Лозан Панов: Няма да мълча, уважаеми „демократи“

Той отново нападна ДБ и Румен Радев
11 ное 2021 17:00, Нели Христова
44
Лозан Панов: Няма да мълча, уважаеми „демократи“
Снимка: БГНЕС

Няма да мълча, уважаеми „демократи“, защото моето място не е в групата на страхливците. Не чух нито едно политическа сила да постави като условие за бъдещо управление, контролът над главния прокурор."

Така кандидатът за президент, подкрепен от "Демократична България", Лозан Панов отговаря днес на критиките от подръжниците на партията заради отправените ден по-рано от него критики.

"Демократична България" е на път да предаде избирателите си като се съюзи с Корнелия Нинова, предупреди Панов в четвъртък и предизвика гнева в социалните мрежи на подръжниците на градската десница.

Днес Панов е публикувал нов статус във фейсбук, в който продължава нападките си към наречените от него чеда на "угоените паяци от ДС". В тази квалификация той включва всички представители на политическата класа в България - бившият премиер Бойко Борисов, БСП, Делян Певски и ДПС и пр.

"Виждам, че на политическата сцена e пълно с „борци“ против Борисов и Пеевски. Не съм разбрал през последните седем години, че те съществуват, макар и да търсих подкрепата им навсякъде. Ако се доверите не на анимационните филмчета, които Ви прожектират по телевизора, а на натрупания опит на един председател на Върховен съд, единственият начин да бъдат преборени Борисов и Пеевски е да се направят законодателни промени, с които да се отнеме абсолютната власт на главния ни прокурор.

Замислете се само кой е виновникът да се краде безобразно през последните 12 години. Отговорът е кратък: БЕЗНАКАЗАНОСТТА. През това време съглашението на пратениците от ГЕРБ, ДПС и БСП, изключително успешно функционираше в управлението на Висшия съдебен съвет. Ще припомня само колко опита имаше през последните седем години да бъда „импийчнат“, само защото не бях един от тях. Такава беше съдбата на един от тримата големи, но за другите двама се мереше с друг аршин. Виждам, че в политиката ГЕРБ и ДПС вече официално се събраха, докато другият верен партньор - БСП, бил сега опозиция и щял да се бори с кражбите на своите досегашни партньори", започва новият пост на Лозан Панов.

Той отново напада и сегашния президент, който се състезава за втори мандат, Румен Радев.

"В тази връзка не чух нито веднъж настоящият ни държавен глава да е обезпокоен от това положение, освен махленските нападки помежду им с Борисов. Ако имаш дързостта да се месиш в изпълнителната власт, къде е смелостта ти да кажеш на глас какво мислиш за прикриването на кражбите на това управление, което е дело на съдебната власт. Нито една думичка и до днес, а за съжаление г-н Борисов няма възможност да се „самонакаже“. Спомням си как обикалях Европа, за да търся подкрепа, докато у нас всичко глухо мълчи. Стигнах от безпомощност до трибуната на едно от най-авторитетните издания в Германия - списание Шпигел, с надеждата, че ще дойде помощ поне отвън.

Настоящият ни държавен глава през това време „се закачаше“ първо с Цветанов, а после с Борисов, докато темата за главния ни прокурор остана за него табу. Най-накрая дойде и неговият ред прокуратурата да го посети, но до ден днешен разбирам, че грешникът е бил г-н Борисов, а не безконтролната власт на главния ни прокурор", пише десният кандидат за президент.

"Всъщност преди време имаше едни консултации, продължили дни наред и илюстрирани със снимки, по които от телевизора ни обясняваха, че държавният ни глава щял да инициира конституционни промени. Не разбрахме какво се случи с тях и нямаше жив журналист, който да го попита в тази кампания. И аз не успях, макар и много да исках, не защото не знаех какво се е случило с тях, а защото беше важно, НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО избирателят, да чуе това", добавя Панов по адрес на Румен Радев.

"Виждам, че цялата ни „демократична общност“ къса ризи, ведно с другите дето ни грабиха безнаказано толкова години, че Лозан Панов е длъжен да замълчи. Мълчаливата кампания, в която участвах, ми напомня отново за онези времена, в които на сцената нямаше други желаещи и само аз говорех, а след всяка дума, режимът се впрягаше да ме смачка, за да служа за назидание на всички.

Няма да мълча, уважаеми „демократи“, защото моето място не е в групата на страхливците. Не чух нито едно политическа сила да постави като условие за бъдещо управление, контролът над главния прокурор. Поведението на г-н Гешев показва достатъчно ясно, че по никакъв начин не се чувства застрашен както от новите, така и от старите герои на политическата ни сцена. И как да се чувства след като лидерът на политическата сила, която най-много „дъвче“ тази тема години наред, при възможността да се сблъска с него в българския парламент - там, където има най-голям смисъл това да се случи - той просто избяга.

На „демократите“, които предстои да ме нападнат, броейки думите ми в изборни гласове, ще се наложи да кажа, че „царят е гол“. На избирателите пък ще кажа, че мълчанието и задкулисните договорки, с които години наред ни мамеха, доведоха до това отвращение от политиката.

