За 2 часа полицията задържала двамата мъже, обвинени за убийството в София

Първо отвлекли и тормозили жертвата си, а после го убили с 2 изстрела
Обновена: 8 яну 2024 16:23 | 8 яну 2024 16:20, Красимир Ангелов
36
За 2 часа полицията задържала двамата мъже, обвинени за убийството в София
Снимка: БГНЕС

За два часа полицията е успяла да задържи двамата мъже, обвинени за убийството на 49-годишния мъж в София, съобщи директорът на СДВР Любомир Николов на съвместна пресконференция с прокуратурата.

Петър Александров и Александър Кинов са арестувани при съвместна акция на полицията и прокуратурата в петък вечерта. Мотивът за престъплението се предполага, че е финансов.

Още по темата
Николов обясни, че 30 минути след подаването на сигнала за изчезването на убития е задържано първото лице, което се предполага, че е извършител на убийството, а час и половина след това е задържан и вторият.

Заместник-градският прокурор Десислава Петрова посочи, че на 5 януари е подаден сигнала за изчезването на убития 49-годишен мъж. Той се е занимавал с финансова и търговска дейност. Според сигнала, подаден от майка му, мъжът не е можело да бъде установен от 4 януари, като първоначално се е работило по версия за отвличане.

Според прокуратурата двамата са извършили първо отвличане и след това са извършили убийство, като обвинението е за предумишлено убийство. Към момента те не са дали обяснения по повдигнатите им обвинения.

Убийството е станало с две огнестрелни рани в областта на торса и единия крак. Установено е, че задържаните са поканили жертвата да посети имот, където е и извършено тежкото престъпление. Има данни преди това той да е бил измъчван.

При разкриването на престъплението МВР и прокуратурата са работили съвместно с Интерпол, сръбските власти и ДАНС. Има данни, че задържаните са опитали да прикрият извършеното престъпление.

Предстои съдът да прецени каква мярка за неотклонение да бъде наложена на двамата обвиняеми, прокуратурата настоява те да останат за постоянно в ареста. (БТА, Константин Костов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
3
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 месеца
Нормален ден в светлата демокрация ;) !!!
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това е още едно убийство, благодарение на което България се освобождава накуп от 3 престъпници-лихвари и криминални играчи. Първият е самият убит и другите двама са самите убийци, за които се надяваме доживот да си полежат или поне 25 години. Дай Боже повече такива събития с чудесната роля на полицията тук в сферата на хазарта, щото там България отдавна реве за сериозно почистване. Много са жертвите на тези престъпници и сме щастливи, че властта допълнит. реши да ги дере данъчно яко, така трябва
30
1
 
1
 
! Отговори
Фитьо преди 3 месеца
На дърти години всеки става дървен философ Та накратко,обвинението само са убитият може да е и от две до осем години,от три до дванадесет по памет и зависи от експертизата средна или тежка е телесната повреда причинила смърт по непредпазливост,тъй като при двете рани е изключено да е умишлено убийство,за да е от двадесет те до доживот
29
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Фитьо ако продължаваш с анализите в днес бг ще станеш баш като мене и всички останали дървени философи дет сме се събрали тук
28
0
 
1
 
! Отговори
Фитьо преди 3 месеца
Защото не съм като тебе.
27
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Фитьопрофесоре защо не идеш да работиш в съдебна медицина а се занимаваш да пишеш коментари
26
0
 
3
 
! Отговори
Фитьо преди 3 месеца
Явно е имало съпротива при две рани.Първият е бил в крака.При две такива рани не е било планирано убийство.Не е посочен резултатът от аутопсията за причината за смъртта.Нещо по-скоро се е объркало и едва ли е починал от кръвозагуба Вероятно вторият изстрел в торса се е оказал смъртоносен.Понякога и средна телесна повреда в корема води до смърт,която се води като смърт по непредпазливост вследствие на умишлена телесна повреда.Всичко ще зависи от експертизата - квалификацията на наказанието.
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Изводът е, че всички в "средите" се познават и знаят във всеки един момент кой какво прави. Всичко е омешано в едно голямо кълбо от престъпност - полиция, прокуратура, подземен свят и всички останали елементи от обществото. Ако беше изчезнал обикновен човек ( и сигурно изчезват) никога нямаше да го намерят, а и едва ли щяха да си направят тоя труд.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
300 000 е мнооого крадната пара :)))
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Било е лесно за намиране на извършителя поради едно единствено нещо, мотив. Дължиш голяма сума на някой, близките ти знаят и ти съчувстват, изчезваш.., е то е ясно за всеки какво е станало
22
2
 
4
 
! Отговори
Е преди 3 месеца
къде е сега смъртното наказание?
21
1
 
5
 
! Отговори
Най-вероятно преди 3 месеца
ше ги пуснат и двамцата, момини сълзици, невинни...
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И какво от това? С нашата съдебна система, ще им дадат 10 - 15 години, като работят в затвора и за добро поведение до 7-8 години ще са навън... Докато във всяка друга страна, без значение на Запад или на Изток, щяха да лежат до живот
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ама на трактора убийците не успяха да ги хванат...
18
1
 
1
 
! Отговори
Ади Х преди 3 месеца
До Анонимен 12 /// Ам чи лесно е артик. То си пише, хванали са ги за 30 мин. след като е подаден сигнала, а не след убийството.
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Убийците на мъжа в Стара Загора са известни, а все още са на свобода!
16
0
 
11
 
! Отговори
Koko преди 3 месеца
Това със събирането на дългове и убийства на сина дали има нещо общо с обвиненията на бащата Стоян Александров в лихварство. За това нещо защо не се споменава ?
15
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От на Възхождане електората
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ония били в Сърбия, ама ги арестували в София 30 мин след сигнала?
13
0
 
8
 
! Отговори
Ясно е, че лицата преди 3 месеца
са били на външно наблюдение, подслушвани и т.н. по друга разработка. Това е неочакван бонус. ДАНС не се занимава с лихвари и други "дребни" глупости. Нито Интерпол. Нито Сръбската държава. П.П.: Крушата понякога не пада и до дървото. Просто остава на дървото, загнива и погива. И тук така. Бригадир е моят татко, бригадир ще съм и аз.

Спонсорирани публикации