Формула 1: Жена дрифтира в двора на КАТ, взеха й книжката

Мариана Мундрова остава и без работа, защото била куриер
22 яну 2024 12:10, Петър Бойчев
119
Формула 1: Жена дрифтира в двора на КАТ, взеха й книжката
СНИМКА НОВА

Една жена премина успешно теста за алкохол и наркотици, но, вече свободна, извъртя зловещо гумите на колата си в двора на КАТ и остана без книжка. Десетките полицаи останали изумени от дрифта пред очите им.

Нарушението е описано в наказателно постановление, както и в съдебно решение на първа инстанция, което го потвърдило. Марияна Мундрова останала без книжка и работа. Случаят е от Сливен, предава Нова ТВ.

Жената била спряна от автопатрул близо до пазара в града. Поискали документите ѝ, след което да ги придружи до районното управление. Включили и сирени. Съмнението на полицаите било, че е употребила алкохол или наркотици. Алкохолната проба била отрицателна, но понеже нямала слюнка, над 20 минути втривала тампона в устата си. Марияна поискала вода или дъвка. Тя признала, че понякога пие хапче вечер, за да спи спокойно, тъй като страда от биполярно разстройство. По думите на жената, след като чули диагнозата ѝ, униформените се заканили да вземат книжката ѝ до живот. Финално ѝ дали вода, за да направи дръг теста, който бил отрицателен.

Точно педи да си тръгне от КАТ, полицаите решили да санкционират Марияна Мундрова за това, че дрифтирала в двора на институцията. Тя обаче обяснява случилото се така: „Да, превъртях гуми за 5-6 метра, но това не беше дрифт. Колата ми е на бензин и газ и винаги така става като паркирам”.

Накарали я да подпише глоба, която, по думите им, била за въртене на гуми, и щяла да е в размер до 200 лв. Тя се съгласила. Оказало се, че книжката ѝ ще бъде временно отнета, а глобата е 3000 лв. Марияна обжалвала, но съдът потвърдил нарушението. Жената останала без свидетелство за управление на автомобил за една година. След това Административният съд отсъдил, че не е дрифтирала в КАТ и документът трябвало да ѝ бъде върнат. От КАТ обаче изискали психо тест.

Марияна споделя, че в Германия работи като куриер. Заради недоразумението в Сливен останала без работа. Тя се закани, че ще търси обезщетение за причинените ѝ неудобства и щети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още по темата: дрифткнижкакатПолицаи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Горката наркоманка, орден стара планина за тази женичка, жертва на системата, герой на народа. Да си кара дрогирана, да си гази хора, а полицаите са винаги виновни.
61
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 65, глупаккк, ти някога бил ли си в Германия имал ли си контакт с гемрански полицай, спиран ли си някога за проверка от тях, говориш си е така 5 за 6, да ти кажа, подобен случай дори и хипотетично неможе да се случи в Германия, тук ченгетата след като не са могли да изклинчат некой лев за почерпка, съвсем умишлено са целяли да провокират жената и след като явно не са успели, са си измислили тая глупост с дрифта, ясно ли ти е!
60
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
искам поне веднъж в тая държава, да се потърси регресна отговорност на самозабравили се полицаи и те да възстановят на държавата, обезщетението, което е присъдено заради техните незакони действия
59
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 64 Няма ти вземат книжката в Германски полицейски двор, ако им въртиш цели 6 метра гуми където има наоколо ченгета??? Айде бе! И с това въртене ако изгуби контрол пикличката и блъсне някой в двора или се шибне в нещо? Шест метра са това бе. Ти въртял ли си 6 метра на асфалт гуми за да знаеш какво е? Кафе ли ще те черпят ченгетата при такова нещо в Германия? А?
58
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 63, за въртене на гуми никъде няма да ти вземат книжката, то по принцип предназначението на автомобилните гуми е да се въртят :))) виж за дрифт нещата стоят по друг начин
57
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 61 Кой ти говори за дрифт бе? Ако въртиш в двора на немско полицейско управление в продължение на 6 метра гуми, немските ченгета няма ти вземат книжката ли? А? Това че не е дрифт нейното е ясно.
56
2
 