Казвам всичко това благодарение на целия опит, който натрупах по върховете на държавната власт, докато „угоените паяци“ ме хапеха здраво, противоотровата ми беше да не мълча. Само от Вас, драги приятели, зависи дали ще им позволим и през следващите пет години да се вихрят безнаказано и безкрай", обръща се той към критиците си от коалицията, водена от Христо Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 2 години
---" ЧЕСТНИ СИНИ ОЧИ " ---СТАР ФИЛМ ,НО ТАМ ЕДНА ГЪРЛ -ТАКА ОБИРАШЕ БОГАТАШИ !!! ЗАЩО БЕ СИНЕОКИЙ ЛОЗИ ТВОЯТ СЪД "ПРЕЧУКА " --БРОЕНЕТО НА ОТРЯЗЪЦИТЕ ДВА ДНИ ПРЕДИ ДА СЕ ПРЪКНАТ - 228 + 199 МАШИНИ ЗА ГЛАСУВАНЕ ИЗВЪН ВСИЧКО !?!?!?!? "ТВЪРД "РАЗПИТ НА "СИЕЛА НОРМА "И ЩЕ СИ КАЖАТ ВСИЧКО !?!!!! НО- ЦРУ ЕДВА ЛИ ЩЕ ГО ДОПУСНЕ -ЕВРЕЙСКАТА *** Е НЯВСЯКЪДЕ !!!!!!!!!!!!
38
0
 
3
 
! Отговори
Петър преди 2 години
Пълен майтап са тези от ДБ и хората покрай тях, вижда се, че всеки дърпа кокала към себе си.
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баце се изцепи че неговият фаворит за поста Министер Председател е Панов. Директно Баце блъфира Панов да се свие и откаже от мижавите 3-4 % и да ги прехвърли на Арпаджика Ананас. Само че Баце се гаври с добре подготвен юрист а такива номера пред колегията на Българските юристи неминават. Мостлайкли, Баце ще отседи още 12 години но на държавна еднокилийна издръжка
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този защо не вземе да се гръмне . Той миличкият честен , неподкупен пусна на свобода убиецът Пол Фрийман . Заради честните му сини очи ли? А попита ли как се чувстват близките почернени на убитият? Не разбира се прибрал си е рушвета за пускането . И този ще ми критикува Радев който за 5 години нито един убиец не е помилвал и освободил заедно с Йотова. Защо това не го питат тъпите ***? Кой наш убиец е пуснат на запад? Дайте името му.
35
0
 
0
 
! Отговори
АМИ преди 2 години
ДОБРЕ МИСЛИ НО НЯМА ДА СТАНЕ ДАЛИ НЕ ГО ИЗКЛАТИХА ДА СИ ЗАГУБИ РАБОТАТА А ДА СЕ НАСТАНИ СТОЙЛЧО
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е Лозан, че БСП и ДБ са едни и същи крадливи комунисти.
33
9
 
7
 
! Отговори
'Майцепродавец& преди 2 години
Изключително смел човек. По тази причина НИКОГА няма да стане президент или Мин. Пред. Има собствено мнение, базирано върху порочната политическа практика, не предъвква истината, а ясно споменава, че България е управлявана от групировки, оглавявани от кукловоди. Не гласувам, но ако го направех, щях да дам гласа си за този СМЕЛ БЪЛГАРИН. Достатъчно съм на ти с политическата практика в България и затова през 1990 напуснах държавата.
32
3
 
10
 
! Отговори
ЛозанПановЗаПинокио преди 2 години
Поведението на г-н Гешев показва достатъчно ясно, че по никакъв начин не се чувства застрашен както от новите, така и от старите герои на политическата ни сцена. И как да се чувства след като лидерът на политическата сила, която най-много дъвче тази тема години наред, при възможността да се сблъска с него в българския парламент - там, където има най-голям смисъл това да се случи - той просто избяга/джокер-става дума за Пинокио/.
31
5
 
4
 
! Отговори
Фалшив герой преди 2 години
ЛП нарече РР "фалшив герой", но без да го казват директно с неговото вице, явно ще подкрепят същия този фалшив герой на втори тур.
30
4
 
15
 
! Отговори
Ха преди 2 години
Човекът е достатъчно интелигентен, за да разбере, че президент няма да стане р реши да си им каже всичко в очите. Браво!
29
5
 
12
 
! Отговори
Даскала преди 2 години
Оказа се че господина Панов бил пълно разочорование , също като Ристе - моряка , който нападаше Доган , а сега ще се коалира с него и Бойко!
28
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кефи ме!Не иска да е президент а да говори!То е ясно вече.
27
5
 
7
 
! Отговори
Уточнение преди 2 години
За такива хора ваксини няма открити! Няма открити!
26
5
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
този чиляк какво ще работи от 15 ноември може ли да бъде съдия като вечее обвързан политически
25
6
 
11
 
! Отговори
6 преди 2 години
Абе *** измислен. Я се скрий вече . Хората предлагат да изчезне фигурата на главен прокурор ти пак си на Бели мел .
24
3
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Лозанчо и теб ли те заплашиха с лозови пръчки?!!
23
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единствените гласове които ще получи са тези на ДСБ, докато останалите от ДБ просто ще подкрепят мълчаливо Радев. Панов много добре е разбрал това и реагира така.
22
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свободна държава сме, отдавна се знае какви са ДБ, какви са БСП. Очевадно е колко са нагли и мазни разни там Кирчовци, Кокорчовци, Пинокиевци и подобна *** които не са случайно в политиакта, повтарям - не са случайно в политиката, а с конкретна цел разработени от едни хора от една служба.
21
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видя, че няма шанс и почна да си говори това което му е на сърце. Няма лошо. Поне е открит. Така или иначе не получи гласна медийна подкрепа от Ристо Иванов и останалите. Нормално.
20
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До НАРОДЪТ - ако се съюзят ПП+ БСП+ ДБ+ ИТН= 51%... - .... - Затова пък излиза опозицията да бъде 49%! Колко ли дълго ще издържи сбирщината от 51%?!