От ГЕРБ: Датата на вота не е съобразена с католическия Великден

Машинното гласуване е някаква екзотика, посочи Десислава Атанасова
30 яну 2021 21:45, Красимир Ангелов
152

"Хората в Ковид отделенията ще имат възможност да гласуват, стига да попаднат в изготвените списъци на желаещите да упражняват правото си на глас под карантина. Списъците се правят в рамките на 3 дни преди самия изборен ден", посочи депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова в предаването "Опорни хора".

Запитана какво да правят хората, които са се разболели на 2 или 3 април (ден или два преди изборния 4 април - бел. ред.) тя отговори, че не може да се предвидят всички обстоятелства и са преценили, че 3 дни са напълно достатъчни, за да може всеки избирател да заяви желание за гласуване.

Още по темата
По думите ѝ секционните избирателни комисии ще имат прекомерни много задължения - дезинфекция, поставяне на пластмасови паравани. Десислава Атанасова одобрява промяната във ваксинационния план и включването на всички, свързани с изборния процес, в третата имунизационна фаза.

"Безспорно съществува риск всички тези хиляди членове на секционните избирателни комисии без ваксина да бъдат предразположени към заразяване. Има заложени повече средства, ЦИК ще се произнесе. Ще има по-сериозен бюджет за заплащане на секционните избирателни комисии от страна на държавата", заяви депутатът от ГЕРБ пред Bulgaria ON AIR.

Атанасова подчерта, че Изборният кодекс е специален, неведнъж се е променял преди избори и за последната промяна е спазен 6-месечният срок преди вота. А промените в момента касаят единствено пандемичната обстановка

Ще имат ли възможност да гласуват българите в чужбина?

"За съжаление, датата 4 април е решение, което вече не може да се ревизира. Затова консултациите при президента бяха безсмислени. Тази дата не е съобразена с католическия Великден, да не говорим с пандемичната обстановка в целия свят. Българите в чужбина ще упражнят правото си глас, държавата полага максимални усилия, за да им осигури тази възможност", коментира народният представител от ГЕРБ.

Атанасова призна, че е убеден привърженик на онлайн гласуването и е внасяла такъв законопроект.

"Тогава всички ни убеждаваха, че това е невъзможно и несигурно, но ето, че дойде момент, в който много сериозно да се помисли за различен тип гласуване. За мен това гласуване с машина е някаква екзотика, където я няма никъде в Европа. Гласуването по пощата видяхме, че дори в САЩ не среща толкова сериозна подкрепа и има съмнения за манипулация", каза още тя.

И отбеляза, че няма как вотът да бъде манипулиран. Атанасова се надява да няма повторение на Костинбродската афера, но очаква удари под кръста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тази ли и развяваха гащите из НСО
90
1
 
2
 
! Отговори
Ами, да... преди 3 години
ИЗПРАВИ СЕ БГ.....И ГЛАСУВАЙ ЗА БОЙКИКЕВ ДиБ...ЩОТО , ИМА ТАКЪВ НАРОД.... ХАХАХААА
89
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ, РЕПУБЛИКАНЦИ ЗА БЪЛГАРИЯ, ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ!ОСТАНАЛОТО И ПРОСТОТИЯ
88
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поне да се съберат и да пеят в хор .Всички ТЕ повтарят едно и също макар да знаят че това няма да се промени освен в особено сложен случай с карантина .На хората не е първа грижа датата , а оцеляването и забавените и погрешни мерки с които поставиха хората в риск .Това им изигра лош номер и са осъдени на загуба .По тези причини много семейства претърпяха жестоки трагедии и ще продължат като пуснат пак училища и заведения.
87
1
 
8
 
! Отговори
Дедо Пенс преди 3 години
Другарката Деса Дуловската мисли с детеродния си орган.Всеизвестен факт...
86
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отвърт,това е тежката артилерия на гербавите!
85
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И колко са католиците в България, че да съобразяваме датата на изборите с тях? По тая логика трябва да се съобразяваме и с будистите, и с бахайците, и с кришнарите, мормоните, юдаистите и т. н., мога да изброявам до утре. Че то не останаха дати за избори! Опомнете се, България е православна страна, с православни празници, определени в Кодекса на труда. Те са официалните, другите всеки да си ги празнува, когато си иска, но не да ни налага да се съобразяваме с тях.
84
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Деса-католическата икона.Монахинята от Монца.Кръстоносецът на дон Барселонски.
83
1
 
7
 
! Отговори
До 100 преди 3 години
Ами че те в ГЕРБ са точно такива- конунисти и крадци.
82
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е'га си и католиците,цял ден ли ще ядат и пият?То едно гласуване е 20мин.Плюс това гласуването в България е задължително по закон!Ако ще да е 4ти юли.
81
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая да не католичка ...)сега който е католик в Полша или Италия и да,си празнуват ,ако на четвърти април е празник на мюсюлманите Ко ще правиш жена ?тук са много )
80
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румен Радев е катогъз не признава КАТОЛИК
79
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЯКО ЛАЗИ БСП И ЛИЖЕ ПОДМЕТКИ
78
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименкак така русофилите ще се съобразяват с католическия Великден? Русофилите се съобразяват само с руския КГБ Великден който е през Октомври
77
1
 
6
 
! Отговори
Не ГЕРБ преди 3 години
а ПЕРП
76
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И що трябва да е съобразена с католическия Великден? Аз не моа разбера - това са избори а не пресконференция. Не се съобразяваш с празници. Тия и те големи поклонници станаха. Има ги само в Раковски и вече дай цялата държава ще се съобразява с 20 000 човека. Бе я си глейте работата бе.
75
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП си има прецедента руски агент Радев,а ГЕРБ си има джуджето неврастеник Джамбазки.
74
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НИЕ В ГЕРБ СМЕ ПО-ГОЛЕМИ КАТОЛИЦИ ОТ ПАПАТА!
73
2
 
14
 
! Отговори
Eй! преди 3 години
Още малко и няма вече да гледаме тази противна жена.
72
8
 
5
 
! Отговори
Странджата преди 3 години
Ако бсп победи изборите са честни ако не успее са фалшифицирани! Ако не вервайте питайте Прецедента!