Във Франция ще проверяват ДНК на кучешките изпражнения

Собствениците на кучета трябва да извадят паспорт с ДНК на своите животни
29 юли 2023 12:18, Елка Василева
57
Във Франция ще проверяват ДНК на кучешките изпражнения
Снимка: архив, БГНЕС

Кметът на френския град Безие е обявил война на неприбраните кучешки изпражнения. За да могат недобросъвестните стопани да бъдат наказани, купчинките ще бъдат изследвани с ДНК тест, пише Дойче веле.

Градските власти в Безие, Южна Франция, не са съгласни  да търпят повече безотговорността на стопаните на кучета, които не прибират фекалиите на своите любимци - затова в бъдеще ще се извършват ДНК-тестове. Нова разпоредба на общината изисква от собствениците на кучета в центъра на града да извадят паспорт с ДНК на своите животни. Това ще позволи неприбраните екскременти да бъдат анализирани и да бъде установено от кое конкретно куче са.

Този, който разхожда кучето си без генетичен паспорт, ще трябва след гратисен период от три месеца да плаща глоба от 38 евро, а за неотстранено изпражнение - 122 евро. Изпитателният срок на новата мярка е две години. "Не издържам вече да гледам всички тези купчинки", казва кметът Робер Менар.

Отстраняването на изпражненията е твърде скъпо

"Само в центъра на града събираме всеки месец по над 1000 кучешки изпражнения. Трябва да бъдат наложени санкции, за да се държат хората подобаващо", смята кметът. От неговата канцелария информират, че изчистването на кучешките изпражнения струва 80 000 евро годишно.

Менар се опитва да въведе ДНК-тестове за кучетата още от 2016 г., но до момента идеята му бе отхвърляна от градските власти по правни основания. Сега собствениците на кучета ще могат да направят безплатно тестове на любимите си животни, на базата на които да се изготви генетичен паспорт.

Подобни тестове вече има в редица  градове по света - в някои части на Лондон, в Тел Авив и във Валенсия. В Германия бе предприет опит за въвеждането на ДНК тест за кучешките изпражнения в община Вайлерсвист близо до Бон, но тъй като за целта са необходими законови промени, идеята остава нереализирана.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какеотони да има за оправяне в една фържава, путво трябва да се оправи хигиената. Бездомните четириноги са на пъряа шиния в хигиенизирането и редуцирането. зобщините също до една.
48
0
 
1
 
! Отговори
В. преди 9 месеца
Това сладурче се е уплашило.
47
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Браво, това е последното - испражненията на кучетата и Франция ще е раят на земята. На кратко казано всичко останало им е наред.:))
46
1
 
4
 
! Отговори
Леля чичо преди 9 месеца
Франсетата могат да идват тука в бг да си изсират кучетата в градинките колкото искат, тука даже тревата не се вижда на някой места от ***, много е яко, изглежда супер и ухае приятно
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А в Сан Франциско има приложение-карта за човешките.
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Еха научния прогрес и човешкия напредък достигна нови невиждани висини! Бравос.
43
1
 
1
 
! Отговори
До 43 преди 9 месеца
До Анонимен 43 Ей, да внимавате с ДНК тестове (за хората иде реч)! Нали е ясно, че само майката знае кой е бащата на детето й и то не винаги. Така че по библейски - блажени са незнаещи.
42
0
 
6
 
! Отговори
Полза преди 9 месеца
Вървели си две мутри по пътечка в парка. Насреща и две куче изпр... Ако го изядеш това, ще ти дам 100 лв. Другият го изяжда и взима 100те лева. След малко виждат друго, кучешко. Сега Другият казва на първият, ако го изядеш това ще ти дам 100 лв. Първият го изяжда и взима 100те лева. Това е бизнес, и двамата си тръгнали с по 100 лв.
41
0
 
5
 
! Отговори
Бабичка наблюдава преди 9 месеца
от прозореца. Не знам с какво ги хранят, но като го настъпиш, няма измиване.Когато собственикът си разхожда домашният любимец, се прави, че не забелязва кога и къде се изходи, обикновено си говори по телефона и е много зает. Дърпа го и бързо се прибира в къщи.
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тука един ДНК тест не могат да направят на Борсиов за едно дете в Барселона, а във Франция чак и на кучетата...
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ш1баните кучкари трябва да получават по една лопата в главата за всяко несъбрано ***, а не глоба. И вместо общината да мисли скъпи методи да ги следи, ние хората трябва да задължаваме безотговорните кучкари да си чистят след животните.
38
1
 
1
 
! Отговори
гадост преди 9 месеца
Така е редно и яки глоби.Кой ще глоби конната полиция.която разхожда конете без престилка за *** в Северния парк в София?Газим в купчини от тях с години и никой не взима мерки.
37
1
 
6
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 9 месеца
Какви са тея проби какви са тея ДНК тестове. Да пуснат два полицая да пишат глоби в парковете и за няколко месеца всеки ще си ходи с хартиена торбички и ще си взима депозита.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Междувременно японец, похарчил 20 000 долара за да се превърне в куче порода коли, направи първата си разходка навън.
35
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не ни занимавайте с глупости, а кажете какво ще го правим изверга с макетното ножче? Не може да остане жив и на свобода! Ако някой знае, да дава адрес и да ходим да го палим.
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какво подхванахте Атака пък сега?! Бог да я прости само кажете и толкоз.
33
2
 
4
 
! Отговори
Продължението - преди 9 месеца
До ВРЕМЕ Е ЗА АТАКА! - Този същият сана член на "Атака" и през 2007 г. дори беше в листата им за кандидат-депутати. Само че до ден днешен си е ерген и все още се опитва да бъде сваляч бройкаджия. Като го гледам си мисля, че щеше да направи много по-полезно нещо за нацията ни, ако беше създал две деца. Докато той се шляйкаше за кеф и ревеше лозунги за "Атака", така силно ненавижданите от него роми създадоха по 5-6 и повече деца. И така го надвиха. Ама uдu да му обясниш това, ако можеш.
32
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хе, хе, наште не могат с едни каруци да се преборят, които уж са забранени в София, вие искате с ДНК да се занимават. Конските .... да не мислите, че миришат хубаво и са малки по количество? Ужас е, не можеш да ги прескочищ!
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До отврат Те пък все едно децата не си ги изакват по градинките зад храстите. Явно не си ги виждал. И като им кажеш нещо се оправдават "аа, не, то сигурно е кучешко"...
30
0
 
4
 
! Отговори
До ВРЕМЕ Е ЗА АТАКА! преди 9 месеца
Нямам нищо против хората да си правят партии и да се борят за идеите си без да нарушават законите. Но като говориш за "Атака", си спомням един познат. Беше атлетичен младеж, висок, в лицето красавец. Момичетата лудееха по него. Той си ги уважаваше, но само като сваляч бройкаджия. За компания беше душа човек, но е отявлен расист. През 1989 г. тръгна по света, поскита, върна се в средата на 90-те години, поживя на гърба на мaйкa си, после му намериха една мързелива работа в офис. Ще продължа -

Спонсорирани публикации