Край на заложническата драма в Благоевградско

Мъжът, взел трима заложници, се предаде
Обновена: 3 окт 2023 22:43 | 3 окт 2023 22:22, Стела Стоянова
48
Край на заложническата драма в Благоевградско
Снимка БГНЕС, архив

Край на заложническата криза в Благоевградско.

След близо 3 часа преговори мъжът, взел за заложници трима души и прострелял човек, се е предал на полицията. Пострадалият е транспортиран към болницата в Сандански. По първоначална информация състоянието му не е тежко, съобщиха от МВР.

Искам да успокоя българската общественост, че преди минути приключихме успешно заложническата криза, която преди това беше съпътствана с опит за убийство на мъж на 70 години. Извършителят е задържан и неутрализиран. Това заяви гл. комисар Живко Коцев, главен секретар на МВР на извънреден брифинг.

"Той е криминално проявен, лежал е в психиатрия и е много опасен. Сам е подал сигнал до МВР и, докато говори по телефона, е стрелял по 70-годишен мъж. Неутрализиран е благодарение на дълги и интензивни преговори с наши служители. Заложниците са в добро състояние, живи и здрави", каза главният секретар на МВР Живко Коцев, който бе на място в с. Вълково.

"Бил е въоръжен с револвер и пистолет, които са незаконни и сега ще проверяваме как се е сдобил с тях. Образувано е досъдебно производство за опит за убийство", допълни Коцев.

Сигналът за въоръжения мъж е постъпил в 17:20 ч. от село Вълково. По информация на NOVA става въпрос за семейна свада. Мъж отишъл в дома на бившата си съпруга, за да изяснят отношенията си. Впоследствие прострелва баща ѝ в рамото и взима нея и майка ѝ за заложници. След това за заложник е бил взет и съсед.

"Има стрелба и заложници. Мястото е отцепено. Мъжът е дошъл да отвлече приятелката си и стрелял по баща ѝ", каза Антон Хаджийски, кмет на с. Вълково.

Мъжът предаваше екшъна на живо във Facebook. В профила се вижда, че той предварително е предупредил за намеренията си, пише Нова.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: мъжМВРзаложници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Уплаши се терориста преди 7 месеца
Боко щеше да го гръмне с базуката
28
1
 
4
 
! Отговори
Българ преди 7 месеца
Ей ся като ги напускат такива от психиатриите, ше стане забавно...
27
13
 
5
 
! Отговори
Така е .. преди 7 месеца
Ето къде полицията има право да употреби оръжие , за да спаси животи , а не в гърба на бягащ дребен престъпник.
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Трябва да се прибави снимка към статийте за такива откачалки.Защо ги криете? А,да за защита на личността.Така де,под такава защита правят каквото си искат.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тоя е гледал много филми с Майкъл Медсън...
24
4
 
10
 
! Отговори
Нужни са периодични преди 7 месеца
задължителни профилактични прегледи на цялото население и безкомпромисни превантивни мерки. Но не знам как може да се реализира това. Най-важни е според мен мерките срещу възпроизводството на лица с психични заболявания, предавани по наследство и кръвосмесителния секс, вследствие на който се създава потомство с всевъзможни малформации, включително и психични отклонения. За съжаление, тези неща масово се практикуват от онези, които държавата развъжда с парите на данъкоплатците.
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Този поне е предупреждавал от сутринта и в крайна сметка не е убил никого. Най-опасни са някои от тихите лyдu, които не буйстват, с нищо не показват какви идеи се мътят в главите им и най-неочаквано извършват ужасни неща.
22
0
 
0
 
! Отговори
Йок! Йок! Йок! Йок! преди 7 месеца
До БеГето има /20/ Воините на Кракра не се предават!
21
1
 
1
 
! Отговори
До Дивия Запад преди 7 месеца
Пич, нали знаеш, че има два варианта. 1) Ако искаш разрешение, може да го получиш, но може и да не го получиш. Тогава поемаш риска да ти се случи какво ли не, дори и най-лошото, но ще си добро момче или момиче. 2) Може и да не искаш да ти позволят, а сам да решиш какво трябва да правиш и да притежаваш. Тогава поемаш само минималния риск да ти дадат условна присъда заради притежаване на оръжие без разрешение или заради прострелян престъпник по време на неизбежна самоотбрана. Ти избираш.
20
1
 
9
 
! Отговори
Дивия запад преди 7 месеца
Доста интересен е факта ,че човек лежал в лудницата и с присъди има няколко оръжия... А нормален имотен гражданин с чисто досие не може да претежава късо оръжие току така.най добре е да се улесни защото бандитите и откачалките са въоражени за разлика от редовите граждани...
19
8
 
6
 
! Отговори
Аа преди 7 месеца
Където е вилнял комунизмът, нищо не вирее. Особено при такъв скудоумен народ, пардон нароБ
18
12
 
13
 
! Отговори
Балкански юнаци преди 7 месеца
Успокойте се! Такива случки ще има често за в бъдещето! Това искахте, това избрахте, това ще получавате засега нататък! Колкото и дебели мерцедеси да си купувате ще си ги карате по дупките на улиците и ще треперите да не ви го откраднат ими да ви откраднат някоя част! Демокрация в действие!
17
11
 
7
 
! Отговори
Петела преди 7 месеца
Каква поредна бай Ганьовска драма за отвличане вниманието, драги следители!
16
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ах, каква мелодрама драги зрители, ах каква трагикомедия е тази романтика(ziganiя)
15
1
 
4
 
! Отговори
БеГето има преди 7 месеца
Един самолет и 2 танка с тях може да превземе Перник от винкелите
14
2
 
0
 
! Отговори
Браво преди 7 месеца
Да дадем медал на коцев.
13
1
 
2
 
! Отговори
Аман от преди 7 месеца
Сели н Джъри
12
4
 
3
 
! Отговори
Папата преди 7 месеца
14 Пеевски е по българин от теб останалите не ги знам какви са.
11
3
 
3
 
! Отговори
Totenkopf преди 7 месеца
Четох че имал и граната и шашка с тротил, но вече бил само с 2 незаконни пистолета, и вече бил лежал в психиатрията, явно е наш човек и почнаха да му градят алибито.
10
3
 
4
 
! Отговори
Още един от преди 7 месеца
Електората на Боко няма да гласува това е добре

Спонсорирани публикации