Нинова: Проблемът с цените на храните изисква бързи решения

Според нея само временен таван на цените ще реши проблема
7 мар 2023 13:13, Нели Христова
40
Нинова: Проблемът с цените на храните изисква бързи решения
Снимка: БГНЕС

"Проблемът с цените на храните изисква бързи решения сега и дългосрочна държавна политика занапред. Служебни министри ни обясняват, че резултат от техните мерки ще има след 6 месеца. Това е абсурд. Това е нищоправене. Веднага трябват мерки. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на среща с членове на партията и граждани в Перник.

Пред присъстващите тя обясни какво се е случило във Франция преди ден: "Френският министър на финансите Бруно Льо Мер обяви, че френското правителство се е споразумяло с търговските вериги за замразяване на цените на основни стоки. 200 стоки ще се продават под 2 евро от 15-ти март и този таван на цената ще остане 3 месеца до 15-ти юни. А инфлацията там е едва 7.2%. Само временен таван на цените на храните от малката потребителска кошница ще спаси българските домакинства", категорична е тя.

По думите ѝ неолибералните клишета, че пазарът ще се саморегулира у нас, са остарели и неадекватни на съвременните условия на кризи, инфлация и бедност. "Държавата трябва да прояви здрава ръка сега и да се погрижи за семействата. Дългосрочната политика изисква 4 стъпки, които ние БСП сме готови да предприемем:

1. Възстановяване на “Напоителни системи“, за да осигурим поливно земеделие.

2. Увеличение на субсидиите за плодове, зеленчуци, мляко и месо за сметка на 5-6 големи зърнопроизводители.

3. Елиминиране на прекупвачите, чрез изграждане на държавни борси и тържища, където производителите да излагат директно продукцията си.

4. Строг контрол на границата с трети страни за спиране на контрабанда и внос на занижени цени. Българската земя може да храни българския народ с чиста, вкусна и по-евтина храна", обясни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
хх преди 1 година
Какви са тези глупости? - Таван на цените. Ограничение на надценките! - Да! Но не и таван!Всяко нещо си има производствена себестойност!
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаете ли, проблемът е, че мними изборни специалисти от рода на Мария Мусорлиева дават съвети, оценки, мнения. Представяте ли си? Хубави, лоши, това сме ние, няма защо да се плуем, да изберем най-добрите според нас и да вървим напред!
29
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
руската агентура завзела власта и бизнеса вдига цените...и го знаеш!!!след горивата путин използва храната като оръжие...и с доган и борисов го опслужвате...гУшев ви пази...от Народа ни няма кой да ви опази!!!гАспадаря ти ни обяви война!!!
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо няма да се промени. ГЕРБ са завзели всички ключови позиции в икономиката за тези 12 години на власт и сега ГЕРБ вдигат цените, за да се върнат на власт, обвинявайки другите за скока на цените.
27
0
 
1
 
! Отговори
Forever преди 1 година
И какво реши Нинова с това изречение, всеки ден някой като нея се изказва от трибуната седнали по удобните си столове и като им погледна външния охранен вид, те лично нямат никакъв проблем с цените на храните.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова,това,което казваш е точно така! Да,трябват строги и безкомпромисни незабавни мерки!!! НО: Не ти вярваме,Нинова,защото това са само предизборни приказки точно в твоя си стил! Същите ги говореше и когато олиото поскъпна главоломно.И нищо не направи,Нинова,само си говориш! Отдавна вече никой,ама никой не ти вярва. Вече си много нахална,поспри се,жено! Всичко около теб се руши,където и да се докоснеш!
25
0
 
2
 
! Отговори
Хохохо преди 1 година
Бързо заминавай при синчето в САЩ!!!
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Господ да пази Бг от всички доброжелатели.
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблемът е още от когато бяхте на власт. Още миналата пролет викахме за краставици 6лв и станаха меме в интернет и какво направи КОРНЕЛ? *** се гръмни!
22
1
 
5
 
! Отговори
Петя преди 1 година
Корнело ,ти си,,голема" работа ,същата си като Радев.През ден лозунги и даване на акъл- трябва това,тряба онова ,, Загрижени" .клоуни,дрънчите от лиценерие
21
0
 
5
 
! Отговори
123 преди 1 година
От твоите решения АМАН. Махна ДДС на хляба но цените не паднаха а увеличиха печалбата на търговците с 20% и въпреки това вдигнаха цената. И вместо 20% в държавата 20 % в гушата на търговците. А сега кажи каква глупост си измислила.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Понапъни се малко де.
19
2
 
5
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 1 година
Добри неща е предложила кака Корни. Като отварях статията си представих какво би следвало да предложи Корнела, бидейки лидер на лява партия и тя го е направила и декларирала. ОДОБРЯВАМ! На 90% няма да гласувам за БСП, но одобрявам, това са добри предложения. Лошото е, че с избори няма да станат нещата, както си въобразяват доста хора. Трябва груба революция, няма кой обаче да я направи, колкото и да се пънат всякакви там лидери.
18
2
 
4
 
! Отговори
Колко е преди 1 година
Поредната класация ЗА БСП. 5%!!! Още малко тая смрад ще пълни екрана.
17
1
 
2
 
! Отговори
ХаванскиСиндром еТУК преди 1 година
Удрят зверски Българите с честоти, бяха накарали полицаи от Перник да танцуват без да се усетят!
16
4
 
2
 
! Отговори
Умъртвяват ни преди 1 година
Нинова кажете за изтезанията на Българи с честоти, не се правете на л_уди, цяла България стана тралала, само мутро-подобните Гешев и Борисов са велики и трябва ли някой въобще да се прави на велик!Нинова кажете МВР какво правят с Българите!Значи всички които са критикували Гешев биват смачкани брутално с честоти(манипулират мозъка) , роми, полиция или мутри, Нинова кажете си!
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още едни избори и крушовишката мечка ще гледа отстрани ти избори 7% следващите избори 3 % и хоп
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука сме социалист , а сина в Америка .......
13
0
 
5
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Корнелка,Корнелка моя,В саду ягода малинка, малинка моя.Корнелка,Корнелка моякупила ботушки обула ги на крака играла по руски."Държавата трябва да прояви здрава ръка сега и да се погрижи за семействата. ,,Чакай м а како кви семейства жените няма ли да бъдат общи.
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Досега какво правихте в парламента?