Георги Димов: България е единственият приятел на Турция

"Ще е любопитно колко гласове ще получи ГЕРБ от изселниците"
Обновена: 5 юли 2021 22:56 | 5 юли 2021 22:40, Веселина Йорданова
177

Бойко Борисов при Ердоган - каква е била целта на срещата?

Не го очаквах. Според мен има две основни направления. Първо - подобна визита на друга партия, лидерът на ДПС, и сега тази среща. Ако целта на първата среща е да мобилизира електората и нашите изселници, и да получи подкрепа, сега в случая гадая - ще ми бъде любопитно след като излязат резултатите, колко гласа ще получи партията на досегашния министър-председател. Това заяви в "Денят ON AIR" бившият генерален консул в Одрин - Георги Димов.

Още по темата
И допълни: "Пак от тази гледна точка - досегашният наш министър-председател сега отива в лично качество като лидер на политическа партия, а и защото Ердоган е и лидер на управляващата партия. Нещо, което го няма никъде по света или го е имало преди 30-40 години", подчерта Димов пред Bulgaria ON AIR.

Той се върна назад във времето.

"Веднага след визитата в Анкара говорителят на Ердоган излезе с едни много остри изявления. Основното, което аз извадих от тези изявления е, че в ЕС има държави, които работят срещу Турция, а след тези визити съм сигурен, че това не е моята държава", отбеляза Димов.

Бившият ни генерален консул в Одрин обърна внимание и на темата с по-големия брой избирателни секции в чужбина.

"ЕС, като такъв, там няма ограничение за секции по силата на нашия закон. Избирателни секции трябва да се разкриват само на сигурни места, където има дипломатически консулства, но поради този натиск и рекет отстъпихме и разкрихме секции и в училища и т.н. В една такава секция не могат да гласуват повече от 800-900 души. Друг проблем е начинът на кандидатстване, волеизявлението на избирателя да гласува на собствения си език. Друго - тези списъци се изготвят служебно. Зад граница се прави от нашите дипломатически представителства, за съжаление в Турция от над 10 години тези функции са иззети от т. нар. представители на партията на ДПС. Големият проблем е с двойното гражданство. В Турция е забранено, но в България не е", заяви събеседникът на Ганиела Ангелова.

Димов посочи и защо Ердоган толкова държи на страната ни.

"Реално България, в някаква степен и в лицето на бившия министър-председател, е единственият приятел на Анкара, с всички останали държави има проблем, дори и със съседните", каза той.

Димов изказа мнение и по темата с Мегапроекта на Ердоган  - канал "Истанбул".

"Ако стане, Анкара, в много по-голяма степен ще рекетира и САЩ, и Русия, и целия свят", отбеляза той.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
3
 
! Отговори
cCc преди 2 години
Слави дали ще може да оправи тези простотии?
150
1
 
2
 
! Отговори
cCc преди 2 години
Този уж дипломат мрази изселниците. Железата на входа на консулството в Истанбул ги няма и в концлагерите.
149
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"ОЩЕ 1876г. СМЕ НАПЪТ ДА ПОЛУЧИМ АВТОНОМИЯ ОТ ТУРЦИЯ" -- че това е много късно,направо след дъжд качулка. Преди това имали ли сме поне двама-трима султана? -- Не? Значи много правилно са се намесили руснаците. Молодцы!
148
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Османската империя е била тюрма за народите , но на помаците например им е харесало,защото са приели исляма и са получили привилегии, и до ден днешен въздишат. Други са усвоили даже и езика и започват да се турчеят. Но накрая българите казват мантрата туркия ке падне, Русия ще ни освободи и се случват нещата. И сега има мрънкащи, колколошо било станало, русофилите били много "неправилни".
147
2
 
3
 
! Отговори
bolbov преди 2 години
Спира ги не нещо G n Krom спира ги Някой,който дори от гроба ще ИЗКРЯСКА и трупове мъртви ще фръктнат завчаска.Какво като си държал оръжие на границата.Кел файла,като нямаш топки да изкряскаш и видиш османците.Не ние сме притях те се загнездиха при нас и само онзи зловещ крясъци ги кара да си обират крушите от България.
146
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От приятели да не да станем семейство, че както е тръгнало всеки да ходи на крак при Ердоган..... продажници. Ще продадат и майките си, и децата си. А какво мисли ЕС по въпроса?
145
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къв помияррр трябва да си да твърдиш, че османците са ни направили добро!!!! Само дране за такива ***...
144
1
 
2
 
! Отговори
Топкаджия преди 2 години
*** българските сепаратисти подкрепени руски окупатори смачкали добри турски еничари.това счупело добро 500 годишно съжителство. ТЪГА!!!
143
5
 
