Каракачанов: Не бих нарекъл развод решението да сме сами на изборите

Председателят на ВМРО не се притеснявал от 4 процентовата бариера
6 фев 2021 14:00, Петя Славова
48
Каракачанов: Не бих нарекъл развод решението да сме сами на изборите
Снимка: БГНЕС

Не бих нарекъл развод това, че взехме решение ВМРО да се яви самостоятелно на предстоящите парламентарни избори. Това заяви в пресклуба на БТА в Плевен Красимир Каракачанов - вицепремиер, министър на отбраната и председател на  ВМРО.

"Ако се върнем назад, още 2015 година се явихме на местните избори самостоятелно на повечето места. 2019 година, на евроизборите, отново се явихме самостоятелно - тогава идеята не беше наша. Резултатите, които постигнахме на евроизборите и след това на местните избори, където отново се явявахме поотделно, показа, че ВМРО има потенциала да върви по този път", отбеляза Каракачанов.

Още по темата

"Ние след евроизборите запазихме парламентарната група и участието в една група, но тенденцията започна да се налага още 2019 година, когато се явихме поотделно и буквално няколко месеца след това на местните избори отново поотделно, включително в Плевен на местните избори. Не бих го нарекъл развод с НФСБ - това е един естествен ход на събитията в политиката", изтъкна той.

Каракачанов добави, че преобладаващото мнение на структурите на ВМРО в страната е за това решение. "На Националния съвет миналата събота може би 75 на сто от хората, които взеха участие, бяха за самостоятелно участие в тези избори. В началото на тази седмица имахме Изпълнителен комитет, проведохме срещи с НФСБ и стигнахме до това решение - не го наричам развод, просто естествен ход на нещата", подчерта Каракачанов.

На въпрос за шансовете им да влязат в новия парламент той заяви, че ВМРО никога не е била фаворизирана като партия от социолозите. Не се притесняваме от 4 процентовата бариера, заяви лидерът на ВМРО. По думите му патриотичният вот не може да бъде "прилъган" от други, които се опитват, а партия ВМРО по време на кампанията ще припомни на хората какво е направила през изтичащия мандат. Не смятам, че е паднало доверието към коалицията "Обединени патриоти", подчерта Каракачанов. Той добави, че пред 2019 година имат двойно увеличение на избраните общинските съветници и 7 общински кметове в страната. Кривиците си ще чуем от избирателите, каза още той.

В Плевен той подробно отчете свършеното от него и от ВМРО за страната, както и конкретно за Плевенския избирателен район, като припомни възстановяването на Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски" и издигането на най-големия войнишки паметник за героите на Дойран. Каракачанов благодари на Областния комитет на ВМРО в Плевен, че е номиниран отново за водач на листата в 15 МИР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОП няма да имат и 4 процента,ако не ги НАПОМПАТ с фалшиви билютини.Фашистите герб ще ги вземат в коалициа с ДПС.
37
0
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Хахахааааа, ся Болен Сидеров какво ще прави? И без това на последните избори имаше 10108 гласа :)))))))))))))))))))))))))) Нали протестираше тези дни с татко смърф - П.Шопов :)))))))))))))))))))))))))))))
36
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каратурчанов приключи с политика.Следват дела...
35
1
 
2
 
! Отговори
Очевидец преди 3 години
Когато Доган паша чул за решението на ВМРО , ударил феса си в пода и хвърлил 5 гюбека. Патриотичен акт !
34
2
 
1
 
! Отговори
ВМРО -ист преди 3 години
Ти, тлъсто човече си оставаш агент на ДС ! Явно имаш поръчка от Москва да спъваш възможно нормално парламентарно мнозинство на демократи. Платено ти е да помогнеш на комунистите !
33
2
 
2
 
! Отговори
вчера го писах преди 3 години
До КотаракИ пак ще го напиша!Голям мерак ми е Атака(изобщо не ги харесвам!) да влезнат в парламента,а тия измисленяци да увиснат!От кеф направо ще дам банкет!:))
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато агент на ДС иска да направи услуга на Комунистите, винаги намира благовиден повод да им подари еластта!
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само не каза каква отговорност ще понесе за грешното си решение, ксто не влезнат в Парламента!
30
2
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
АДИО РИО
29
4
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
ВМРО са партията на богатите военни пенсионери и служители на ДС. Комунист до комуниста. Смучат от Държавния бюджет милиони...
28
1
 
7
 
! Отговори
Барселона преди 3 години
Този...Наглият...дотегна и на Каракачанов...
27
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на някой май вярата му е дошла повече от шкембето - сами на избори и Парламент през крив макаронПредатели!
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След изборите, ще гледат парламента от страната на входа.
25
10
 
7
 
! Отговори
до 21 преди 3 години
много неща не са ти ясни, и 3 те партии са руски проксита, които работят против истинските Български интереси!
24
4
 
11
 
! Отговори
69 преди 3 години
скоро ще си при родата с акумолаторите, псевдо патриот, купуващ стари френски курита за 1 М!!!
23
4
 
15
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
АлоооУ.... Агент ИВАН от ДС, малко ли пари взехте, с Валерьочка и Волен, че драпате за още един мандат?!?Да Ви серррем на патриотизма...Заради вас "патриотт" стана мръснна дума.Хората ви повярваха и гласуваха за вас, а вие се подиграхте и осребрите вота.Въртете си офФшорките, харчете си гепеното и бЕгайте, че да не ви застигне народната любов.
22
6
 
6
 
! Отговори
речи им го бре Иване преди 3 години
тука става каквото Путин каже, нема тинтири минтири.
21
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Ако имаш акъл в главата, трябва да се притесняваш.
20
2
 
4
 
! Отговори
Гроб за ОП преди 3 години
До КараТумбалара паша кораво преееба Бойко като вкара външната му политика в опити чрез механизмите за присъдиняване към ЕС да се откъсне Македония от Сърбия,, при все, че знаеше, че Бойко проигра сръбската карта, пускайки Сърбия за ЕС. Тогава и последният шанс Македонияд а бъде върната в Българският Път бе проигран. Но, той го знаеше и наистина разлая кучетата само, за да вади тяснопартийни дивиденти за следващите избори. От това ГЕРБ загуби много. ГЕРБ не се справиха никак добре по темата!
19
4
 
15
 
! Отговори
Кара преди 3 години
Каракачанов разчита на омразата към Македония да му помогне за да влезне в парламента. Но според мен се е заблудил. Другото нещо на което разчита ,няма да му помогне и третото също.Той си знае.Хората имат достатъчно време за да направят пълна оценка,за да видят, кой какво представлява.Аз лично считам ,че хора като ВМРО трябва да бъдат забранени и тук и в Македония,създатели на омраза на едни и същи хора с еднакви гени.