Захариева: Путин счита България за слабо звено в НАТО

Според нея затова името ни е замесено при взрива на Кримския мост
11 окт 2022 09:58, Петя Славова
99
Захариева: Путин счита България за слабо звено в НАТО
Снимка: БГНЕС

Името на България бе замесено в разследването на врива на Кримския мост. Според бившият външен министър Екатерина Захариева, намесата на страната ни е с цел да се спомене натовска държава.

"Не вярвам да има българска следа. Въпросът е да се замислим защо точно България.", коментира тя пред БНР.

По думите й, замесването на името на страната ни от страна на руския президент е заради "абсолютно колебливата позиция на предишното правителство" за войната в Украйна.

Още по темата

"Той просто счита, че България е слабо звено в НАТО, затова необезпокоявано може да спекулира с името на страната ни".

Мълчанието на българското правителство в случая не помага, отбеляза бившият външен министър.

"За съжаление, продължава тази колеблива позиция на България. Колкото по-бързо се извърши тази проверка и колкото по-бързо се опровергае, толкова по-добре за България."

Относно преговорите за бъдещо правителство Екатерина Захариева посочи, че със свикването на парламента на 19 октомври президентът дава време на всички политически партии, не само на ГЕРБ. Тя нарече това "малко по-дълъг период за успокояване на страстите и вразумяване на политическите лидери".

Позицията да направим коалиция с ДПС и "Възраждане" е абсолютно безпринципна, заяви Захариева в предаването "Преди всички".

Запитана има ли шанс контактната група тя изтъкна, че Плевнелиев и Паси са "ясни евро-атлантици".

В ГЕРБ все още не е обсъждан вариантът за трети мандат за партията на Стефан Янев "Български възход".

По думите на Захариева ако първите две политически сили не направят кабинет, "е почти невъзможно да се направи с третия мандат, още повече с най-малката партия в момента".

"Не желаем да посочваме нито премиер, нито министри все още. Поставяйки име на масата, това е вредна практика, не помага за постигане на съгласие и консенсус", допълни тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо ??? Герб какво направиха за 12 години да не бъдем слабо звено на Нато ???
79
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В навечерието на 2СВ сме имали 292 бойни самолета, включително и военно летище в езеро. Сега имаме по-малко от 29.
78
1
 
2
 
! Отговори
Какво преди 1 година
Слабо Звено сме ние бе Другарко? Ние не сме даже и звено! Колкото до премиерския пост предложете Мустафа Кара.:..:!, строен , умен , красив, крадлив, резлив , тамън ще оправите работата!
77
2
 
17
 
! Отговори
Джордже Балашевич преди 1 година
Разбира се, че България е най-слабото звено, не само в НАТО и ЕС! И това се получи благодарение на тридесет годишно управление на без.дар.ни.ци и про.даж.ни.ци като теб, един от многото псевдо министри, прикриващи грабежа на България!
76
5
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
защото сме в нато и ес без референдум обществото ще бъде вечно разделенобългария няма да излезе срещу русия ние сме тук от векове за векове не семъчете зорлем да ни вкарвате в конфликти със съседите преговори и мирстига с това оръжие стига смърт
75
0
 
20
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Не сме слабо звено, ние сме буквално Най слабото и Най крадливото и най без полезното звено в НАТО... Си ние като цяло не сме никакво звено където и да било... Едно крадливо злобно и сбъркано племе.... Под която и зависимост да сме били накрая са съжалявали че въобще са ни завладявали, защото са видели че ние сме непоправими.. Всъщност не Знам дали въобще някой някъде България я брои за държава ...
74
1
 
4
 
! Отговори
NoirFire преди 1 година
България е абсолютно слабо звено в НАТО зимата имаше някаква мобилизация имаше младежи войници по спирките събираха се на групи по 10 като ми виждаха мускулестата фигура в черно кожено яке се ордръпваха в другия край на спирката, представете си като дойде руски войник как биха реагирали.
73
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като се има предвид, че нямаме армия, дори нямаме самолети и те са още на някакъв си чертеж и ще дойдат евентуално след 5 години... Да ти имам и самочувствието! Назначават ви на роднински принцип, но нито може да говорите, нито да мислите!
72
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Президентът Путин считал България за слабо звено в НАТО. Типично изказване на неграмотна калинка. Достатъчно е да се подпреш с палеца си на географската карта западно от Черно море и звеното в миг изчезва. Да погледнем истината в очите: Колониална България е пренебрежима и като територия и като брой на населението.
71
4
 
