Ганиела Ангелова: Работя всеки ден за доверието на зрителите

Тя е един от най-непоколебимите гласове в националния ефир
21 май 2024 15:39, Михаела Лазарова
Ганиела Ангелова: Работя всеки ден за доверието на зрителите
Снимка: Bulgaria ON AIR

Красива, остра, с внушително излъчване и журналистически нюх към търсенето на истината независимо дали става въпрос за икономика, политика или култура – познавате я от ефира на Bulgaria ON AIR, това е Ганиела Ангелова.

Тя е един от най-непоколебимите гласове в националния ефир и всеки ден във вечерното публицистично предаване „Денят ON AIR“ търси коментар на най-важните проблеми и новини от водещи политици, икономисти и експерти.

Водещата на Bulgaria ON AIR е сред малкото родни журналисти, които получават признанието на лидерите в управлението на България в лицата на президенти, премиери и други главни роли в държавата, като не се колебае да бъде гласът на народа, а те от своя страна да кажат истината без филтър и компромати. В студиото Ганиела Ангелова не се страхува да пита и не спира докато не получи отговор. А самата тя признава, че вдъхновението за това идва от хората, които я гледат и които я спират по улицата.

Ганиела има над десетгодишен опит в телевизионната журналистика. Преди да стане част от екипа на Bulgaria ON AIR, води публицистично предаване, новинарски емисии, сутрешен блок, централна емисия новини и икономическо предаване в различни телевизии. Автор е на документални филми, а в портфолиото си има и знакови интервюта със световноизвестни артисти. Освен водещ на „Денят ON AIR“, тя е и автор на седмичното предаване „Опорни хора“.

Работата не е единственото място, където водещата е перфекционист. Тя пренася тази своя черта и в личния си живот. Вдъхновяващо е да видим професионалист, майка и жена, която успява да балансира между всичко, да изглежда безупречно и в същото време да може насън да цитира имената на всички народни представители, колко струва на българите проектът АЕЦ „Белене“ и с колко ще се увеличат пенсиите.

Как успява да постигне този баланс, с кого мечтае да направи интервю и коя е последната новина, която я е накарала да се усмихне – вижте в интервюто на Az-jenata.bg с водещата на „Денят ON AIR“ Ганиела Ангелова.

Ганиела, вие сте едно от най-разпознаваемите лица в българския ефир. Публичността притеснявала ли ви е някога или я приемате като част от професията на телевизионен журналист?

Колкото и клиширано да звучи – журналистиката е призвание, съдба, път… И публичността е част от нашата работа. Аз „влизам“ всеки ден в домовете на хората. Това е огромна отговорност. Трудно се печели доверие и лесно се губи. Работя всеки ден за доверието на зрителите. Опитвам се да мисля в тази насока – какво ги вълнува, какви въпроси биха задали те, полезни ли сме на обществото, отговаряме ли на очакванията им. Предизвикателство е, но си струва.

Имали ли сте любопитни ситуации, породени от вашата популярност?

Да, имала съм много. И положителни, и не съвсем. Но както казах по-горе, това е част от професията. Всеки ден ме заговарят хората – в магазина, в аптеката, понякога в квартала. И е хубаво, че имам директна обратна връзка. Говорим си за политика. И ми е мъчно, защото хората са обезверени… Но имам една любопитна ситуация, точно от онзи ден. На път към спортната зала ме догонва един господин, който ми каза: „Чаках ви да минете, защото съм Ви подготвил една книга – „Спомени за Ботевата чета“. Вътре беше написано много въздействащо за мен послание – „Продължавайте да държите народа ни все така буден“. Просълзих се. Нямам самочувствието, че го правя, но един човек да мисли по този начин – заслужава си, всичко което правим – и аз, и екипът ми!

Още по темaта може да прочетете в Az-jenata.bg  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още от Свободно време
Полезни съвети при избора на настолна бормашина
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации