ги ядете като Чарли Чаплин, много яко.
93
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радвам се на подобни новини, за да знам какво да не купувам. Никакво сирене и кашкавал през следващите 6 месеца. Да си вдигат цените колкото искат, не ми пука!
92
1
 
12
 
! Отговори
сбъркана работа преди 2 години
Със питиепродавници не се строи модерна държава!
91
3
 
13
 
! Отговори
Искахте богат живот! преди 2 години
Ще му плащате цената безкрай...
90
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да прават кво искат не мога да ги мисля хляб да има и впда и да сме живи и здрави кво толко сте се загрижили да се разболявате ясно е на къде върви каруцата.
89
7
 
8
 
! Отговори
Пуржо преди 2 години
Ясно е, че от нас нищо не зависи. Нито газ имаме, нито икономика, нито валута, нито армия - нищо. Произвеждаме добри специалисти в няколко сфери, които западняците веднага прилапват. Населението застарява и отдавна сме преминали точката, от която вече няма връщане. Просто се успокойте и изчакайте всичко да свърши. С малко късмет можем да минем във владение на развита държава. А дано.
88
3
 
1
 
! Отговори
Малко е увеличено! преди 2 години
Когато Ричо АлченГЕРБов ще ни моли, тогава ще помисля...
87
3
 
3
 
! Отговори
и водата скоро преди 2 години
Зеленият водород може да се получи само от огромни количества прясна вода, не може от морска, трябва да се извлече солта което ще доведе до планини от сол. А в Европа няма толкова прясна вода - водата ще стане по скъпа от газта. Освен това трябва огромно количество ток - целия ЕС трябва да редуцира населението с 80% и площите да се покрият със соларни панели и вятърни перки за да има ток да се произведе едно джезве зелен водород.
86
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България открай време е хваната в смъртоносните клещи на енергийната мафия. Ушатият Чорап управлява от май месец - някъде за всичкото това време до днес да е дадена яснота какво се случва в енергетиката - с конкретни имена и цифри? Както и предложения за решаване на проблемите? Оттук можете да си направите извода промяна ли е управлението му или подмяна. Също и кой дърпа конците зад кулисите, щото енергетиката вони на червени капиталисти.
85
4
 
19
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 2 години
Яжте сега промяна, протестъри на Радев!
84
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колосална борба за ресурси по 4 направления - старите конвенционални енергии, тантал, олово, волфрам и злaто (конфликтни минерали 3TG), старите промишлени ресурси - ценни метали, и продоволствия - храна и най-вече вода.
83
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е приучване на населението към новата зелена икономика. Западат няма енергии, вятърните мелници и соларните панели са недостатъчни, а енергиите са в Русия. Всички ще стоят в къщи на базов доход колкото да не умрат от глад. Това няма да е истинска храна, хляб, ще се ядат храна от насекоми като земестител на месо, впрочем в ЕС вече одобриха производството на храна от насекоми, съдържат протеини.

Спонсорирани публикации