6 токсични поведения, развалящи връзката

Ревнувате без основание
22 дек 2023 20:23, Михаела Лазарова
9
6 токсични поведения, развалящи връзката
Снимка: Istock

Връзките и отношенията са предизвикателство. Ако не се грижите за тях подобаващо, дори най-силната любов може да се провали. Всичко, което правите или не правите за връзката си всеки ден може да окаже влияние върху степента на щастие, може да отблъсне партньора ви, може да причини сериозно емоционално отдалечаване, което да доведе до срив в отношенията.

Някои типове поведение имат особено силно негативно влияние върху връзките и могат да развалят отношенията.

Кои са токсичните поведения, които развалят връзката?

Постоянно се оплаквате

Намирането на поводи за оплакване е дразнещо. Ако не са основателни, това се превръща в повод за нагнетяване на напрежение. Идва момент, в който дори да имате истински повод да се оплачете, партньорът ви няма да ви вземе сериозно, ще резистира и ще ви неглижира.

Намирате си поводи да се заяждате

Друго токсично поведениее заяждането. Ако търсите повод да се счепкате или вадите скелети от гардероба, опитвате се да разнищвате стари конфликти, като постоянно подсещате за тях при всеки удобен случай, това поведение по-скоро ще провокира нежелание за решаване на проблемите, отколкото същинско справяне с тях. Просто този подход е грешен и не е градивен.

Ревнувате без основание

Ревността е способна да убие всяка връзка. Дори партньорът ви да е свикнал на това ваше поведение, то ще натрупа напрежение с времето и ще го отблъсне. Постоянното вмятане на ревниви изречения по повод други жени, съмнението, разпитването, подлагането на разпит къде и с кого е бил са все поведения, които убиват връзката.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Pen преди 4 месеца
Oo Михаелче Лазарова , бях те забравил вече !
6
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
С дъсчицата сме разведени но я кова почти всеки ден. Като каже нещо що зяпам всичко между 18 и 81 години й викам че мъжете и дендърите не ги зяпам, да не се тревожи. Освен това верно работя на лозето, а не слагам рога на бившата, ревнува ме яко. Верно хубав съм но дъсчицата прекалява понякога.
5
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Много ли е зле ако с дъсчицата правим всичко от 1 до 5 само писма не си пишем? Какво като гледам жените, обръщам се след тях дори кога видяното отпред не ми е харесало. Дъсчицата ревнува от лозето дори, мисли си че ходя с някоя.
4
1
 
2
 
! Отговори
Токсичните поведения преди 4 месеца
Когато двамата заедно са отишли някъде или докато вървят по улицата, той се заглежда с коцкарски поглед след всяка хубава жена, която минава покрай него и дори не крие това. Неговата съпруга или приятелка пък не пропуска случай да подхване флирт с всеки мъж, който й обърне поне малко внимание.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Неоснователната ревност е същинска инквизиция за човек, който не изневерява, но партньорът/партньорката му ревнува като за световно.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Приятни сънища!
1
1
 
4
 
! Отговори
Имаше един такъв преди 4 месеца
възрастен джентълмен, потомствен гражданин с възпитание от старата школа. Съдбата му беше отредила съпруга от село, нервна, ината и заядлива. Не знам как са се харесали и как са се взели навремето, още в средата на 20-и век. За него съседите казваха, че когато жена му се разбеснявала до крайна степен докато той се опитва да й обясни нещо, виждайки, че не може да я надвика, човекът просто излизал от вкъщи, по-късно се прибирал, пишел на бележки каквото иска да й каже и й ги оставял на масата.

Спонсорирани публикации