Мъск няма да изтрива публикации на Медведев, потребителите го нарекоха "полезен идиот"

Всички новини са пропаганда до известна степен, заяви Мъск
10 апр 2023 21:00, Нели Христова
107
Мъск няма да изтрива публикации на Медведев, потребителите го нарекоха "полезен идиот"
Снимка: БГНЕС

Шефът на SpaceX, Tesla и Twitter, Илон Мъск, отказа да изтрие публикация на бившия руски президент Дмитрий Медведев след сигнал в социалната мрежа.

По-рано Медведев, който е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, написа, че никой няма нужда от съществуването на Украйна, затова тя ще изчезне като държава.

Това накара организацията на хакерите активисти "Анонимните" да призове за изтриването на публикацията. Според тях тя насърчава омразата и по същество може да се определи като държавна пропаганда.

"Всички новини са пропаганда до известна степен", заяви Мъск. Той се противопостави на призивите за цензура и допълни, че "хората трябва да вземат решения сами".

Това накара някои да определят Мъск като "полезен идиот" за руския режим.

Предприемачът обаче не е пестял критиките си за руските държавници. В края на миналата година Дмитрий Медведев обяви, че през 2023 година в САЩ ще избухне гражданска война, а Тексас ще е съюзи с Мексико.

"Това определено са най-абсурдните прогнози, които някога съм чувал, като същевременно показват удивителна липса на осведоменост за напредъка на изкуствения интелект и устойчивата енергия", коментира тогава Мъск.

Милиардерът бе един от първите помогнали на Украйна със сателитния интернет Starlink, който позволи независима комуникация на силите на Киев.

Мъск обаче е против ескалацията на конфликта и призовава да се подхожда внимателно и да се търси мирно решение, заради реалната опасност от Трета световна война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
3
 
! Отговори
Московски преди 1 година
Тук има много истински коментатори на комунизма. Такива хора от 1970 ме учеха за разгрома и разпадането на империализма и САЩ и нато. Но си купувача японската електроника. Караха немските коли от западна имачкой а не източна немалко както сърбите казват и сега. Дано тези русофил породата повече русофоби.защото няма по голяма тъпотия в света. Има ли японофили, Франко филиал. Поне децата си да не заразяване с тази проказа . Познайте общото Путин и си...пин. един път избрани за цял живот.
74
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Медведев е прав не само за Украйна, ами изобщо нужда от граници няма никава, освен да се затормозяват хората. Никой не притежава планетата Земя и да се дели тя на парцелчета е меко казано смешно. Тия граници са само поводи за войни и конфликти.
73
3
 
1
 
! Отговори
Дядката преди 1 година
Повечето западни публикации обаче , са от вредни ***!
72
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А оня ден Зелков беше на посещение в Полша да моли поляците да го нападнат. Така, че източна Украйна ще е за Русия, западна за Полша. Което пак прави НАТО да граничи с Русия. Хубавото е, че в кая на тази война, когато и да настъпи той, Нато вече ще една омаломощена, обезуръжена, беззъба организацийка и няма да е заплаха за никого.
71
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мъск действително започна да се превръща в иди9от
70
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Медведев е изрекъл очевидната истина. Ако НАТО милееше толкоз за Украйна, просто щеше да съдейства за спазването на Минските споразумения и тогава и вълкът щеше да е сит и агнето цяло. Но вече колелото на историята се завъртя и няма връщане назад. А колкото до крим, заради който западът страда от перманентни сърдечни пристъпи-още щеше да си е украински, ако не беше безсмислея спонсориран от запада майдан.
69
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не съм въобще фен на Мъск, но е абсолютно прав. Ако ще има пропаганда от едната страна, да има от другата и хората сами за себе си да преценят къде е истината. Само с пропаганда от едната страна е чисто и просто див болшевизъм и никаква демокрация!
68
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ами тоя що е в китай ве - утре като е обърне палачинката всички краваршингтонски по-дло-ги ще побързат да си дръпнат очите нали преди това бяха комунисти или рожби на комунисти- справка - банкянския комунист, соломонка паси- и цяла камарила след тях
67
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
вашингтонските под-метки по нищо не се различават от ислямистите - най голямата рожба на вашингтон в края на 20 век- войни и разрушения където се сетиш- промити мозъци с тяло - разходен материал на сащ при необходимост
66
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не го сваляш?
65
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
човик с мозък и топки - проавото на информация е основно право хората трябвада чуят и сами да преценят инак лишаването от информация си е болшевизъм и фашизъм - основна идеология на вашингтон
64
5
 
1
 
! Отговори
Илън дъ идиът преди 1 година
Изкуствен интелект, устойчива енергия, бла бла, дрън дрън, тоя ще го видим как копае в Тексас много скоро, пиперки и доматки ще сади кат пенсионер да има ко да хапне след това което ги чака мързеливите дебелогъзи янки бухаха
63
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво искаш да кажеш? Че украинските нацита не са нацита? Или че не са наркомани?Ти вярваш ли си?
62
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"показват удивителна липса на осведоменост за напредъка на изкуствения интелект" -- Изказването от своя страна също показва удивителна липса на осведоменост за напредъка на изкуствения интелект в РФ. До началото на 2024 г. Русия ще въведе ИИ в половината своя икономика, каза премиерът Мишустин.
61
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако го нямаше Алкаш Медведев кой щеше да напише подобен шедьовър:"Это *** безумных нацистов-наркоманов, одурманенный и запуганный ими народ и большая стая лающих собак из западной псарни. С ними разномастная свора хрюкающих подсвинков и недалких обывателей из распавшейся западной империи со стекающей по подбородку от вырождения слюной."
60
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мъск е един от малкото известни хора, които от самото начало имат позиция срещу войната и правят каквото могат за да я успокоят. И въобще не го вълнува кой как го нарича.
59
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СОРОСОПОЛЕЗНИТЕ НЕПРЕКЪСНАТО ОБИЖДАТ И НАЛАГАТ ЦЕНЗУРА, СЛЕД ТОВА СЕ ЧУДЯТ ЗАЩО ИМАТ САМО БОТОВИ ПОСЛЕДОВАТИЛИ И РЕАЛНИ ТАКИВА НЯМАТ...
58
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мъск е прав като не трие медведев след 10 водки
57
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, друго си защитниците на демокрацията да налагат цензура...объркан свят!
56
19
 
2
 
! Отговори
Мъск е русороб преди 1 година
Не искам да разплаквам русофоби.Не съм лош човек.Обааааче, Мъск си е русофил и това е ФАКТ. Независимо че има бизнес контакти в много страни ЕДИНСТВЕНИЯ ЕЗИК освен майчиния английски който Мъск знае е РУСКИ и той много често го демонстрира като си пише с Рогозин. Не е случайност че когато стана шеф на Туитър руските държавни сайтове бяха ОТБЛОКИРАНИ и отново се появяват като препоръчителни. НЯКОЙ ЗАБРАВИЛ ЛИ Е МНЕНИЕТО НА МЪСК ЧЕ КРИМ Е РУСКИ? А сега публикациите на Медведев. Случайност? Надали.

Спонсорирани публикации