Манчестър Сити е новият футболен крал на Европа

"Гражданите" биха трудно Интер във финала на Шампионската лига
Обновена: 11 юни 2023 00:03 | 10 юни 2023 23:55, Александър Попов
72
Манчестър Сити е новият футболен крал на Европа
Снимка: БГНЕС/EPA

Манчестър Сити победи Интер във финала на Шампионската лига с 1:0 и седна на европейския футболен трон. Очакванията за тотално надмощие на "Гражданите" не се оправдаха, италианците дори създадоха повече положения от противника си.

Единственото попадение вкара Родри. В 68-ата минута Аканджи подаде пас зад защитата на Интер към Бернардо Силва, а португалецът от своя страна пусна пас към Родри, който със силен шут вкара от точката на дузпата.

Интер можеше бързо да изравни, но удар с глава на Ди Марко попадна в гредата. Лукаку пропиля най-добрия шанс за Интер две минути преди края, когато с глава от два метра уцели вратаря Едерсон.

Манчестър Сити спечелиха вече титлата на Висшата лига и Купата на Футболната асоциация и се превръщат в първия английски клуб след градския съперник Манчестър Юнайтед, който завоюва требъла от Висша лига, ФА Къп и Шампионска лига в един сезон

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: Манчестър СитиИнтер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Такива отбори като Манчестър сити и ПСЖ унищожават футбола. Последният светъл лъч в играта бе титлата на Лестър през 2016 г.
43
2
 
2
 
! Отговори
Юрген Клоп Анал Хлоп преди 10 месеца
Този требъл трябваше да бъде наш.
42
9
 
6
 
! Отговори
Ххх преди 10 месеца
Честито на Шити,вече имат равен брой купи с Цървена Звезда ,Астън Вила и Стяуа,време е да изравнят Нотингам Форест
41
5
 
0
 
! Отговори
Британски учЕн преди 10 месеца
Аз затуй гледам само Формула Е, там и да имаш пари кат нямаш акъл нищо не можеш да направиш.
40
3
 
5
 
! Отговори
Ирония преди 10 месеца
Тия ли бе? Нашият футбол в БГ е световен. Тези са гейове.
39
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
2022 и 2023 са мрачни години за футбола. Световно първенство в Катар посред зимата, я стига. А сега за капак Ман Сити взима ШЛ, полят с много арабски петродолари. Традиционни отбори като Реал, Барселона, Ман Юн, Ливърпул, Милан, Интер и т.н. да се съвземат бързо, че вече не се трае от тия араби, хвърлиха стотици милиарди долари за да се съсипе футбола! Световното на Меси им излезе едно 100 милиарда. А последните трансфери са скандални - на Бензема и Роналдо им дават едно 100+ милиона на година.
38
7
 
7
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 10 месеца
Манете ги тия нагласени спортове.По добре си пуснете един баскетбол.
37
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мега порно, режисирано от уефа
36
5
 
9
 
! Отговори
Обаче преди 10 месеца
До Анонимен - наистина ли Англия са острови и не са част от Европа...?!?Англия е част от Обединеното кралство и е разположена на остров Великобритания, а Великобритания е най-големият остров на континента Европа! Провери преди да пишеш тъпизми!
35
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Май е бил поредният скучен финал?! Не го гледах, защото съм човек с режим и около 22 ч. надушвам възглавницата и се отнасям в сън, а сутрин ставам между 5 - 6 ч. И двата отбора не ме вълнуват, особено напомпаните с пари от Манчестър. От този отбор ме кефи само Кевин де Бройне.
34
9
 
14
 
! Отговори
БУХАХАХ преди 11 месеца
Какъв Европейски Крал са тия наемници с реззани долари ве бухахахахаха
33
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Самата уефа смени името още преди време на шампионска лига защото не е европа. Разбра ли космонавте? И мисира писал заглавието. Много е вероятно да сте един и същ.
32
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Европа е континент а не остров. Бягай обратно в 3 ти клас. А бели черни и пембени с евгениките съм ти казал космонавте за къде си. Клубният футбол изобщо не трябваше да става такъв бизнес и всичко щеше да е наред. Сега ми пишеш опорки срещу цветнокожи. Ама ако ти кажа че букмейкърите ще загубят и едни "капиталисти" веднага ще почнеш с либерастките си глупости.
31
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И като е остров Англия как не е част от Европа ? 60 милиона държава с 80 процента бяло население, че то в БГ белите да сме 60% макс
30
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Самата уефа смени името още преди време на шампионска лига защото не е европа. Разбра ли космонавте?
29
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Къв платен *** съм просто ме дразнят тъпите русофилчета как под всяка статия пишат провокативни коментари за ЕС и не знам си какво виж по надолу кой почва да пише за ЕС типичните смoрани привърженици на *** които имат възможността да емигрират в страхотната Рашъ но избират да живеят в лошия ЕС ?!?
28
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И както отбелязах Англия са острови и не са част от Европа. Политзаглавията са за да се хранят нпо троловете като теб космонавте. Събра ли за бургер и кола?
27
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Значението е това че ти го пишат в заглавието. И ти си пуснат от нпо то нон стоп да тролиш. Възраждане няма нищо общо в случая. Нито познаваш хората нито знаеш кой как е гласувал. Но тролиш. Такива прояви като твоите обаче в Турция се наказват.
26
2
 
15
 
! Отговори
Турция нали фалираше преди 11 месеца
Двубоят на стадион "Кемал Ататюрк" в Истанбул беше наблюдаван от над 70 000 зрители, но не предложи най-качествения футбол. Финалът беше равностоен в по-голямата си част, но "нерадзурите" не успяха да се възползват от своите шансове
25
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Психото си ти. Англия са острови и не са част от Европа. Политзаглавията са за да де хранят нпо троловете като теб.

Спонсорирани публикации