Фон дер Лайен: Украйна може да спечели войната, трябват средства

Нуждае се от "предвидимо финансиране", заяви тя
16 яну 2024 15:30, Александър Попов
424
Фон дер Лайен: Украйна може да спечели войната, трябват средства
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви днес, че Украйна се нуждае от "предвидимо финансиране" през 2024 г. и след това, за да спечели войната, но предупреди, че има риск от умора у съюзниците на Киев пред лицето на руската инвазия, предаде Франс прес.

"Украйна може да спечели тази война", заяви тя от Давос и добави: "Ние обаче трябва да продължим да й даваме средства, за да се съпротивлява".

"Украинците се нуждаят от предвидимо финансиране през цялата 2024 г. и след това", посочи Фон дер Лайен, две седмици преди европейската среща на върха, посветена на финансовата помощ за Киев, която обещава да бъде особено сложна поради заплахите за вето на Унгария.

"Те се нуждаят от постоянни и достатъчни доставки на оръжия, за да защитават страната си и да си върнат териториите", добави тя.

Като припомни, че през декември Европейският съюз реши да започне преговори за присъединяване на Украйна, Фон дер Лайен посочи, че това ще бъде "историческа стъпка напред" за страната и "отговор на призива на историята" за Европа.

Предупреждавайки за "опитите за дезинформация и за изкривяване на съобщената информация", които са особено разпространени по въпроса за войната в Украйна, председателката на Еврокомисията се спря подробно на неуспехите, които Москва е претърпяла след началото на офанзивата си преди почти две години, на 24 февруари 2022 г.

"Русия не постига стратегическите си цели ... Русия се провали и в икономическо отношение. Санкциите изолираха нейната икономика от съвременните технологии и иновации", каза тя.

"И накрая, Русия се провали в дипломатическо отношение", добави Фон дер Лайен, имайки предвид присъединяването на Финландия към НАТО, която скоро ще бъде последвана от Швеция./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


424
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
35
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А КАКВО СТАВА С ТРИДНЕВНАТА СПЕЦОБОСРАЦИЯ НА ПУТИН? МИЕ ЛИ ВЕЧЕ КЪЛКИТЕ В ЛАМАНША?
15
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кажи пак нещо за чипове, перални, миялни...
14
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Новината е за раздел вицове
13
3
 
43
 
! Отговори
Ами нещо преди 4 месеца
За ваксини за новата давоска "болест х" не е ли казала? М.дае.пр.ига дна!
12
2
 
46
 
! Отговори
Еее преди 4 месеца
И на мене ми требват средства, що ми бъркаш у джоба?
11
33
 
7
 
! Отговори
Учете история преди 4 месеца
"Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. Българите са ги най-напред покръстили, дали са им писменост, Свещеното писание и първото образование." (Георги Раковски, из брошурата "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1861 г., Букурещ.)
10
3
 
54
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
"Русия се провали и в икономическо отношение." - мухахаха... брюкселски фейк!
9
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дайте сметка, къде да пратим, от мен и от жената две заплати.
8
3
 
65
 
! Отговори
Аз мисля, че преди 4 месеца
Украйна може да спечели само ако всички, които твърдят, че Украйна може да спечели бъдат изпратени на фронта. Това може и да спечели.
7
4
 
58
 
! Отговори
МРЪДНАЛА преди 4 месеца
АМА ЯКО МРЪДНАЛА
6
2
 
34
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
Денков и Василев ТРЯБВА да теглят заем и да дарят поне 2 милиарда евро на Украйна. Само така може да се измие срама ни пред партньорите, заради неграмотните и некадърни про'с'таци, които на 2 Април гласуваха за ЕС и НАТО да им дават МРЗ, но нищо не искат да дарят. Факт.
5
2
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Света ще ви се сгромоляса, Украйна има 0% шанс да спечели това, умират хора ей така за нищо и от двете страни. Перат си парите и не ги интересуват човешки животи
4
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ГЕРМАНИЯ НЕ МОЖЕ ДА СПЕЧЕЛИ ВОЙНАТА
3
4
 
65
 
! Отговори
Хи хи хи преди 4 месеца
Скумрията пак се пъне
2
2
 
40
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
Аре про'с'таците дет на 2 Април гласувахте за ЕС давайте по 1000лв. Ама сте некадърни и про'с'ти и затова сте и бедни и нямате. Марш на фронта - България няма нужда от вас!
1
4
 
57
 
! Отговори
Аноним преди 4 месеца
Тази госпожа си приказва приказва

Спонсорирани публикации