Сачева: Нелепо е втората партия да ни призовава да се откажем от мандата

Името на премиера на ГЕРБ ще дойде след лидерската среща
24 апр 2023 16:15, Нели Христова
121
Сачева: Нелепо е втората партия да ни призовава да се откажем от мандата
Снимка: БГНЕС

"С ПП и ДБ имаме различни виждания - особено по отношение на публичните финанси, например. Ние искаме ясни отговори - какви са намеренията им, защото говоренето им е фокусирано само върху излъчването на послания, че не биха направили нищо с ГЕРБ в първия мандат, но от друга страна изглежда, че всичко, което биха могли да направят с втория мандат, могат да го направят само с ГЕРБ".

Това каза пред БНР Деница Сачева, зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ и член на Изпълнителната комисия на партията.

И допълни, че е редно да се състои лидерска среща, на която всеки да заяви управленски приоритети.

"Нелепо е втората партия да ни призовава да се откажем от мандата, да не говорим за политики, да не каним никого на среща и да изпълняваме ултиматума на втория. В демокрацията има правила и принципи, трябва да бъдат спазвани. За пети път поред хората определиха кой да бъде първи, втори, ясно казаха, че не биха дали доверието си само на една партия".

Сачева подчерта, че най-добрият план за България е да има правителство, сформирано на паритетен принцип между двете формации, спечелили най-много гласове на изборите.

"Говорим за уважение на демокрацията, на избирателите. ПП и ДБ силно подценяват избирателите си, ако смятат, че могат да представят пред тях, че не работят с ГЕРБ, а разчитат на подкрепата на ГЕРБ... Когато получим мандата, ще имаме вече ясно решение какво да правим. Номинацията за министър-председател зависи от разговорите, които ще бъдат проведени между лидерите", допълни Сачева.

Тя беше категорична, че повече време и обществени пари не могат да бъдат губени в избори, тъй като следващ вот едва ли ще даде друг резултат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поговорката пр ост народ означава бедна държава.България е еманация на това твърдение, вижте герберастите и вожда им ,друго няма какво да се каже!
37
4
 
9
 
! Отговори
Не решавате вие преди 1 година
Имате заповед от САЩ. Няма не искам, няма недей. Ще подкрепяте, защото САЩ ще извадят голямата тояга и излизате завинаги от политиката. Досието ви в ЦРУ е дебело гигабайти и там са всичките ви далавери, снимки, записи на Боко и анализи на вашата партийна преса, която е путинофилска и антиукраинска.
36
1
 
6
 
! Отговори
Рендету преди 1 година
Колкото по-малко остава от "Баницата", толкова по-яростна ще е битката за нея! Че, то както е тръгнало, до 10-15 години "Баница" -Йок! И като нъ оставят и без ***, шъ нъ пуснат на търг с наддавене - "Продавъ съ държавъ с "Матрял" вторъ и третъ употребъ!
35
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Следващия поход за мир е на 21 май!
34
3
 
6
 
! Отговори
Май искате преди 1 година
България да фалира като Гърция?Там даже матеряла беше по добър и пак се наиграха.
33
13
 
8
 
! Отговори
12 млрд дефицит преди 1 година
Съд за Кирил Петков и Асен Василев!
32
0
 
3
 
! Отговори
No Cash преди 1 година
No deal
31
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой да каже две разлики между пп и герб?
30
1
 
19
 
! Отговори
!!! преди 1 година
единия ден работиха 2 мин, почивка 3 дена, след това работиха 35 мин, почивка 4 дена, като изклщчим тези 35 в които се преумориха... за 2 седмици са работили 37 мин, но ще вземат няколко средни заплати!!!след това те призовават, ходете гласувайте, за кого да гласуваме като избора е само от мафиоти или малоумниици, друг няма там!
29
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От ГЕРБ по-нелепи няма. Вчера свалят правителството на Петков, днес искат да правят правителство с него. Такава шизофрения не съм виждал.
28
2
 
17
 
! Отговори
ЛЬО МАНС преди 1 година
Съсипахте я тая държава хората броят жълти стотинки вече по магазините
27
1
 
9
 
! Отговори
Истина преди 1 година
Грух Грух пак се появи, само майка и фидосчето липсва от сюжената на филма -240 разбойника искат да ги преизберат за да ядат още
26
3
 
6
 
! Отговори
Маалатъ преди 1 година
Бах таз Симфония!!! Единстваната партия, за която бих гласувал след поредната "порция" демагогия и словоблудство май е... БСП!?!?!? Малииии...., докъде нъ докараха....!?
25
6
 
17
 
! Отговори
обективен преди 1 година
Нелепо е защото тези от ГРАБ, вместо да са в затвора за кражбата и разрухата на държавата ,пак се нареждат на софрата и искат да обират !!!!
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставете тва ами в лошата Русия не могат да намерят заварчици на 250 000 рубли около 6000 лв а тука само дупитати и тежки хрантутници вземат толкова . Въпрос на ,,ценности,, Евроатлантиците издигнаха у култ хрантутничеството . Това са им ценностите . Гледайте това - https://dzen.ru/video/watch/6426c4674b88007cce65928f?t=11
23
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ППДБ съвсем не искат да правят правителство. Цялата им игра е да провалят първия мандат, а на втория да поставят неизпълними условия. Те вече разбраха, че държавата е голяма хапка за тях и сега разчитат просто да вземат наесен София, а до тогава да пречат на всичко и на всички, да хвърлят къчове във всички посоки, та ха дано така да задържат жълтопаветния вот. Но пък на хората вече започна силно да им втръсва тази игра и е напълно възможно накрая да останат само с мечтите си.
22
1
 
1
 
! Отговори
Шанс преди 1 година
До 18 Неможе да бъде
21
4
 
17
 
! Отговори
мак преди 1 година
Нелепо е да грачиш срещу една партия, а после да й станеш върл фен, защото те направиха министър. Защо тая не се скрие? Грам достойнство няма, досущ като кърджалийска. Предизвиква само смях.
20
7
 
13
 
! Отговори
Ламята Спаска преди 1 година
Тази Lite версия на Искра Фидосова не е ли я срам, че нейния стопанин Чекмедженеца от Банкя е причината още да няма редовен кабинет?
19
7
 
13
 
! Отговори
До грешка преди 1 година
10%от "народа" харесва Борисов.90% не го харесват.Факт!