ГЕРБ нямало да бави процеса, ако не успее да сформира кабинет

Избирателите казали, че трябва да има коалиционен кабинет
76
ГЕРБ нямало да бави процеса, ако не успее да сформира кабинет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ няма да бави процеса, ако партиите не постигнат консенсус около първия мандат за съставяне на кабинет, заяви Екатерина Захариева. По думите ѝ обаче българският народ за поредни избори казва, че трябва да бъде намерен начин за коалиционен кабинет.

„Ние няма да казваме не искаме този да е министър-председател и тези да са министри. Нека започнем първо разговорите, за които считаме, че са най-важни за България в момента”, добави тя пред Нова телевизия.

Относно преговорите за еврозоната, Захариева каза: „Поне „Да, България” и ДПС са много ясно „за” това. За „Продължаваме Промяната” имам съмнения предвид факта, че всичко, което правиха във финансовата политика ни отдалечаваше от еврозоната”, уточни политикът.

Дали хората в евентуален кабинет ще бъдат експерти, предстои да бъде уточнено по време на разговорите. „Това ще бъде политически кабинет. След като бъде подкрепен от партиите в парламента, той е политически кабинет”, каза Захариева.

Все още не е ясно дали партията на Бойко Борисов ще подаде ръка за втория и третия мандат. „Считаме, че е важно да има правителство. Българският народ очаква това от нас. Ние обаче спечелихме изборите - и нека видим какво ще стане с първия мандат”, заяви още тя.

От ГЕРБ-СДС ще изпратят свои представители на срещата, инициирана от БСП по въпросите за цени, доходи и бюджет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
2
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
ГЕРБ може да ускори този процес само ако неучаства във властта по никакъв начин и под каквато и да е форма - тоест въобще да не участват на избори никога и разпуснат партията си завинаги !
59
1
 
1
 
! Отговори
Само с ГЕРБ преди 1 година
Сме получавали средства от Европейския съюз. Нито цент при другите!
58
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-полезният ход за Герб е да се саморазпусне )))
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И нови избори какво. Ще ни мотаят безкрай. 15% бариера и това е. Но няма да си го гласуват.
56
2
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
получавате мандата и веднага го връщате хич не се бавете и не губете времето нахората герб и дпс и траншовете от ес какво мислите ще остане за народа
55
0
 
2
 
! Отговори
Злото преди 1 година
Са "изчегъртващите" - ДБ са отрочето на Командира Костов - човекът разграбил България и Кръстник на българската мафия, която подарил Нефтохим Бургас (най-модерната и голяма рафинерия в Европа на чифутските руснаци от Лукойл, Рамадан Кънев предаде Македония - в неговата резолюция срещу България пише да регистрираме сепаратистката ОМО Илинден, да е ризнаем македонскоти малцинство в България, ЛГБТ и какво ли още не, Пинокио на Маджо, Кирчо и Кокорчо са изпечени мошеници, Корнелия Техноимпексова.
54
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Леви и десни да се прегърнат братски! Време е!
53
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжата за левчето за бензина лъсна грозно в спечелилите от ГЕРБ. Техните хранени хора, които пращат всеки ден по телевизиите имат еднолевова амнезия. Газът поевтиня, намери се решение от служебния кабинет, сега чакаме ГЕРБ да свалят и бензина с левче, защото само те могат и знаят. Те отидоха в Катар да търсят газ, защото знаеха, че само от Катар не могат да докарат и да не пуснат газовата връзка с Гърция. Големи комедианти са.Боко може да има успешно телевизионно шоу всеки ден.
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека видим герберските калинки, за забавление.
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия алчни партия искат нови избори ,но народа вече не иска да гласуват включително и аз и много познати ,още сега се канят да приемат в сл.бряг по хотелите украинци мързели и алкохолици ,на нашия гръб ,така че много за българите тия не мислят а за чужди граждани ,герба ,ПП ,ДБ това са предателите на народа ,хора ако има други избори вече не гласувайте
50
1
 
1
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Няма правителство Радев управлява до 2025 год нали вече е Радев на власт неговият а отбор промяната е
49
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макак така бе герберунгели? Нали ВИЕ свалихте правителството с претенции да сте можещи, знаещи, умни, опитни. Чакаме да решавате кризи сега, инфлацията овладяхте ли, войната спряхте ли, бензина левче кога??
48
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 45 и къде ще ходиш приятел на твоето място че вкарат украинци ,както виждате как им се кланят и им плащат в 4...5 звездни хотели безплатно ,кой българин е ходил три месеца безплатно на четири звезден хотел на Сл.бряг !!!
47
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герб ПП и ДБ са пологи на сащ и ще вкарат украинските фашисти отново в България да живеят безплатно на гърба на българския народ ,много нахални украински гадове марш при Путин тай да ви хране
46
2
 
4
 
! Отговори
Народеее???? преди 1 година
Джендърска ви е политиката която водите заедно с пп бсп дпс и възхода.33години развратна евроатлантическа политика и последствията в България са катастрофални!
45
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И калинка Екатеринка се изходи.И това нещо ни беше министър на външните работи.Що ли се учудвам,щом кърджалийската....беше шеф на парламента,значи всичко е възможно.
44
6
 
6
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Дано никога повече не преживяваме ужаса - герб , пп се оказаха сьщите за жалост а уж щяха да премахнат модела и да изчегьртат това зло
43
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Nova kandidatka sa magistralata
42
4
 
8
 
! Отговори
На Катерина, преди 1 година
ПП и спряха "подпорната" стена.Сега единственото ,което я интересува е ГЕРБ пак да я пусне и направят хотел.
41
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-добре ще е да ставаме Президентска държава. И без това през последната година кабинети назначавани от президента са управлявали по-дълго от редовен. То се видя, че кабинет неможе да се състави от парламента.