Рецептата Dnes: Морковени палачинки с глазура от крема сирене

Сладка закуска
4 май 2022 08:45, Илияна Николова
4
Рецептата Dnes: Морковени палачинки с глазура от крема сирене
Снимка: istock

 Продукти:

  • 1 и ¼ чаши брашно
  • 1 чаена лъжица канела
  • ¼ чаена лъжица индийско орехче
  • ¼ чаена лъжица джинджифил
  • 2 чаени лъжици бакпулвер
  • ¼ чаша кафява захар
  • ¼ чаена лъжица сол
  • 2 чаши настъргани моркови
  • 1 голямо яйце
  • 1 чаша прясно мляко
  • 2 супени лъжици масло, разтопено
  • 2 чаени лъжици ванилов екстракт
  • ¼ чаша орехи, натрошени
  • ½ чаша крема сирене на стайна температура
  • 2 супени лъжици бяла захар
  • ¼ чаша сметана, сладкарска
Приготвяне:
 
В голяма купа пресейте брашното, канелата, индийското орехче, джинджифила, бакпулвера, кафявата захар, солта. Разбъркайте добре, за да се смесят. В друга голяма купа смесете морковите, яйцето, млякото, разтопеното масло и 1 лъжица от ванилията. Разбъркайте. Внимателно добавете мокрите съставки към сухите и разбъркайте, докато се смесят напълно. Накрая добавете счуканите орехи и разбъркайте. Загрейте голям незалепващ тиган. Намажете го с малко мазнина. Направете палачинките една по една или по 2-3 наведнъж, тъй като няма да се разстелят подобно на стандартните палачинки. Печете по 2-3 минути от всяка страна.

За топинга с крема сирене:
 
Разбийте крема сиренето, захарта и останалата лъжица ванилия с миксер. Добавете сметаната и разбивайте още 2-3 минути до пухкава смес. Сервирайте палачинките, обилно полети с топинга.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
като ги знам кви са тюлени целата рeдaкция, сигурно са ги яли с хлеб тия на снимката
2
2
 
3
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 2 години
Много са гадни бе
1
2
 
2
 
! Отговори
Амбър Хърд преди 2 години
Вземете голям, незалепващ тиган и бой по мъжа си.

Спонсорирани публикации