Получил ли е инфаркт Ердоган: Турското президентство опровергава

Днес той ще се включи в церемония чрез видео връзка
27 апр 2023 07:00, Нели Христова
66
Получил ли е инфаркт Ердоган: Турското президентство опровергава
Снимка: БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще участва чрез видеоконферентна връзка в церемонията по зареждането на ядрено гориво в първата турска атомна електроцентрала "Аккую" (в окръг Мерсин, Южна Турция), съобщиха от Дирекцията по комуникации към турското президентство.

Дирекцията по комуникации към турското президентство късно снощи опроверга твърдения, че президентът е получил инфаркт и е хоспитализиран. От Дирекцията съобщиха още, че планираният митинг на Ердоган в град Мерсин ще се проведе на друга дата, предаде БТА.

Турският президент съобщи рано сутринта вчера в акаунта си в Туитър, че е отменил планираните си за деня публични изяви по съвет на лекари. На 25 април се наложи Ердоган за кратко да прекъсне телевизионно интервю на живо, тъй като почувствал неразположение. По-късно той каза, че е имал неразположение със стомаха.

Междувременно от турското президентство също опровергаха твърденията за значително влошаване на здравословното състояние на президента Ердоган.

Управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) обяви, че Ердоган продължава да изпълнява президентските си задължения и ще възобнови участията си в предизборни митинги след кратка почивка.

Депутатът от управляващата Партия на справедливостта и развитието Еркан Кандемир и заместник-председател на формацията също написа в профила си в Туитър, че Ердоган ще участва чрез видеоконферентна връзка в церемонията по зареждането на ядрено гориво в АЕЦ Аккую.

Междувременно министърът на енергетиката на турция Фатих Дьонмез съобщи пред телевизия СиЕнЕн-Тюрк, че генералният директор на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) Рафаел Гроси ще присъства на церемония по доставка на ядрено гориво в АЕЦ "Аккую".

Ръководителят на МААЕ ще дойде на церемонията. Той ще вдигне знамето и АЕЦ "Аккую" ще се превърне в своеобразен ядрен остров, където ще се провеждат инспекции на МААЕ, каза той.

На 27 април ще се състои церемония по зареждане на ядрено гориво в АЕЦ "Аккую". След като горивото бъде доставено, съоръжението ще получи ядрен статут. Руският президент Владимир Путин също ще присъства на церемонията чрез видеовръзка, съобщи миналата седмица президентът Ердоган.

Проектът за изграждане на първата атомна електроцентрала в Турция - АЕЦ Аккую - се реализира от компанията "Аккую нуклеар", в която над 99 процента от акциите са собственост на руската компания Росатом, на базата на междуправителствено споразумение, подписано между Русия и Турция през 2010 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ее,прякото предаване с откриването на пьрвия реактор почна!Ердоган е жив и здрав,хили се и маха с рька за поздрав кьм Путин.Чакат Гросси и другите гости да завершат речта си и най голямата АЕЦ в света за 20 млрд долара,изграждаща се от 30 000 работници лека полека ще е в ход! Поредното разочарование в Ереван и подобни други столици!
44
0
 
1
 
! Отговори
Деди преди 1 година
Ха-ха, Джурналката Нелито ни поднася "инфо" за здравето на Ердоган гаче е наш президент!. Абе, Нелка-хубавелка, аман от такива "новини" покрай голямата новина - АЕЦ-а на Турция. И понаучи с какво гориво ще работи - краварско, франкофонско или руско! Това е важно, не бери грижа да коментираш "здравето" на Ердо. То и Путин щеше да умира, ама йок. Така, че не коментирай здравето на президентите, има кой да се грижи.
43
1
 
0
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 1 година
Щом статията е от журналистка,с име,подобно на Карина КАРАПЕТЯН,нищо чудно Ердоган и да припадне,да получи инфаркт,даже и да е умрял вече! Нищо му няма на човека!И той е човек и нищо човешко не му е чуждо!Може и да припадне,да се разболее...Ще се оправи,няма страшно!В Ереван и вьв всички други подобни градове да отменят празненствата!Фалшива тревога!
42
0
 
2
 
! Отговори
Идеалист преди 1 година
Може да е обикновена диария! Ако е английски Новичок, ще го измъчи, но нма да го умори. Алах здраве да му дава!
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 35С микроинфаркт може да си живее и работи,стига да си пие хапчетата. Масиран е вече край.
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно са го ударили с някакво подло оръжие,но не са успели да му образуват масиран инфаркт след като ще се появи онлайн днес след обяд за откриването на АЕЦ- а.
39
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ердоган предупреди, че ако не го изберат, се канят да сложат начело на Турция , някой като Зеленски, може и затова да е бил ударен с инфаркт! Пожелавам му здраве!
38
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иееееее!!!! Браво! Една добра новина!
37
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много здраве пожелавам на Ер Доган! Това е истински политик, който милее за държавата, а не като нашите продажници, крадци и лъжци!
36
6
 
3
 
! Отговори
ьаьаьааь преди 1 година
Новичок си казва думата.
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За Ердоган има кой да се погрижи. Жив и здрав да е, доста помогна на България а Турция с АЕЦ - те, ще ни продава и ел енергия след време, не само хранителни и промишлени стоки. Далновиден политик.:))
34
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виден ваксър. Айде при Жириновски.
33
2
 
5
 
! Отговори
Абее.. преди 1 година
Нещо ,като отровен гледа.Що тъй?А?Да не е болен?
32
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали от микро-инфаркт, дали от грип - ако Ергоган припада така у следващите месеци, то едва ли ще успее да се класира за нов мандат
31
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кръстете се и се молете да се оправи, защото инък - "Дунавски вилает" Пешката на САЩ Ф. Гюлен ще се окаже като Хомейни в Иран и бен Ладен в Афганистан - обърнаха се срещу покровителите си!
30
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я преди избори го изкарват болен, каква изненада. То ако вярвам на медийте Путин умря 20 пъти от ковид до сега.
29
1
 
8
 
! Отговори
goerg преди 1 година
Тия от Днес изтриха много важно мое напомняне за това Меди Доган ли определя турската политика тук, или ердито. А летифов /така го водеха досега, видях в Актуално, че вече е Летиф
28
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой хора само конспиративни теории им се привиждат, поради фанатизираната им омраза към Америка. На един седемдесетгодишен дядо му е прилошало, дано да се оправи човека, разбира се, но няма нищо по-нормално от това. Вие седемдесетгодишни хора не сте ли виждали? Вечно имат някаква болежка, за съжаление.
27
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние българите трябва да се молим за здравето му, защото и това с Ердоган е част от мpъcния геополитически пасианс на Запада, в който ще сме от страната на булката.
26
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подозирам, че следващия на който ще му предизвикат инфаркт, е Орбан. Мислеха да му спретнат майдан, но и инфаркт ще свърши работа. Америка си има списък с непослушни политици, които трябва да бъдат убити. За Путин публично си изявиха намеренията.

Спонсорирани публикации