4
 
! Отговори
Зайцев преди 1 година
Точно подценяваното слабо звено в НАТО ,ще ви разкатае майката ,фашистка и окупаторска
70
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мафиотската държава и руския поклоник Радев е как да не сме слабо звено Аз се чуствам незащитен и предаден Ако нещо се случи в БГ ще ни оставят на вълците нямам доверие че ще бъдеме защитени от тях Само Господ да ни пази от това зло тези наши псевдо управници дето се хранят с руски копейки ще ни продат за един миг
69
4
 
5
 
! Отговори
Путин преди 1 година
Изобщо не я зачита за нищо.И кой не се махнем от тези антифашистки организации на ЕСЕС ще го ядем и ние.ВЪН ОТ ТАЗИ ДОЛНА ЕВРОГЕЙСКА ЗГАН ТЕ НИ УБИВАТ!
68
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой коленичи пред Митрофанова ??? Кой каза че Крим е Руски ??? Това е слабия страхлив президент който слугува на матрьошките
67
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не забравяме на кого е израза" Не искам НАТО в Черно море искам платноходки" и кой построи турски поток безплатно за Путин и му отвърза ръцете да нападне Украйна. Ако някой е забравил то това е вожда на крепостните селяни и на тая персона която дава интервюто.
66
2
 
15
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Щом нашите мълчат като партизани, значи камиона е тръгнал от България. Но това нищо не означава. Един камион стигнал до Русия може да тръгне и от САЩ и от Ирландия. Явно че нещо е било натоварено тук а някъде по пътя в друга държава или в Русия е бил натъпкан с екплозиви. Аз слушах доклада на руските служби пред кремълския джудист. Никъде не споменаха да са замесени българи. Казаха, украинци и граждани на Русия са замесени в тео. акта. Нашите пак правят от мухата слон.
65
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До акуд ДАЙ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ТВЪРДЕНИЯТА СИ ЗАЩОТО АЗ ВЯРВАМ НА ЗАХАРИЕВА, НО НЕ НА ПЛАТЕНИТЕ МАРИОНЕТКИ НА ПУТИН, В СЛУЧАЯ НА ТЕБ НЕ ВЯРВАМ, ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО НАЙ ДРЕВНАТА ПРОФЕСИЯ ДА БИВА ВИ ДА ПЕЧЕЛИТЕ КОПЕЙКИ ПОВТАРЯЙКИ ЗАДАДЕНИТЕ ВИ ОПОРКИ-ТОВА ВИ ПРАВИ И ПРЕДАТЕЛИ- НО ЗАЩО НЕ ОТИДЕТЕ ДА ЗАЩИТИТЕ ПУТИН НА ФРОНТА- ДО СЕГА СА ИЗБЯГАЛИ ОТ РУСИЯ НАД 300 000 МЪЖЕ ОТ РОДИНАТА СИ ЗАЩО ЛИ, АМА НЕ В БЕЛАРУС
64
7
 
9
 
! Отговори
С такъв преди 1 година
президент-такава държава.България е в НАТО,но радефчето обслужва путин и войната му в Украйна.Той е СРАМ за България.
63
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нато иска да ни убие като държава, щот ни нямат доверие,че ако ни въоръжат няма да се обърне народа срещу тях, но защо въобще се стигна до тук, руснаците ни предадоха на тях, а онези ще ни предадат на турците да не се занимват повече с нашия народ, и не само, затва ислямизират яко Балканите
62
0
 
7
 
! Отговори
жабчо преди 1 година
а да не е нещо друго!?ние сме територия която им е не обходима/на американците/ и нищо друго не ги интересува, ***! същото важи и за рашаните! но докато рашаните ни жалеха до преди, на янките не им пука за нас!
61
3
 
3
 
! Отговори
С такъв преди 1 година
президент-такава държава.България е в НАТО,но радефчето обслужва путин и войната му в Украйна.Той е СРАМ за България.