6
 
! Отговори
а сега де..... преди 4 месеца
Ама тя каза по ТВ-то, че не е дрифтила!
55
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 59, "въртенето на гуми" не е дрифт, дрифт имаме при едновременно форсиране и презавиване и се наказва от закона когато се прави на път за общественно ползване, да и е недопустимо, ако десйтвително са имали съмение за употреба на алкохол ило наркотици да я карат да ги следва шофиркайки след тях, сега всички се досещаме за какво е правено това, ама са ударили на камък, лошото е че сега с нашите пари ще и платят обезщетението, което в случая няма да е никак малко
54
2
 
2
 
! Отговори
VladTepes преди 4 месеца
Да обжалва пред архиепископ Датев Акобян.
53
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 51 Че ченгетата че са направили нарушение е ясно като я оставят да си кара автомобила до КАТ. Но тя не е ли също в нарушение като е въртяла гуми пред погледа им след това. Това че те са нарушили закона не омаловажава факта че е въртяла гуми цели 6 метра в двора на КАТ пред погледите им, пич!
52
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 47, дори и хипотетично тази ситуация е невъзможно да се случи в Германия, 1-во защото, ако там полицайте имат съмнение за някой водач, не го карат да шофира след тях до полицейския участък, теста се прави на място! а "въртенето на гуми" не е дрифт, "въртене на гуми" се получава и при по-ниско сцепление на гумите с настилката вследствие на прах, вода, лед или нещо друго на настилка, но това не е дрифт
51
1
 
7
 
! Отговори
Сарказъм Радомирски преди 4 месеца
"Точно педи да си тръгне от КАТ..." Колко ПЕДИ точно? Журналисти сте. Бъдете прецизни с фактите! Защото грамотни няма да станете.
50
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А какво ще кажете за оня нагъл полицай от Видин дето масово пише актове на изрядни шофьори? Измисля си сам нарушенията! Без нищо пише акт че сте без колан или че не ви светят светлините. Очаква сигугно " да измислим нещо".....Докога ще търпим такива безобразия? Хората вече многократно го заснеха на видео.
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В една и съща статия е написано, първо че съдът потвърдил нарушението, след това пише обратното. Общо взето: нещо станало, някъде си, някак - ама не е ясно - какво, как, къде и кога. Да ви имам и журналистиката.
48
4
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 4 месеца
Типичен представител на нискоквалифицирания персонал работещ в чужбина.Прибере се в България и си въобразява,че вече е хайлайф.Да,ама не.Пак е шофьор на баничарка.
47
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 47, Пич!, ако в Германия полицията има съмнение че някой водач е употребил алкохол или наркотици, теста се прави на място, ако нямат поради някаква възможност да го направят на място, викат друг екип или водят шофьора до най близкия медицински център където му взимат проби, не го карат до ги следва с автомобила си до районното! между впрочем то и у нас по закон е така, как си представяш полицай да допусне след него да шофира лице за което има съмения че е употребило алкохол или нарк
46
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кат нема работа да ходи на магистралата :)))
45
7
 
4
 
! Отговори
водата в дискотеката преди 4 месеца
и за малко да забравя - същите бонбони и билки водят и до биполярно разстройство, шизофрении и т.н. психични проблеми.
44
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 43 Пич, тази е работела като куриер в Германия. Хипотетично ако това го направи в двора на немско полицейско управление- да въртиш гуми 6 метра пред погледа на немските ченгета дали няма да й вземат книжката или ще я черпят кафе??? А?
43
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е заради такива друуусалки като тая водата в дискотеката гони цената на скоча! Напукат се с бонбони и после цяла вечер на вода.. че "нямат слюнка".

Спонсорирани публикации