Асен Василев: Машината за гласуване е просто принтер, нищо не заплашва изборите

Брои се на ръка
Обновена: 27 окт 2023 22:09 | 27 окт 2023 18:00, Стела Стоянова
228
Асен Василев: Машината за гласуване е просто принтер, нищо не заплашва изборите
Снимка БГНЕС

Да снимаш с телефон как работи машината не виждам как може да заплаши изборния процес. Машината в момента разпечатва бюлетина, която после се брои на ръка, отделно тя нищо не брои в момента, така че тя в момента е един принтер, няма как да ви излъжат, каза пред бТВ финансовият министър Асен Василев.

Машините след гласуване никой не прави нищо с тях, след това се събират и после се ползват за втори тур, уточни той. Хартиеният вот винаги е бил проблематичен. МВР бяха активни на тези избори, ние от ПП подадохме доста сигнали за организирано купуване на гласове. В 20 области на страната имаше 30 населени места може би където имаше информация за купуване на гласове. Този път министърът каза, че са разследвани повече сигнали от миналия път, посочи Василев. ГРАО за първи път публикуваха съмнителни регистрации, отбеляза Василев.

Още по темата

За таксата газ на Русия, Василев каза, че е такса, която има характера на акциз. Тя не е нещо ново за нашата енергетика. Всички производители на електроенергия внасят подобна такса във фонд сигурност, това съществува от 2013, 2014 г. това не е иновация. Това наложихме на вноса на транзита на руски газ през България, в случая, каза Василев
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
2
 
15
 
! Отговори
117 преди 7 месеца
Много IT специалисти на територията бе. Затова сме на този хал, всеки втори академик или инфлуенсър, никой не работа, само дребни измами. Затова от посолството ви сложиха тези от ПП+ДБ=ДПС+ГЕРБ=Широко разтворени бузки.
110
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Само да напомня, че това са машините, купени от ГЕРБ , това са машините с които спечели Радев, , това са същиге машини с които спечели ИТН и са същите с които последните избори спечели пак ГЕРБ. И тогава машините бяха наистина машини, а сега са принтери.
109
2
 
8
 
! Отговори
Гос и бол преди 7 месеца
Асене, недей така! Щом честните хора от ГЕРБ, ДПС, БСП, ИТН и Възраждане казват, че говорим за Костинброд 2, значи става въпрос за нещо много сериозно. Ами ако от ПП/ДБ разполагат с квантов кУНпютЕр и разбият хешовете? КО ПРАИМ? ХА - ХА - ХА - ХА - ХА!
108
3
 
0
 
! Отговори
117 преди 7 месеца
Аз съм голям интелигент, като се надрусам всичко знам.
107
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бойкот на изборите, ако не махнат машините!
106
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ocтaвka нa Cъeшaвkaтa, nиcнa ни oт aлa-бaлa...
105
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Правят ни на май муни!
104
2
 
6
 
! Отговори
IT преди 7 месеца
Хора, вие в кой век живеете, че вярвате че има хеш, с който може да се хакне компютър?! Той хеша е направен точно с тая цел - да не може да се хаква и да го пращаш на места, дето ще го видят. Вие сте страшни малoyмници всичките.
103
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пogлa Пogмянa...
102
4
 
6
 
! Отговори
akudф преди 7 месеца
ако има превраД то той е по всякакъв начин да се опорочи и извади от строя машинното гласуване. ЗАЩО??? защото по този начин ще се отблъснат всички млади и интелигентни граждани който биха обърнали вота. ЗАЩО??? защото това са хората над платените гласове който бъркат сметките....н
101
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ПП = Просто Принтери
100
3
 
4
 
! Отговори
Активно мероприятие преди 7 месеца
Няма нищо вярно в тази инсинуация.
99
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тъй, тъй, маже с лъжи мошеника международен!
98
10
 
4
 
! Отговори
Трима на Бумел преди 7 месеца
До там ли стигнахме, Боко, Шиши и Тошко в тандем да разкриват изборни измами, До там ли стигнахме? Хора, вие сериозно ли?! Точно Боко и Шиши, дето всеки българин знае, че влизат с изборни измами. Хора, опомнете се. Влачите държавата към тинята
97
1
 
0
 
! Отговори
д-р Радева преди 7 месеца
До скандал - Ти ако си така ще направиш, ама те не искат да пуснат кокала
96
1
 
9
 
! Отговори
88 преди 7 месеца
Ок..., да си представим, че ПП и ДБ винаги казват истината и да изключим декларация с невярно съдържание, записи, списъци с фирми.....защо като са само принтери, този човек е бил там ????
95
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Гласувайте само с хартия за да ви бъде отчетен правилно гласа!
94
3
 
3
 
! Отговори
СПЕЦОВ преди 7 месеца
Машините са с 1000 в повече за резервни части ужким , в някое мъзе с кода гласуват веднъж и после подменят бележката така се купуват избори от ПП. И следващия предава на следващия правилната бележка.
93
10
 
3
 
! Отговори
9090 преди 7 месеца
Герб като спечелиха изборите със същите машини нямаше проблем, ИТН също, Радев също. Сега е ясно, че ИТН я имат 1-2 кмета я не, Герб ще загубят поне половината си кметона, а Радев просто мрази всичко , което не е в интерес на Русия
92
1
 
6
 
! Отговори
Гол и бос преди 7 месеца
ОбТова е просто един принтер. Както и 90% от създадения в света софтуер и това е излишно. Но така се хранят айтитата...от никому ненужни решения на несъществуващи проблеми, който са измислени от корумпирани правителства или корпорации...