11
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 2 години
ТРЯБВА ДА СМЕ БЛАГОДАРНИ НА ТУРЦИЯ , ЧЕ НИ ЗАПАЗВА , КАТО НАРОД И ДЪРЖАВА .ВСЪЩНОСТ , ОЩЕ 1876г. СМЕ НАПЪТ ДА ПОЛУЧИМ АВТОНОМИЯ ОТ ТУРЦИЯ , ПОД НАТИСКА НА ЕВРОПА И АНГЛИЯ! РУСИЯ , ПРОСТО ИЗПРЕВАРВА СЪБИТИЯТА И РЕШАВА ДА СЕ НАМЕСИ В СВОЯ ПОЛЗА , ЗАРАДИ СТРЕМЕЖА СИ КЪМ ПРОЛИВИТЕ И БОСФОРА!
142
4
 
12
 
! Отговори
Глупости преди 2 години
При 5-млн. население преди идването на османците , щяхме да сме част от територията на заобикалящите ни държави, Гърция , Сърбия Румъния и Турция. Не се правете илюзии , че България щеше да остане цяла и независима, защото още при цар Шишман е разделена на 4-държавици /ЧЕТЕТЕ ИСТОРИЯТА/ ТУРЦИЯ НИ ЗАВЛАДЯВА И ЗАПАЗВА КАТО ИСТОРИЯ И ЕТНОС НА БАЛКАНИТЕ , КАТО ЗАПАЗВА И ЦЕЛОСТТТА НИ !ЗА 500-г....В БЪЛГАРИЯ НЯМА И 5-ВЪСТАНИЯ ПРОТИВ СУЛТАНА.ДА НЕ ГОВОРИМ , ЧЕ ИМАМЕ И ЧЛЕНСТВО В МЕДЖАЛИСА /Н.събра
141
2
 
6
 
! Отговори
Истината преди 2 години
До АнонименГаню от 1878г си свободен ,но пак си последен в Европа !!! Докога за собствения си мързел и некомпетентност ще обвиняваш турците(османците) !!! Вземи се в ръце и спри да избираш прости и крадливи мутри да те управляват !!! Турция като наследник на Османската империя води война срещу гръцките окупатори ,които с помощ от Франция,Британия и Италия нахлуват в Мала Азия ,но биват разбити !!!!
140
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тия няма как да сме приятели ,500 години застой и унищожение ,ако не бяха те сега щяхме да сме в топ 5 на държавите е Европа с над 40млн . население и съществен фактор във всичко...
139
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Драги дрогаре, господа и който за какъвто се има! Няма разумна политика основана на вражда. Първо условие за разумна политика е мирно решение. Няма лошо да си в добри отношения с другите, особено съседите.
138
1
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
До Kromпазара на колито в димитровград който цитираш не е бил точно пазар и не са се продавали точно коли и май не е бил баш там по време на възродителния процес.
137
1
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
До ппиипглупости на търкалета. говориш за събития случили се по времето на варшавския договор. целта на т.нар операция, освен че се създаде легендата за меди доганов, беше да се оберат не чак толкова образованите румелийци, с оглед на идващата перестройка. за службите тогава е била ясна развръзката, въпроса е бил да се "назначат" контрольори на всички компактни групи у нас. и цирк за съседите, разбира се.
136
1
 
3
 
! Отговори
Ямболия преди 2 години
Най-важното е да си приятел със съседите.
135
0
 
4
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Професора - Е Професоре, ще го намери в следващия премиер - който и да е той. Инак ни чакат доста тежки времена, а ти ще трябва да оставиш професорската писалка и да хванеш пушката. Защото Другарю Професор, идеята да направиш от нестабилен диктатор като Ердоган отявлен противник, когато разчиташ на "покровителство" я от Америка, я от Русия - а и двете имат в Турция големи интереси - е изключително ***. Или ти мислиш друго? Кажи каква ти е "мисълта"?
134
1
 
3
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До ппиип - и сега в България има области където почти не се говори български. Кое точно пречи на косовския вариант? Това, че хората там имат достатъчно разум за да разберат, че случващото се в Турция не е нито демокрация нито светска държава. И предпочитат тукашните условия и свободи. Дали ако ги принудиш - какъвто бе случая с изселниците, ще подобриш или влошиш положението? Виждал съм хората на пазара в Димитровград купуващи всякакви коли и начина по които тръгнаха. Това не бе редно!
133
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото и да се опитва Митов да осигури алиби на Борисов за посещението му в Турция, едно е ясно Бойко няма да се спре пред нищо за да си осигури власт. Заплахата е отправена съвместно и от Ердоган и от Бойко. Срещнаха се двама диктатора. Затова Бойко трябва да си ходи, защото всички ние ще плащаме скъпа цена.
132
2
 
2
 
! Отговори
Професора преди 2 години
Ако Герб остане извън властта, Ердоган губи в лицето на Борисов свой верен емисар и поддръжник в Брюксел. Именно чрез него Ердоган лансираше свои идеи като тази за зоната за сигурност в Северна Сирия, която не срещна одобрение в ЕС.След изборите на 4 април Ердоган поздрави Борисов и сега отново му пожелава успех. В ДПС сигурно са се притеснили от истанбулската перспектива за официален съюз с Герб. Но едва ли ще им се наложи.